Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Mosogatógép pro és kontra?

Mosogatógép pro és kontra?

Figyelt kérdés
2010. nov. 29. 12:36
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
27%

Kontra: Ár, vízfogyasztás, áramfogyasztás, fa eszközök nem moshatók benne, nem 100%-os a zsíros és leégett edényekkel.

Pro: Csak berakod, és x idő múlva már lehet elpakolni az edényeket. Ha nem zsíros, akkor szépen dolgozik, nem kell többé mosogatni.

2010. nov. 29. 12:47
 2/28 anonim ***** válasza:
100%

pro: egy mosogatógép sokkal kevesebb vizet fogyaszt mint te a kézi mosogatással, még ha ügyes vagy is. sokkal nagyobb hőn mos, mint amit te kibírsz a kezeddel.

gyors, időt spórolsz, férjed is tudja használni (nem utolsó szempont)

kontra: ár. de szerintem behozza.

2010. nov. 29. 12:49
 3/28 anonim ***** válasza:
24%

Szerintem amennyivel kevesebb vizet fogyaszt a gép, anyival meg is növeli a villanyszámlát!

Akkor a víz, még mindig olcsóbb, mint az áram!

Ha megtehetném, hogy ne kelljen ilyesmire odafigyelnem, akkor a kényelmi megoldást választanám, és beruháznék egy mosogtógépre.

Bár akkor is lenne olyan edény, ami gépben nem mosogatható, vagy legalább is nem lenne tőle tiszta. A lábas, edény, tepsisúrolást akkor sem úsznám meg, és házt igazából azt utálom a legjobban a mosogatásban, és nem a pár pohár, és tányérszennyest.

Tudod mit? Akkor inkább már vegyél fel háztartási alkalmazottat, és ő elmosogat neked, és mosogatógép sem kell! Takarítani is tud!

2010. nov. 29. 12:57
 4/28 anonim ***** válasza:
81%

Pro: az első hozzászóló rosszul tudja, a vízfogyasztás sokkal kisebb, ha géppes mosogatsz. Ami az odaégett dolgokat illeti: kézi mosogatás előtt ugyanúgy nekiállsz levakarni az odaégett dolgokat. Aztán ha sikerült, elmosogatod. Gép esetén pont ugyanezt kell tenni.

...nálam a zsíros edeények patyolat tiszták a gépi mosogatás mellett.

Üdv, HajDoktor

2010. nov. 29. 12:59
 5/28 anonim ***** válasza:
83%

Valóban kevesebb vizet fogyaszt! Meg ha azt nézzük, inkább "pazarlom" az áramot,mint a vizet!

Viszont szerintem csak akkor éri meg,ha többen vagytok. Mi még csak ketten vagyunk a férjemmel. A helye ki lett alakítva, de még nem vettünk. Még feleslegesnek érzem. Két tányérral nem indítanám el, viszont összevárni sem akarom, mert akkor minden csak büdösödik benne. De szerintem családoknak nagyon megéri!

2010. nov. 29. 13:07
 6/28 anonim ***** válasza:
25%

12-16 liter vizet fogyaszt, ami azért jóval több, mint egy mosogatóban elmosni az edényeket(mert ugye ki mosogat folyóvíznél?). Ugyancsak hátrány, hogy meg kell várni, amíg összegyűlik elég mosogatnivaló, különben pazarlás elindítani. Legalább féltöltet kell, ami olyan 5-6 terítéket jelent. Mosogatóban egy szimpla bögrét is elmosol, nem kell várni, amíg megtelik a mosogatógép.

Rászáradt, ráégett, zsírtól csöpögő edényeket nem tud elmosni, újra át kell azokat mosni kézzel. Így duplán mosogatsz. Ha nem lehet fanyelű eszközt mosni benne, akkor megint csak kétszer mosol. Az otthoni Bosch egy idő után elég büdös is lett belül. Elvileg ezek A+ készülékek, aztán ránéztem a leírására, és úgy 2,2KW a teljesítményük. Az nem kevés. Szívesen látnám egy fogyasztásmérővel a tényleges fogyasztást/program.

Szerintem eléggé luxus egy mosogatógép, nincs túl nagy haszna. Ha az ember minden este elmossa a felgyűlt mosogatnivalót, sokkal gyorsabban végez, alaposabban is, és olcsóbban is. Egy előnye a mosogatógépnek: Ha sok pénzed van, és iszonyat lusta vagy, akkor elég 2-3 naponta elindítani a gépet, és az elvégzi a munka javát.

2010. nov. 29. 13:07
 7/28 anonim ***** válasza:
100%

én anyukámnak vettem 2 éve karácsonyra. nagyon örült neki és azóta is mindig mondja hogy milyen jó hogy van.

pro: nem kell tönkretenni a kezeidet, csak bepakolsz és kipakolsz, szép tisztára mos, időt spórolsz vele.

kontra: kell bele tablettát vennni ami drágább mint a mosogatószer

amúgy szerintem ma már egyáltalán nem luxuscikk.

2010. nov. 29. 13:14
 8/28 anonim ***** válasza:
67%

a munkahelyen használtuk, mert nem volt idő mosogatni.

otthon van, de nem használjuk, egyszerre nincs annyi mosatlan, mi haramabb elmossuk és olcsóbb is.

2010. nov. 29. 13:36
 9/28 anonim ***** válasza:
88%

Pro: olcsó és kényelmes. Mi öten vagyunk, 12 terítékes a mosogatógépünk, napi egyszer el kell indítani, igaz, akkor mindent beleteszünk - a fanyelű és a zsíros, ráégett edényeket is. Néha marad rajta egy kicsi, ha rosszul pakolunk, viszont mire lejár a program, annyira felázik, hogy ami esetleg rajta marad, azt elég csak egy papírtörlővel letörölni. Előáztatni sosem szoktunk.

A tabletta valóban drága, de mi folyékony Calgonitot teszünk bele, ha koszosabbak az edények, akkor egy kicsit többet és kész. És kb. ugyanannyiba kerül havonta, mint a "sima" mosogatószer.

Olyan szennyeződéseket is lemos, amit te kézzel nem tudsz - pl. az edények nyele, füle melletti sarkokat.

A miénk kevesebb, mint 10 liter vizet használ, ennyiből lehetetlen feltölteni a mosogatókat egy ilyen mértékű mosáshoz.

Sőt miután használatba vettük, figyeltük a számlákat, de nem volt jelentős változás, kicsit több áram, kicsit kevesebb víz fogyott, végső soron anyagilag ugyanott vagyunk vele.

Kontra: hatalmas, kis konyhában nehezen fér el. Mivel gép, meghibásodhat (ilyen probléma emberi mosogatásnál nincs :) ). Sokára van kész, ha valami hirtelen kell, azt muszáj kézzel elmosnod.

Összességében szerintem megéri. Én nemrég költöztem össze a párommal és jóllehet ketten vagyunk, gondolkozunk egy mosogatógépen, pontosabban mosogatógéppel kombinált tűzhely beszerzésén, mivel itt valóban nem fér be sehogy sem a konyhába.

2010. nov. 29. 13:56
 10/28 anonim ***** válasza:
27%

Ha mondjuk 2 órás futásidővel számolunk, akkor a következő az áramfogyasztás.

Ha 2000W a mosogatógép áramfelvétele, és 1 KWh áram bruttó 44 Ft, akkor a fogyasztás 176 Ft költségű. Ha naponta kapcsolod be, akkor az 5280 Ft, ha 2 naponta, akkor 2640 Ft. Ez csak az áram.

A víz olyan 600 Ft/m3, tehát egyszeri használattal a költség 10 liter esetén 6 Ft. Havonta így 180 Ft, kétnaponta bekapcsolva 90 Ft.

Tehát az áram baromira megdobja, nem hozza be a vízspóroláson, nagyon nem.

2010. nov. 29. 14:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!