Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Mosogatógép pro és kontra?

Mosogatógép pro és kontra?

Figyelt kérdés
2010. nov. 29. 12:36
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
82%
Én kb. 3 hete azt mondtam, hogy most akkor egy kicsit mosogatok kézzel nap mint nap, mondjuk karácsonyig. Eddig bírtam. Nem csak azért, mert utálok, hanem azért is, mert nincs is időm a mosogatásra, illetve nem akarok rá időt szakítani, nekem is kell a pihenés, és sajnos nálunk szinte minden nap megy a 12 terítékes gép. Vizet többet használtam kézi mosogatásnál és csak napi 1x mosogattam, akkor is este, mert akkor a párom játszott a gyerekkel, szóval a konyha egész nap csatatér volt és nem szeretem azt se, ha a mosatlan szagát érzem. Mi nem ugrunk fel kaja után azonnal mosogatni, mert a lakás van értünk elv szerint élünk. Szépen mosogat, ha rendesen ki van tiszíva, de ha nincs, akkor volt már, hogy a gépből kipakolva kezdhettem kézzel mosogatni. Ezért azt mondom, hogy ha szépen mosogat, ha nem, meg kell venni havi 1x a géptisztítót 1000 ft-ért és ezután még én át szoktam mosni 1 liter ecettel is és pluszban leszedem a spriccelőkarokat és kézzel kipucolom őket, meg a szűrőt is. Nekem azért éri meg, mert ezzel a melóval 1 napi mosogatás ideje alatt vagyok meg, de a többi 29 vagy 30 napon a gép mosogat. Én a fa és a kemény műanyag dolgokon kívül mindent beleteszek, mert az edényeket is szépen elmossa. Én se szoktam előre áztatni, max nagyon ritkán, ha vmi beszáradt. Ja még valami. Közepes méretű konyhánk van és ha a mosogatógép helyén egy plusz szekrényke lenne, nagyon örülnék! Viszont akkor minden nap mosogatnom kéne, a párommal veszekedni, hogy öblítse el a tányérját, és napközben bűz és kupi lenne a konyhában (mert ugye este tudok mosogatni, napközben gyerek, munka itthonról, stb.), úgyhogy ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy jó hogy inkább a mosogatógépet választottuk.
2010. nov. 29. 16:58
 12/28 anonim ***** válasza:
88%

14:49 -nek.

természetesen a maximális teljesítményt csak kb 20 percig ameddiga vizet melegíti használja. Így a számítás eleve hibás.Ráadásul nem számoltad azt az energiabefektetést amit egy kézzel mosogatáshoz szükséges melegvízmennyiség megmelegítéséhez kell.

Mosógép, kényelmes olcsó, és praktikus.

kézzel mosogatni nyűg,vízpazarlás.

2010. nov. 29. 17:41
 13/28 anonim ***** válasza:
86%

14:49

most utánanéztem, egy átlagos 12 terítékes mosogatógép 1000W körül fogyaszt, ami pont a fele az általad leírtnak, plusz valóban nem végig üzemel így. Lehet számolni mondjuk havi plusz 2500 Ft-ot a villanyszámlára.

Szerinted egy olyan házban, ahol öten élnek, világítanak, tévéznek, gépeznek, hajat szárítanak, porszívóznak, stb. - mennyi szokott lenni egy átlag havi villanyszámla?

Merthogy nálunk ritkán megy 40 ezer alá. Ebből tehát kb. 6% a mosogatógép. Nem számottevő.

Ahol meg kevesebben laknak, ott ritkábban, esetleg kisebb megy, tehát kevésbé dobja meg a villanyszámlát.

De jó, hogy ez most így ki lett számolva - elég egyértelműnek látszik, hogy a mosogatógép használata NEM drága.

2010. nov. 29. 18:16
 14/28 anonim ***** válasza:
81%

érdekes, az én áramdíjamat épphogy csökkentette a mosogatógép, mivel a bojlernek nem kellett meleg vizet melegítenie és a vízszámla havi 1,5 m3-rel kevesebb volt ;)

+ 30 ft egy jobb tabletta darabja és 1500-2000 Ft negyedévente az olcsó só és olcsó mosogatógép tisztító + illatosító

2010. nov. 29. 21:00
 15/28 anonim ***** válasza:
81%

Pro:

alacsony vízfogyasztás. A miénk egy mosogatáshoz 8-10 liter vizet használ fel. ennyiből annyi edényt, amit belepakolok kézzel nem tudnám elmosni.

időspórolás. nem kell minden nap ott robotolnom a mosogató mellett és vakarni az edényekről a koszt, hanem a családommal lehetek.

rend. mivel a mosogatógép jótékonyan elnyeli a koszos edényt, nem kell naponta mosogatnom, hogy ne legyen kupi a konyhában (ha tele a mosogatótálca az iszonyatosan kupisan tud kinézni)

nem kell mosogatnom. ekcémára hajlamos a kezem, még a leghipoallergénebb mosogatószertől is kikészül a kezem.

alacsony áramfogyasztás. Na nehogy már 0,8 kwh úgy földhöz vágjon már titeket...egy kenyérpirító ugyanennyit fogyaszt.

Kontra:

kicsit drága, de egyszer kell megvenni és hamar behozza az árát.

2010. nov. 30. 08:16
 16/28 A kérdező kommentje:
Mindenkinek nagyon köszönöm a válaszokat.Pontosan,hogy ilyen tanácsokra volt szükségem.Szeretnék venni,tudom,hogy nem olcsó,de megpróbálom majd a legjobb fogyasztásút venni.Egyébként öten vagyunk,és napi kb 3-szor mosogatok.Én is úgy képzelem,hogy egész nap pakolom bele a szennyes edényt este meg beindítom,nem látszik egész nap a mosatlan,utálom nézegetni,de sokszor már nincs kedvem újra nekiállni elmosni.Köszi mindenkinek,szép napot.
2010. nov. 30. 11:20
 17/28 anonim ***** válasza:
88%
Kicsit OFF ugyan, de: anno a mosógépet is "luxus"-nak gondolták. Anyukáméknak már a 60-as évek elején volt, az ismerősök elég furcsán néztek ránk egy ideig :))) Amikor 98-ban vettünk mosogatógépet, a kolléganőim közül néhányan kerek-perec a pofámba mondták, hogy csak a lusta asszony vesz gépet :)))Azt hittem, mára már ez is ugyanolyan elfogadott lett, mint a mosógép, hiszen az sem igaz, hogy drágább, mint az.Nos, akkor ON !
2010. nov. 30. 14:36
 18/28 anonim ***** válasza:
45%
Mutassatok egy mosogatógépet, ami 1000W-ot fogyaszt.
2010. nov. 30. 20:20
 19/28 anonim ***** válasza:
81%

750W

[link]

800W [link]

1000W

[link]

2010. nov. 30. 21:35
 20/28 anonim ***** válasza:

Nekem nemrég elromlott a mosogatógépem, és eddig nem lett megjavitva, ihy kénytelene vagyok kézzel mosogatni.

Idöközben rájötttem, hogy a gép ugyan kényelmesebb, de a kézzel mosogatva sokkal tisztább lesz minden.

2010. nov. 30. 22:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!