Dagasztógéppel (robotgép a habverő helyett spirál karral) szoktam kelt tésztákat csinálni. Néha a tészta "felmászik" a keverőszáron, be a robotgépbe. Mit lehet tenni ez ellen?





Ha komolyan és többet dagadztasz, inkább vegyél olyan gépet amin egy dagasztókar van, az sosem csinál hasonlót, és minden állagot jól kidagaszt.
Ez a dupla spirál hajlamos, tészta állagtól függően erre. Ahogy a tészta feljúszik, úgy viszi a többit utána. Le kell mindig tolni, vagy az állagot beállítani egyfélére, ami nem biztos, hogy minden tésztához egyforma.
Ezért nem használom én sem, sem édesanyám anno. Én mindig kézzel csinálom, mert így szeretem










"a megfogalmazás egy horrorfilm témája is lehetne" XD
Más fordulatszámon és más (kevésbé ragadós állagú) tésztával dolgozz. Azt írod, hogy "néha": figyeld meg, mikor nem. Ennyi.
Kedves fórum társak
Miért szavazzátok le a válaszolókat?
Mind a 3 használható.










A képek között egyiken nyitott állapotban benne van a dagasztókar, és jól látszik az a pici tányér amitől nem mászik ki a tészta.










Nekem egy kitchen aid van, nem mondanám gagyi gépnek. A dagasztókar teteje annak is ilyen "tányéros", mégis felmegy rá a tészta
Mikor elkezdi feltekerni, akkor visszaszedem, meg néha megállítom és kicsit eligazgatom benne
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!