Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Mosogatógép pro és kontra?

Mosogatógép pro és kontra?

Figyelt kérdés
2010. nov. 29. 12:36
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
utolsó, akkor valamit nagyon elcsesztél a bepakolásnál vagy a tablettaválasztásnál, vagy csak megfeledkeztél a havi rendszerességű géptisztításról ;)
2010. dec. 1. 07:51
 22/28 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is sokkal tisztábban mos a gép, mintha kézzel mosnám. Sokszor olyan dolgot is beteszek pl. evőeszköztartó állvány, vagy gáztűzhely rácsa, amit amúgy kézzel "szokás" lepucolni. Kb. 8 éve van gépem, ugyan csak 45 centis, tehát a kisebb változat, de ezt legalább egyszer tele tudom pakolni egy nap. Szoktam mondani, hogy az életem megváltoztatta. A gép előtti időszámításban folyamatosan mosogattam, mert utáltam látni a mosogatnivaló halmot. Most bepakolom, és este elindítom. Titka, hogy "jól" kell bepakolni, tehát a nagyok ne "árnyékolják" a kisebb zugokat, ill. mindig figyeljetek, hogy a vízsugár mindenhova bejusson. Tehát ha egy gombölyű aljú bögrére ráteszel egy másik bögrét, akkor ne várd, hogy a fölső bögre belseje tiszta legyen, és ne a gépet hibáztasd. Mindig úgy tedd, hogy kis rés legyen a cuccok felülete közt, ahol a víz be tud csapódni. A fő koncepció, hogy a víz középről halad kifelé "gömb" irányba. Tehát, ha egy öblös dolgot szájjal a gép fala felé fordítassz, akkor oda nem megy be a víz, ezért, koszos marad. Ez sem a gép hibája, hanem a Tied, mert rosszul raktad be. A másik fontos dolog meg a gép tisztántartása. Jártam olyan háztartásban, ahol pocskondiázták a mosogatógépet mint olyant, legugoltam, belepillantottam és nylon darabok voltak az alsó szűrőben, rajta ujjnyi vastag lerakódás, a felső forgókarnak pedig gyakorlatilag az összes luka el volt tömődve. Hát így nem is fog rendesen működni. Én akkor szoktam az alsó szűrőjét kivenni és fogkefével átkefélni, amikor elfogy az öblítő, ekkor teszek bele sót is és ilyen mód ez a generálozás kb. 2-3 havonta történik. Időnként veszek bele gépkarbantartó és tisztító folyadékot, amit kb félévente eresztek rá egy 70 fokos programmal. Összegezve mindenkinek melegen ajánlom, mert egy nagy találmány. Természetesen van akinek nincs erre igénye, mert nem termelődik sok koszos, vagy mert a felesége úgyis elmosoget zokszó nélkül, ezek az emberek sosem fogják megérteni (és elhinni), hogy nemcsak a számokat kell nézni. Az én időm például nagyon sokba kerül forintosítva. Jelzem a férjem hosszas számításokat végzett minden tényezőt belekalkulálva és IGEN, jobban megéri gépet használni, mint kézzel mosogatni mégha nem is folyóvízzel történne. Mindenkit csak rábeszélni tudok!Sok sikert! 40/n
2010. dec. 6. 10:05
 23/28 anonim ***** válasza:

előző vagyk ...

Még egy mondat adalék az előbbiekhez. Szokták misztifikálni, hogy nagyobb vele a macera a bepakolásnál, mintha gyorsan kézzel ... Szóval én sosem szoktam előtte leöblítgetni. Ha meg mrászáradt, hát rászáradt ebből sosem csináltam problémát. Egyedül a spenót és a mák az, amit le szoktam öblíteni, mert az utána ahogy szétmállott, rárakódik mindenre (hogy ez miért van nem tudom). Szóval szerintem nem kell előmosással bíbelődni. Amúgy folyékony mosogatószereket használok és a végeredmény tökéletes. (Calg/mostmár:Finish és Somat). 40/n

2010. dec. 6. 10:15
 24/28 A kérdező kommentje:
A te válaszodat is köszönöm nagyon hasznos volt.
2010. dec. 6. 11:36
 25/28 Tündianya válasza:
100%
Nem csak a vízfogyasztása kevesebb, mert hiába árammal működik a vizet amivel te mosogatsz is pl. bojler melegíti, így mégis csak kevesebb a fogyasztás. Szóval kevesebb víz, áram, több idő. Ha jó mosogatószert választasz, akkor a zsíros edényeket is szépen elmossa. Mi most a Finish gélt használjuk, így a poharak sem foltosak,mint a tablettásnál. Viszont megéri 12 személyest venni, mert a 9 személyes még két főnél is macerás, valami mindig kimarad, nem fér be.:D
2010. dec. 6. 22:32
 26/28 anonim válasza:
Ha azt veszed, kézi mosogatást se a sötétben csinálod, hanem ég a lámpa. Mosogatógépnél bepakolod, kimész a konyhából és lekapcsolod. Legalább is nálunk így múködik
2010. dec. 7. 20:18
 27/28 anonim válasza:
4-5 éve van, még sosem romlott el, sosem kellett takarítgatni, tökéletesen működik. Ehhez az kell, hogy igenis kaja után rögtön leöblítem, egy szem morzsát sem hagyok rajta, a szűrő meghálálja. Még így is jobban jön ki a vízdíj.
2010. dec. 15. 16:12
 28/28 anonim válasza:

Mosogatógépekről mindent

Ingyenesen letölthető tanulmány

[link]

Tartalom:

Egy kényelmes, kellemes otthonra vágyik? 4

Egy szép lakást szeretne? 4

Mosogatógépek 5

Mire jó a mosogatógép? 5

A mosogató gép előnyei röviden 5

A mosogatógép hátrányai 6

Kell-e nekem mosogatógép? 6

Milyen mosogatógépre van szükségem? Milyen mosogatógépet válasszak? 6

Beépíthető mosogatógép vs. Szabadon álló mosogatógép 6

A mosogatógép használata 7

Milyen mosogatószert használjunk? 7

A mosogatógéppel mosogatás költségei 7

Tippek és trükkök 7

Hol vásároljak mosogatógépet?

2012. aug. 26. 21:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!