Mosogatógép pro és kontra?
14:49 -nek.
természetesen a maximális teljesítményt csak kb 20 percig ameddiga vizet melegíti használja. Így a számítás eleve hibás.Ráadásul nem számoltad azt az energiabefektetést amit egy kézzel mosogatáshoz szükséges melegvízmennyiség megmelegítéséhez kell.
Mosógép, kényelmes olcsó, és praktikus.
kézzel mosogatni nyűg,vízpazarlás.
14:49
most utánanéztem, egy átlagos 12 terítékes mosogatógép 1000W körül fogyaszt, ami pont a fele az általad leírtnak, plusz valóban nem végig üzemel így. Lehet számolni mondjuk havi plusz 2500 Ft-ot a villanyszámlára.
Szerinted egy olyan házban, ahol öten élnek, világítanak, tévéznek, gépeznek, hajat szárítanak, porszívóznak, stb. - mennyi szokott lenni egy átlag havi villanyszámla?
Merthogy nálunk ritkán megy 40 ezer alá. Ebből tehát kb. 6% a mosogatógép. Nem számottevő.
Ahol meg kevesebben laknak, ott ritkábban, esetleg kisebb megy, tehát kevésbé dobja meg a villanyszámlát.
De jó, hogy ez most így ki lett számolva - elég egyértelműnek látszik, hogy a mosogatógép használata NEM drága.
érdekes, az én áramdíjamat épphogy csökkentette a mosogatógép, mivel a bojlernek nem kellett meleg vizet melegítenie és a vízszámla havi 1,5 m3-rel kevesebb volt ;)
+ 30 ft egy jobb tabletta darabja és 1500-2000 Ft negyedévente az olcsó só és olcsó mosogatógép tisztító + illatosító
Pro:
alacsony vízfogyasztás. A miénk egy mosogatáshoz 8-10 liter vizet használ fel. ennyiből annyi edényt, amit belepakolok kézzel nem tudnám elmosni.
időspórolás. nem kell minden nap ott robotolnom a mosogató mellett és vakarni az edényekről a koszt, hanem a családommal lehetek.
rend. mivel a mosogatógép jótékonyan elnyeli a koszos edényt, nem kell naponta mosogatnom, hogy ne legyen kupi a konyhában (ha tele a mosogatótálca az iszonyatosan kupisan tud kinézni)
nem kell mosogatnom. ekcémára hajlamos a kezem, még a leghipoallergénebb mosogatószertől is kikészül a kezem.
alacsony áramfogyasztás. Na nehogy már 0,8 kwh úgy földhöz vágjon már titeket...egy kenyérpirító ugyanennyit fogyaszt.
Kontra:
kicsit drága, de egyszer kell megvenni és hamar behozza az árát.
Nekem nemrég elromlott a mosogatógépem, és eddig nem lett megjavitva, ihy kénytelene vagyok kézzel mosogatni.
Idöközben rájötttem, hogy a gép ugyan kényelmesebb, de a kézzel mosogatva sokkal tisztább lesz minden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!