Hogyan takarítjátok le tökéletesen a wc pereme alatti
területet?
Figyelt kérdés
tegnapelőtt 21:06
1/9 anonim válasza:
Wc tisztítót nyomok oda, minél tovább rajta hagyom, majd lehúzom a klotyót. Azt nem tudom, hogy tökéletes-e, mindenesetre tiszta, és nekem az elég.
tegnapelőtt 21:10
2/9 anonim válasza:
Hááát...úgy nagyjából sehogy. Körbespriccelem nagyjából valami fertőtlenítővel és szevasz. Nem is igazán értem miért kellene tökéletesen letakarítani. Fene se nyúlkál oda. Holmi mikro-nano fertőző vízmolekuláktól meg hadd ne féljek már.
tegnapelőtt 21:11
3/9 A kérdező kommentje:
Én is ennyit szoktam, hogy sima wc tisztítót nyomok oda, majd legalább egy órán keresztül hagyom hatni és lehúzom.
tegnapelőtt 21:12
4/9 anonim válasza:
Ahogy a többiek írták, van vécé tisztító gélem, azt szoktam a perem alá körbe nyomni. Kicsit hagyom állni és utána a vécékefével körbesikálom, hogy jöjjön ki onnan ami csak tud. Aztán leöblítem. Néha nem árt hipóval is kicsit körbekenni így a vécékefével, csak teszek Domestos-t a vécébe a vízbe és abba mártom a vécékefét, azzal kefélem körbe a perem alatt is meg alul is. Az a vécékefét is fertőtleníti.
Az egyik fürdőszobában szerencsés, hogy közel van a vécéhez a kád. Ott meg tudom azt csinálni hogy a zuhanyfejet beletartom a vécébe, akkor nyitom ki a melegvizet erősre és ez a meleg vízsugár nagyon jól ki tudja szedni a perem alól a szutykot.
tegnapelőtt 21:24
5/9 anonim válasza:
Hát az én módszerem nem fog tetszeni, fekete Domestost spriccelek rá, majd kb 10 perc múlva gumikesztyűben, szivaccsal jól körbesúrolom a perem alatti részt is. A vizet a bűzelzáróból előzőleg kimerem, és abba is öntök Domestost, ott is áttörlöm a szivaccsal. Ezután csak simán leöblítem. Pár perc munka, de még sosem kellett se sósavazni, se vízkőoldózni. 10 éves a Wc-nk, de még mindig olyan, mint az új. Ezt kb havonta végzem el. Kívülre nem csapódik vizelet, mivel családom férfi tagjai ülve használják.
tegnapelőtt 21:55
6/9 anonim válasza:
Én másfél éve cseréltem le az összes szanitert köztük a wc-t is. Akkor megfogadtam hogy ha már szépen meglett minden csinálva akkor tisztán is tartom. 2 naponta wc tisztítószert benyomom oda és hagyom hogy tegye a dolgát, amikor le kell húzni a wc-t amikor elvégzem azt amit el kell akkor szépen kinyomja a dzsuvát és ennyi. Mivel nálunk kegyetlenül kemény a víz én havonta 2x vízkőoldóval befújom teljesen még oda a peremre is felspriccelem had ázzon, szépen. A lefolyóból is amennyire tudom kinyomom a vizet pumpával tök jól be lehet nyomkodni és oda is nyomok jócskán vízkőoldót hogy azt a kevés vízkövet ami feltapadt oldja le szépen.
tegnap 00:38
7/9 anonim válasza:
Hááát.
Én meg nem sz.rok a wc pereme alá...
tegnap 01:06
8/9 anonim válasza:
Csak óvatosan azzal, hogy fél órákra, órákra rajta hagyjátok a savas szereket. Idővel szépen szét fogja marna a wc belsejét. Illetve felesleges is. Beleöntöd a szert, körbekeféled kész. Átlag háztartásban, ahol nincs extrém fertőzés ott bőven elég.
tegnap 05:50
9/9 anonim válasza:
Wc kefével naponta takarítom, de amikor csinálom a havi nagytakkert, akkor bizony én is a szert benyomom a perem alá, majd gumikesztyű és szivacs és rendesen kisikálom kézzel a perem alatt. Mivel emeletesben lakom, így pl az ételmaradékok közül a levesek levét odaöntöm, a zsír simán megtapad az ilyen felületen, azon pedig már egyéb is meg tud.
A torokrészen pedig félévente-évente szoktam egy 15 perces sósavas tisztítást. Az megoldja a vízkő-húgykő kombót. Ha van, ha nincs leszedi :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!