Hypo mivel semlegesíthető vagy mosható le könnyedén zománcozott felületről?
Egyik csalãdtagom rögeszméje, hogy minden mosogatàs alkalmãval kihypózza a zománcozott edényeket, fazekakat. Hiàba kérem, hogy ne tegye, vagy legalábbis ritkàbban tegye, egyszerűen meg se hallja.
Én meg gyűlölöm, hogy màsnap meg teszem oda a fazék tésztafőző vizet (vagy egyebet), és terjeng a hyposzag, úgy, hogy aznap ki sem lett nyitva a hypo... Csak egyértelműen annyira rajtamarad a fazékon, hogy ennyire érezni. És nyilván nemcsak érezni, hanem fől bele az ételbe... Csodàlom, hogy nem kaptunk még mérgezést.
Újabban ha eszembe jut, kiöblítem ezeket főzés előtt, de úgy érzem, hogy egy alapos forró vizes dörgölés is kevés. A mosogatószer túlzott használatãt sem érzem jó megoldásnak...
Mi az, amivel öblítve biztosabb és jobb eredményt érhetnék el?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!