Beépített gáztűzhely nem zománcozott, öntvény rácsát mivel lehet hatékonyan tisztítatni a rágett zsírtól?
Késsel.
Egyszer olyan lakást vettünk meg ahol nem takarítottak, csak amíg bent voltak a cuccaik addig ez nem látszott. A tűzhelyen az első főzésnél amikor elfordítottam a gombot az hozzáragadt a kezemhez és lejött. Annak a rácsát úgy tisztítottam meg, hogy először késsel kellett meghámozni a vastag zsírtól, kosztól. Aztán be lett áztatva erős zsíroldó szerbe, utána fém dörzsivel meg sok súrolóporral lett letakarítva.
A vicc, hogy meg kellett ugyanígy a gázégőket is tisztítani, ez után derült ki, hogy csak a kosztól nem eresztette mindenhol a gázt addig. Mivel már tiszta volt, a gáz jött mindenfelé ahol nem kellett volna, így az egészet ki kellett dobni. Na az volt a méreg, hogy totál feleslegesen takarítottam le. :)
Az eredeti rács színe kék, ebből gyanítom, hogy festett. Megpróbálom még a hidegzsíroldót, de zacskóba teszem és egy éjszakára úgy hagyom. Vannak olyan helyek, ahol kb. 1 mm-es vastagságú a feketeség.
Aki mostanság tervez venni bármilyen gáztűzhelyet, annak szigorúan parancsba adom, hogy csak olyat vásároljon, aminek zománcozott rácsai vannak.
"Sokkal egyszerűbb rendelni hozzá egy új rácsot"
Te tényleg azt hiszed, hogy manapság csak úgy rendelsz hozzá egy új rácsot, ami 3 tulajdonképpen különböző rács (bal oldali, középső, jobb oldali), mert 5 égős tűzhelyről van szó, közel 7 éve vásároltuk?
Meg amúgyse opció, inkább költök 2 ezret tisztítószerre, mint több tízezret, amibe a rács kerülne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!