Így hogyan mosogassak? Lerohad a kezem! (Többi lent. )
Figyelt kérdés
Végigpróbáltam kismillió mosogatószert, és kivétel nélkül terítve leszek tőlük ekcémával. A legolcsóbb gagyitól kezdve a legdrágább sensitive-ig minden kiüt. A kezem merő repedés, gennyes hólyag és viszket, a bőröm már teljesen meg van vastagodva emiatt. Hiába kenem a bőrdoki által felírt krémekkel, akkor is minden nap irritálom a mosogatószerrel. Gumikesztyűt sem tudok viselni, mert arra is allergiás vagyok. Nem tudom, mit csináljak már. Mosogatógépre nincs keret, mást nem tudok megbízni vele, a gyerekeim még kicsik.
Ismer valaki valami szert, ami nem allergizál? (Amway is kilőve.)
Egyik ismerősöm is allergiás,ő ecetes meleg vízzel mosogat.
2011. febr. 14. 09:53
2/15 A kérdező kommentje:
Köszi! Próbáltam ezt is, mert itt olvastam, de nem oldotta le a zsírt. :(
2011. febr. 14. 09:59
3/15 anonim válasza:
Ez inkább tünet, tehát az egész szervezeted beteg, nemcsak a kezed érzékeny. Próbálj meg egészségesebben élni (táplálkozás: vitaminok, rostok + sport!) és valami kesztyűt mindenképp találj ki. Pl. normál kötött kesztyűre húzd a gumikesztyűt, hátha úgy nem üt ki, vagy próbálj antiallergén kesztyűt beszerezni.
2011. febr. 14. 10:11
4/15 anonim válasza:
Hasonló problémám van nekem is: mosogatószerektől és a gumikesztyűtől is tiszta ekcéma leszek (nem beszélve a takarítószerekről). Nálam az ecet vált be, attól nem jön elő az ekcémám, de igazad van, a zsírt az nem túl jól oldja. Nálam a mosogatógép volt a megoldás, összespóroltuk rá valahogy a pénzt (és az az igazság, hogy krémekre, bőrgyógyászokra addigra már majdnem elköltöttem egy mosogatógép árát).
2011. febr. 14. 10:15
5/15 anonim válasza:
a kedvesemnek hasoló gondja volt, neki a kórházi kesztyű vált be (patikában lehet venni), meg [link] ennek az orvosnak valami saját krémkeveréke.
2011. febr. 14. 10:34
6/15 A kérdező kommentje:
Ötéves korom óta vagyok mindenre allergiás, tehát hiába akármilyen étrendváltoztatás, a tüneteim maradnak. :( Nem újkeletű ez nálam, csak már nagyon undorító, hogy állandóan ilyenek a kezeim, és persze fáj is.
Köszönöm a válaszokat. A kesztyű alá kesztyű jó ötlet lenne, csak akkor nem érzem a tányérokat, és simán leejtem. :( A krémnek is utánanézek.
2011. febr. 14. 10:54
7/15 anonim válasza:
Szia! Pont ugyanazt akartam írni mint az előttem szóló. Akit ajánlott annál a dokinál voltam, aki írt fel saját krémet az évek óta tartó ekcémámra és teljesen elmúlt. Nekem is nagyon brutál volt ahogy kinézett előtte a bőröm és mosogatni sem tudtam. A kesztyű is jó ötlet, a fogdokinőm is allergiás az orvosi kesztyűre és emiatt az aláhúz egy speciális kesztyűt, amit gyógyitárban lehet kapni. A fogdokinak is kell éreznie kesztyűn keresztül a dolgokat, akkor Te is fogod a tányérokat. Szóval van megoldás, ne csüggedj, remélem mostmár gyorsan megoldódik a problémád!
2011. febr. 14. 12:52
8/15 tetris válasza:
A kórházi kesztyűnek nincs valami márkaneve? Mert így nem találtam a guglin. Segítsetek légyszi, ugyanez az én problémám is.
2011. febr. 14. 13:19
9/15 anonim válasza:
Mosogatógép...
2011. febr. 14. 13:29
10/15 tetris válasza:
Kicsi a konyha, nem fér be. Sajna marad a kézi mosogatás. De mi a neve annak a kesztyűnek, amit írtatok?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!