Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Dagasztógéppel (robotgép a...

Dagasztógéppel (robotgép a habverő helyett spirál karral) szoktam kelt tésztákat csinálni. Néha a tészta "felmászik" a keverőszáron, be a robotgépbe. Mit lehet tenni ez ellen?

Figyelt kérdés
Hú ez a megfogalmazás egy horrorfilm témája is lehetne, de a válasz nekem fontos lenne.

tegnap 09:00
 1/8 anonim ***** válasza:
42%

Ha komolyan és többet dagadztasz, inkább vegyél olyan gépet amin egy dagasztókar van, az sosem csinál hasonlót, és minden állagot jól kidagaszt.

Ez a dupla spirál hajlamos, tészta állagtól függően erre. Ahogy a tészta feljúszik, úgy viszi a többit utána. Le kell mindig tolni, vagy az állagot beállítani egyfélére, ami nem biztos, hogy minden tésztához egyforma.

Ezért nem használom én sem, sem édesanyám anno. Én mindig kézzel csinálom, mert így szeretem

tegnap 09:11
 2/8 anonim ***** válasza:
77%
Normális gépet venni, nekem pl. a karon van ilyen "mandzsetta", amitől nem mászik fel semmi.
tegnap 09:26
 3/8 anonim ***** válasza:

"a megfogalmazás egy horrorfilm témája is lehetne" XD

Más fordulatszámon és más (kevésbé ragadós állagú) tésztával dolgozz. Azt írod, hogy "néha": figyeld meg, mikor nem. Ennyi.

tegnap 10:35
 4/8 A kérdező kommentje:

Kedves fórum társak

Miért szavazzátok le a válaszolókat?

Mind a 3 használható.

tegnap 11:43
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
#1 nekem a szétdícsért Bosch Mum5-öm is ezt csinálja! Simán felmegy a tészta, de ez a jobbik eset, a kedvencem az, amikor kicsapja a tésztát a tál szélére és üresen forog körbe... Nagyon ritkán használom ez miatt! Mindegy, hogy milyen mennyiség van benne, mindig utána kell dolgoznom
tegnap 13:37
 6/8 anonim ***** válasza:
51%

[link]

A képek között egyiken nyitott állapotban benne van a dagasztókar, és jól látszik az a pici tányér amitől nem mászik ki a tészta.

tegnap 13:38
 7/8 anonim ***** válasza:
Figyelem, ott állok mellette, leállítom, felbiccentem, egy habkártyával visszatuszkolom az edénybe a tésztát, és újraindítom.
tegnap 13:58
 8/8 anonim ***** válasza:

Nekem egy kitchen aid van, nem mondanám gagyi gépnek. A dagasztókar teteje annak is ilyen "tányéros", mégis felmegy rá a tészta

Mikor elkezdi feltekerni, akkor visszaszedem, meg néha megállítom és kicsit eligazgatom benne

tegnap 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!