Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Milyen takarító-tisztítószerek...

Milyen takarító-tisztítószereket használtok?

Figyelt kérdés
Oldat és eszköz is érdekel (pl. milyen szivacs vagy mop, nedves törlő ...)
2010. dec. 4. 15:41
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
41%
Csak mosogatószert használok,minden mást ecettel tisztítok. Még a WC-ben van illatosító,és mosódióval mosok,ecettel öblítek. Más vegyszert nem használok. Szivacs és felmosórongy,portörlőruha,porseprű,WC-kefe az eszközeim.
2010. dec. 4. 15:52
 2/12 anonim ***** válasza:

Én a Lidl-ben kapható termékeket használom most, igen jónak ígérkezik. Különösen a vízkőoldóját díjazom, jobb, mint akármelyik. Előtte a Clint és a Cifet használtam, illetve a St. Moris szanitertisztítóját. Mosogatószert többnyire Cif-t, de már a Lidl-st használom, az is olyan jó.

Rongynak: mindig padlótörlőkendőt vettem, (fehér) elvágom félbe, az jó a mosogatónál is, illetve a fürdőszobában is.

Felmosni még mindig Cif-fel és Flóraszepttel szoktam.

2010. dec. 4. 15:58
 3/12 anonim válasza:
én is szeretem a lidl-s termékeket, a vizkőoldót, mosogatószert ajánlom, még vízkőoldóba jó a cilit bang is, bár az nekem annyira marja az orrom, hogy alig kapok levegőt, és a lidl-snél ilyen nincs:) mosogatórongynak viledát használok, és persze felmosáshoz, meg fertőtlenítéshez meg domestost
2010. dec. 4. 16:22
 4/12 anonim ***** válasza:
48%

Vegyszerek:

Def (100as-ban kapható hypós fertőtlenítő, nagyon jó)

Jar mosogatószer

Mostanában kezdek rászokni a bio-tisztításra, az ecet gyönyörűen tisztít, akárcsak alevendula-olaj, ez fertőtlenít is (pár csepp levendula-illóolaj a vízbe, és azzal)

Számomra is meglepő volt, hogy a levendulaolaj sokkal jobban és gyorsabban lehozza a penészt, mint a hypo,..

Állítólag még a szegfűszegolaj is jó penészölő.

Ha zsírt kell levakarni a gáztűzhelyről akkor szódabikarbóna+ecet.

2010. dec. 4. 16:35
 5/12 anonim ***** válasza:
63%

Én mosogatáshoz most már majdnem mindegy milyen mosogatószert veszek, régen csak a Sunlichtot vettem, de rájöttem, hogy pl egy noname Coop-os is ugyanolyan jó. Forró vízzel kell mosogatni, akkor oldja bármelyik a zsírt. :) Tisztításhoz, fertőtlenítéshez Domestost használok, (mosogató, kád, kézmosó, wc tisztítása) plusz még Cillit, ha szükséges, a wc-hez pedig a Domestos mellé még Bref gél, meg néha Cillit is kell, na ilyenkor nem kapok levegőt tisztítás közben. :))) Edénysúroláshoz a Cif helyett a Spar budget-es "cif" is jó, ha épp nincs eredeti. Felmosni Domestosos vízzel szoktam, ablakot tisztítani sima ecetes vízzel, vagy Clinnel, de az nem mindig van itthon. Áttörölni Szilvia (helyett nagy tekercses törlőpapír). Mosogatószivacs, nyeles felmosó, vileda, portörlő rongy. A portörléshez már nem használok Pronto-t mint régen, ha nagyon poros úgyis át kell előtte törölni vizes ronggyal, majd szárazzal. Néha veszek ilyen.. nedves portörlőkendőket, de csak ritkán, ha van olcsón. Ennyi lenne nagyjából amit össze tudtam hirtelen szedni. És igen... rendes mosószerrel mosok (Biopon) és öblítőt is használok (Lenor). Pedig milyen jó lehet a sok bio cucc, mint az elején is írta valaki, arra nagyon át kellene állni, mert sokkal egészségesebbek, mint a sok vegyszer, de ez van, jelenleg mi ezeket használjuk. :)

30/N

2010. dec. 4. 16:42
 6/12 anonim ***** válasza:
48%

Mosódió, mosószóda(nátriumkarbonát),fehérítő-foltsó(nátriumperkarbonát), 10%-os ecet, szódabikarbóna( nátrium-hidrokarbonát).

Más vegyszer be nem jöhet a házamba.

Ja még egy vegyszer: kóla. Ez a WC-ben a vízkőoldóm.

2010. dec. 5. 21:04
 7/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

A mosódiót, mosószódát hol szoktátok venni?

2010. dec. 6. 09:00
 8/12 anonim ***** válasza:
Lidl-böl ablaktisztító.Rengeteg mindenre használom.Csempére,bútorra,konyhában stb...
2010. dec. 7. 16:08
 9/12 Kriszti83 válasza:
48%
Domestos, mosogatószer, ecet, szódabikarbóna. Szivacs, dörzsi, puha rongy.
2010. dec. 7. 16:37
 10/12 anonim ***** válasza:

Mosódiót, szódát évente 1x, vagy 2x veszek, mosódiónagyker.hu

Annyit, hogy kitartson jó ideig.(Két háztartás igényét veszem egyszerre.Ez kijön évente 30 ezer Ft-ból, tehát 1 ht. költsége 15eFt.)

Az pedig a plusz, hogy az ökológiai lábnyomunk sokkal kisebb.

2010. dec. 7. 19:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!