Lábbal hajtós varrógép pro és kontra?
Lábbal hajtóst ne vegyél. Elég fárasztó hajtani is,annak aki nem szokta meg. )Ma már nekem is elég nehezen megy,pedig évekig varrtam vele) De a legnagyobb gondod az lesz vele,hogy sem alkatrészt nem fogsz hozzá kapni, és nem találsz műszerészt,aki megjavítja. Csak egyfajta öltést lehet rajta varrni. Egyetlen előnye,hogy a vastag anyagokat (farmer) jobban lehet rajta megvarrni,mint a villanygépekkel.
Ne márkás villanygépet vegyél,és lehetőleg egy szaküzletben,akár használtat is. A villanygépeken a sima varrás mellett van cikk-cakk öltés,gomblyukkészítő öltés,gumivarrásához való öltés stb. Keress valakit,aki segít,ha valami gondod lesz a géppel. (Egy varráshoz értő embert)
Lábbal hajtós varrógépek között is van jobb fajta.Nekem Lucznik varrógépem van.Sima,cikkcakk, gomblyuk varrás készíthető vele, hímezni is tud.Az öltés hossza állítható.
Nekem jobban tetszene egy új gép, de mivel keveset varrok,ezért nem szántam még rá magam hogy újat vegyek.Ezzel a varrógéppel sok szép ruhát varrtunk, a farmert is jól megvarrja, sőt én bőrtáskát is varrtam vele.
Pro: valóban sokkal biztonságosabb. Elektromossal ugyanis nagy esély van rá, hogy végigvarrod legalább egyszer az ujjad. Szinte minden varrónő ismerősömmel megesett már, szóval elég nagy az esélye a dolognak.
Pro: áramszünetben is működik :D
Kontra: nyilván kevesebbet tud. Nekünk egy régi Singer van (a márkát egyébként nagyon ajánlom, igen jó), az csak egyenesen tud varrni. De az is igaz, hogy legalább százéves, a hétvégén voltunk a múzeumban, és ott is volt egy pont ugyanolyan :D. Gumiszalagot viszont azzal is lehet varrni, csak ki kell feszíteni a kívánt méretre és tartani a feszességet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!