Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Inox vagy zománcozott fazakat...

Inox vagy zománcozott fazakat vegyek paradicsomfőzésre?

Figyelt kérdés
Van egy 20 literes zománcozott fazakunk, amit évente párszor használunk paradicsom-, kukorica- illetve kocsonyafőzésre. Sajnos kulyukadt, új kéne. Zománcozottat vagy inoxat vegyek inkább? Kézenfekvő lenne a válasz, hogy inox, csak ami nem papírlap vastagságú, az baromi drága. Marad a török inox, ami elfogadható vastagság vagy a zománcozott, ami szintén vékony lemezből készült, mert irtó könnyű. A török inox nem sokkal drágább, mint a zománcozott. Melyik legyen a befutó?

#zománcozott #Inox fazék
aug. 7. 19:48
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Az inox ezerszer jobb. Az soha nem lyukad ki, nem pattog le a zománc róla, én naponta használom, és van, ami már közel 50 éves, de semmi baja
aug. 7. 19:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
Én hibátlan zománcozottat vennék. Ha valakinek a szivéhez nőtt a nagyi lábosa(de inkább fazék)az egy jobb műhelyben egy aranykezű hegesztő szakival rézzal beforrasztatná a lukat...még tíz évet kibír.
aug. 7. 19:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
0%
Rézzel savas dolog nem érintkezhet, mert mérgezö, a paradicsom meg erösen savas.
aug. 7. 20:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 A kérdező kommentje:
#1 Az mennyire vastag lemezből készült? Van súlya, ha kézbe veszed?
aug. 7. 20:13
 5/12 A kérdező kommentje:
Ahogy írja a harmadik, ha sikerül is meghegeszteni rézzel és nem pattog még jobban a zománc mellette, a réz reakcióba lép a savval és rézszulfát keletkezhet, ami mérgező. Annyira nem vagyunk szegények, hogy toldozzuk, foldozzuk azománcozott fazakat.
aug. 7. 20:18
 6/12 Mad Max2 ***** válasza:
a zománcozott jobb
aug. 7. 20:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
32%
Nagyapám is eltanulta a lábas foltozást. Lágyvas szegecs kell hozzá meg 2 aluminium alátét (kívülre meg belülre, egy kis összerágott-nyálazott kenyérhéj tömítésként aztán kalapács meg vas alátét stb. Évekre megoldható a dolog.
aug. 7. 21:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:

Mást akartam írni de ránéztem az árakra közben. Valójában egy 20 literes rozsdamentes fazék már megvehető jó minőségben 15-20 ezer forintért is. Egy jó zománcozott fazék csak pár ezer forinttal kerül kevesebbe, az is 10-15 ezer forint között mozog.

Ha minőséget szeretnél akkor zománcozottból is azt kell venned és akkor már nem kerül sokkal többe egy rozsdamentes fazék, ha azt szeretnél inkább.

aug. 8. 01:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:

#1 "Az inox ezerszer jobb. Az soha nem lyukad ki, nem pattog le a zománc róla, én naponta használom, és van, ami már közel 50 éves, de semmi baja"

Kb. 20 éve vettünk egy nem túl drága de nem is gagyi edénykészletet. Most kezdenek tönkremenni, de nem maga a lábos, annak semmi baja, hanem egyszerűen megadta magár a füle. a harmadiknak törik le félig vagy teljesen már a füle, eltörik rajta a műanyag is és elrozsdásodott a csavar amii rögzítette az edényhez.

Maga a rozsdamentes része most is pont olyan, mint amikor vettük, a füle ment csak tönkre, szerintem a műanyag nem bírta már tovább. Helyette olyanok vannak amiknek már a füle is fém. Csak nem akarom kidobni a régieket, mert semmi bajuk a fülükön kívül. :)

aug. 8. 01:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
Teljesen mindegy ha vigyázol rá mindkettő hosszú éveket kibír.
aug. 8. 08:09
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!