Szelektíven gyűjtitek a hulladékot? Milyen "mértékben"?
Rá vagyunk kényszerítve*, másképp a kukába sem férnénk bele. Jó, mivel alapvetően zölden gondolkozom, ezért nem élem meg kényszerként, de tény, hogy nem egyéni döntés csak az, hogy szelektíven gyűjtőm a szemetet.
*Győr környéki falu, nálunk csak 2 hetente viszik el a rendes kommunális kukát, és vagyunk 5-en, szóval több szeméthulladék van, mint ami beleférne a rendes kukába.
Persze, igen.
A lehető legkevesebb műanyagot vesszük, mindent szelektálunk és komposztálunk is. :)
Papírt, műanyagot, aludobozt és üveget szelektíven gyűjtjük, ezekre szerencsére van szelektív kuka a társasház előtt.
A többi dolog sima háztartási hulladék, komposztálni nem szoktunk.
én üdültem egy olyan hegyi országban, ahol öt kuka van a ház előtt..műanyag, papír, zöldhulladék, ételmaradék(moslék), és egyéb háztartási hulladék.
Senki nem keveri össze jég véletlenül sem, és pontos időben elszállítanak mindent..jó, ott a pontosság, tisztaság, rend az alap.
Szelektíven gyűjtöm. Sajnos azt látom, hogy baromi sok műanyagot használok.
Sörös doboz, flakonok, energiaital, zacskós termékek, előcsomagolt dolgok. A csomagolás is csomagolásba téve.
Papír hulladékom minimális, igyekszem alapból nem összeszedni az újságokat, felesleges dolgokat.
Sima szemetem sem sok van, azt elég 2 hetente levinnem. A nagyon szagos, büdösödő dolgokat, ételmaradékot lehúzom a WC-n, hogy ne a kukába rohadjon bele.
Amit bánok, hogy a környéken szinte mindenhonnan eltűntek az üveg gyűjtők.
Panelban élek.
Mi szigorúan szelektálunk, a vegyes csomagolásokat is szét szoktam szedni külön papírra műanyagra.
Műanyag szemetünk sajnos kegyetlen sok keletkezik :(
Az üveget ha sok összegyűlik elviszem az üveggyűjtő kukához.
Szardínián az apartmanban volt 6 féle kuka, ha jól emlékszem: papír, műanyag, fém, "nedves"(kajamaradék), üveg, "száraz" vegyes szemét.
mindegyiket masik napon vitték el, tiszta stressz volt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!