Tapasztalt konyhatündérek! Szerintetek milyen anyagból készült konyhai eszközt (merőkanál, fordítólapát, tésztakiszedő...stb.) érdemes vásárolni?
Neten nézegettem különböző konyhai eszközöket, de nem tudom melyiket érdemes megvenni. Mik az előnyök, hátrányok?
- fa
- szilikon
- hőt jól bíró műanyag
- rozsdemantes fém
vagy ezek kombinációja:
- szilikon + fa nyél
- fém + műanyag nyél
Vagy van valamelyik konkrét termékcsaláddal tapasztalatotok? Például: Tefal Ingenio, GALT?
Előre is köszönöm
Egy kezdő konyhatündér :)
Keverő kanalaim, sodrófa spatuláim és a vágódeszka fa, egy anyagból. Ezek évtizedekre kitartanak, nem esnek szét mint aminek kétféle anyagból van a nyele meg a feje.
Néha olajozni szoktam őket, sima étolajjal, és így nem eszi bele magát semmi.
A merőkanál, konzervnyitó, bor/sörnyitó fém. Egyebet nem veszek fémet, mert szétkapja a teflont.
Pont most kellett kidobnom 3 lábast meg egy fém sparulát emiatt, mert a magkarcolt teflon rákkeltő.
Ha veszek újat, csak is fém lábast, wokot, palacsinta sütőt veszek, esetleg porcelán fazekat. Ezeket el lehet súrolni, be lehet olajozni aztán megfelelő gondozás mellett szintén elvan 15-20 évet is.
Két szilikon spatulám van, mindkettő a Tigerből. Az egyiket imádom, az az egész szilikon, és belül van egy masszívabb váza ami ad neki tartást.
A másik egy spatula, aminek szilikon a feje, és fém a nyele, de le is szokott esni róla.
A műanyag nem csak a környezet miatt rossz, de meg is olvadhat, megégheet, meg beleeszi magát a paradicsom szósz, a curry por, a paprika, aztán pár hét múlva már gusztustalan is.
attól függ, mire kell
én a fa fakanalat nem szeretem, abból csak műanyagot hsználok. anyukám fordítva
spatulávol csakis a szilikon, százszor jobban használható
tálból kell műanyag fedeles (keelsztéshez), fém (vízgőzös csokiolvasztás) és nekem a többi műanyg, azokba pl habverő nem tesz kárt
szedőkanálból nekünk fém van, jól bíja a hőt, többtíz éves és nincs baja
mérőpoharunk nincs, ott a mérleg
fordítólapátból kellene szerintem egy fém, pl lasagne vagy más rakott egytálételeknél szedőnek
és nekünk kb 5 féle fordítólapát van otthon, abból egy vált be. a lényeg, hogy vékony legyen és rugalmas. és mivel pl palacsintához stb használjuk,a mit teflonosban sütünk, ezért csakis műanyag, a fém karcolná
a fém nyél nem beválós, könnyen rozsdásodik
és a fém alj azért nem beválós, ha teflonos edényben használnád
ami még hasznos, egy műanyagos szilikon csipesz, amit pl bő olajban sütésnél lehet használni (na meg sok másra), ilyesmi: [link]
szerintem ahol számít a minőség, az a szilikon spatula, mert annak könnyen leesik a feje ha silány
minden egyébre a funkcionalitást nézd
Nagyon szépen köszönöm mindekinek ezt a sok hasznos választ!!!
Esetleg még egy annyi kérésem lenne, hogy akinek valamelyik termékből van jól bevált márkája, termékcsaládja, vagy tud jó beszerzési helyet az leírná?
Fa termékek szerencsére nem olyan drágák és nagy különbség nincs közöttük, illetve a rozsdemantes fémekről is úgy gondolom hogy nem lehet akkora különbség. De a műanyagoknál, illetve ahogy írtátok szilikonnál annál inkább számított.
Fa termékeket gluténérzékenyként nem veszek semmiből, mert elég, hogyha egyszer szennyezi be valaki, soha az életben nem jön ki a rostok közül a lisztpor.
Én szilikonosat használok.
Éveket dolgoztam szociális gondozóként, ahol minden műanyag, mert a fogyatékosok dobáltak mindent ami a kezükbe került.
Műanyag tál, pohár, szilikon fogvédő evőeszköz...
Minden undorító zsíros naraccsárga volt, beleette magát az étel mindenbe, hypózhattuk, moshattuk hiába.
Azóta semmi műanyagot vagy szilikont nem tűrök meg a házamban, a rendelt kaját is csak onnan, ahol fém edényben vagy papírban adják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!