Van itt olyan aki zománcozott edényben is szokott főzni?
Azt tapasztaltam, hogy szinte mindenki rozsdamentes acél
edényben főz. Legalábbis nagyon sokan.
Figyelt kérdés
Zománcozott edényt vásároltam, eddig rozsdamentes acél edényben főztem. Kíváncsi lennék, hogy akinek van, annak mi a tapasztalata. A régi ilyen edények jók voltak.
Teljesen jók a zománcozott edények is, egyedül a minőségre kell figyelni, mert ha gyengébb minőségű, akkor a zománc korán lepattogzik. Nekünk van olyan ami már 30 éves is van, rendszeres használatban és elnyűhetetlen. De van olyan néhány éves is, aminek a belsején már lepattogzott a zománc és rozsdásodik, nem dobtuk ki, maltert keverni még tökéletes.
jún. 15. 22:48
Hasznos számodra ez a válasz?
2/9 anonim válasza:
Több ilyen van nekünk is .
jún. 15. 22:59
Hasznos számodra ez a válasz?
3/9 anonim válasza:
Rendszeresen használom mindkét fajtát, a zománcozott sajnos már elég kopott, lehet lassan ki is lyukad, ez már nem a régi jó többgenerációs. Anyukám még azokat használja, amik mamámtól maradtak, hát eskü jobb állapotban vannak, mint az enyéim :(
jún. 15. 23:42
Hasznos számodra ez a válasz?
4/9 anonim válasza:
Nekem is van mindkettő.
Szeretem a zománcozott edényt is, a legjobb tepsiben, csak nagyon kell vigyázni, mert leeséstől sérül, lepattogzik.
jún. 15. 23:44
Hasznos számodra ez a válasz?
5/9 anonim válasza:
Rendszeresen használom az édesanyámtól örökölt zománcos edényeket, az se zavar, ha itt-ott lepattogzott, nem lesz a vastól semmi bajom. A lekozmálós dolgokat mondjuk már inkább a szendvicstalpasokban meg teflonosokban csinálom.
jún. 16. 08:22
Hasznos számodra ez a válasz?
6/9 anonim válasza:
Bőven van zománcozott edènyem, olcsóbbak is ès jók. Nem tudom honnan vetted a kèrdèseset, milyen felmèrès alapján találtad ki.
jún. 16. 08:30
Hasznos számodra ez a válasz?
7/9 anonim válasza:
#6 A fiatalok vesznek teljesen új eszközöket a konyhájukba hiszen most lesz nekik először sajátjuk. Ők pedig inkább vesznek rozsdamentes edényeket vagy a modernebb bevonatos edényeket, mint zománcos edényeket. Nemrég én is ajándéknak kerestem edényeket és bizony ami szebb, modernebb kinézetű, az nem a zománcosak közé tartozik.
Aztán idővel persze rájönnek, hogy a szüleik, nagyszüleik nem véletlenül használtak zománcos edényeket, hanem mert jók, csak kicsit másképp kell használni őket. Azonban ha a konyha eleve olyan, hogy kerámialapos vagy indukciós főzőlapjuk van, akkor soha nem fognak zománcos edényt venni hozzá mert ahhoz nem jó.
jún. 16. 09:59
Hasznos számodra ez a válasz?
8/9 anonim válasza:
Anyám szakács volt. Nem is volt más edénye csak zománcozott.
Én használok rozsdamentest is, de a sok örökölt zománcozottakat is rendszeresen használom. Nincs velük semmi gond. Régen csak ilyen volt. Generációk nőttek fel zománcozott edényben készült kajákon. Régen még a bögre is zománcozott volt. Meg a vödör amibe fejtek. Stb. Nem volt műanyag, meg rozsdamentes, meg kerámia betétes meg kutyámfülés...
Ha kilyukadt akkor még évekig használták, abba vetették a paradicsomot, paprikát, abban nevelték a palántákat.
jún. 16. 11:04
Hasznos számodra ez a válasz?
9/9 anonim válasza:
Fiatal vagyok és költözés előtt állok, hasznos ez a kérdés nekem is. így van 7-es először én is azt néztem. De ahogy olvasgatok most utána egyre inkább a zománcozott a befutó. Lehet ocsmány és ócska kinézete lesz a modernebb konyhámhoz képest, de teljes szívemből bízom abban, hogy a lefinomabb töltött káposztát főzöm meg benne. Itt jönne a kérdés, honnan tudom, hogy eredeti zománcozott edénnyel van dolgom? Illetve hogy milyen tető való rá? :D Én még 2000 után született gyerek vagyok, mentségemre szóljon se nagymamáim senki nem mondta el az előnyeit és a különböző tálaknak a használatát sem. Örömmel venném ha valaki segítene benne. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!