Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Hogyan, miben gyűjtöd a bio...

Hogyan, miben gyűjtöd a bio hulladékot a konyhában?

Figyelt kérdés

Ételkészítés, főzés közben keletkező hulladékok. Vagy többnapos maradék főtt étel, megromlott, megszáradt vagy penészes szalámi vagy zsemle stb. Vagy gyümölcsök hulladékai, héj, szár, csutka. Egy többtagú családban, ahol napi főzés van, jelentős mennyiségű bio hulladék keletkezik?

Milyen gyakran viszed ki a biokukába vagy a komposztra? Utána elmosod az edényzetet, amiben gyűjtöd? Mit használsz a benti gyűjtésre, mielőtt kiviszed?



okt. 20. 10:51
 1/5 anonim ***** válasza:
konyhamalac megoldja
okt. 20. 11:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Nálunk nem keletkezik olyan bődületes mennyiségben. Illetve a legkomolyabb mennyiséget a száraz pékáru adja. Szeretjük a friss pékárut, viszont nehéz kiszámítani, hogy pont mennyi fogy.

Egy papír zacskóban van gyűjtve az ilyen relatív száraz bio hulladék ami nem áztatja át a zacskót, és az esetleges vizesebb kaja maradék közvetlen azelőtt kerül csak bele, hogy kivinném a kukába a zacskót.

Ha tényleg csak relatív száraz dolgok kerültek a papírszatyorba(kenyér, almacsutka, banán héj, stb) akkor nem ázott át és nem szükséges kimosni utána a szemetest, amiben volt.

okt. 20. 11:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
bokashi vödör. Ételmaradék nincs. Egyéb hulladák bokashi és komposzt.
okt. 20. 13:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Ilyenben gyűjtjük a konyhában:

[link]

Egy-két naponta viszem ki a komposztra és akkor mosom ki, ha már nagyon tré belülről (hetente kétszer kb.). De nálunk ételmaradék, penészes szalámi, ilyesmi nem keletkezik és azt nem is tenném bele, így nem olyan nagy mennyiség.

Ha nagyobb főzés van és ez tele lesz, akkor egy műanyag edénybe hámozok és azt is viszem. Ez a mindennapi biohulladékunkhoz elég, de értelemszerűen ahhoz picike, hogy egy négytagú család hulladékát hetekig rothasszuk benne és ez pont így a jó, nem büdösödik be.

okt. 20. 16:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem romlik, szárad, penészedik semmi mert nem pazarlok ételt. Semennyire. Megeszem mielőtt megromlik


Almacsutka, zoldsegekbol kivagott rosszabb részek, tojáshéj tejfolos vodorbe mennek a hutobe es ha betelt, komposztba viszem.

Hagymahéj, zöldség héj, csontok stb fagyóba egy zacskóba és ha tele van, alaplevet főzök belőle. Utána a sima kukába és rögtön levsizem

okt. 20. 16:46
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!