Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Beépített gáztűzhely nem...

Beépített gáztűzhely nem zománcozott, öntvény rácsát mivel lehet hatékonyan tisztítatni a rágett zsírtól?

Figyelt kérdés
Az igazság az, hogy idős édesanyám használja és úgy istenigazából soha nem volt rendesen letakarítva. Ma nekiálltam hidegzsíroldóval, sok lejött, de sok helyen még mindig vastagon áll a fekete, ráégett trutymó. Fém dörzsikével súrolgattam közel másfél órán keresztül, de csak a nagyja jött le. Valamibe esetleg nem lehetne beáztatni, ami egy éjszakát áztatva például, minden lejönne? Marószódás oldatra gondoltam. Drótkefével se szeretnék nekiesni, nehogy össze vissza karcoljam. Minden ötletet szívesen fogadok.

#tisztítás #ráégett zsír #Gáztűzhely rács
tegnap 18:23
 1/5 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem sokkal egyszerübb rendelni hozzá egy új rácsot
tegnap 19:24
 2/5 anonim ***** válasza:
75%
Nátronlúg-marószóda jó, ha lehet kapni, de nagyon vigyázz vele, mert nagyon erős lúg. Drótkefével is nekimehetsz, nem lesz baja, de késsel is megvakarhatod.
tegnap 19:49
 3/5 anonim ***** válasza:

Késsel.

Egyszer olyan lakást vettünk meg ahol nem takarítottak, csak amíg bent voltak a cuccaik addig ez nem látszott. A tűzhelyen az első főzésnél amikor elfordítottam a gombot az hozzáragadt a kezemhez és lejött. Annak a rácsát úgy tisztítottam meg, hogy először késsel kellett meghámozni a vastag zsírtól, kosztól. Aztán be lett áztatva erős zsíroldó szerbe, utána fém dörzsivel meg sok súrolóporral lett letakarítva.

A vicc, hogy meg kellett ugyanígy a gázégőket is tisztítani, ez után derült ki, hogy csak a kosztól nem eresztette mindenhol a gázt addig. Mivel már tiszta volt, a gáz jött mindenfelé ahol nem kellett volna, így az egészet ki kellett dobni. Na az volt a méreg, hogy totál feleslegesen takarítottam le. :)

tegnap 19:49
 4/5 A kérdező kommentje:

Az eredeti rács színe kék, ebből gyanítom, hogy festett. Megpróbálom még a hidegzsíroldót, de zacskóba teszem és egy éjszakára úgy hagyom. Vannak olyan helyek, ahol kb. 1 mm-es vastagságú a feketeség.

Aki mostanság tervez venni bármilyen gáztűzhelyet, annak szigorúan parancsba adom, hogy csak olyat vásároljon, aminek zománcozott rácsai vannak.

tegnap 20:10
 5/5 A kérdező kommentje:

"Sokkal egyszerűbb rendelni hozzá egy új rácsot"

Te tényleg azt hiszed, hogy manapság csak úgy rendelsz hozzá egy új rácsot, ami 3 tulajdonképpen különböző rács (bal oldali, középső, jobb oldali), mert 5 égős tűzhelyről van szó, közel 7 éve vásároltuk?

Meg amúgyse opció, inkább költök 2 ezret tisztítószerre, mint több tízezret, amibe a rács kerülne.

tegnap 20:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!