Kinél mi a mosási rutin? Mit hány fokon?
Mindig bajban vagyok a mosással.
Én általában 4 felé válogatom a színeket. Fekete, fehér, világos, színes sötét. 30 fok. De így nagyon sok idő még összegyűlik a mosás. Plusz a bugyikat és a zoknikat előtte kézzel kimosom, de azokat 40 fokon kéne mosni minimum. Ha összegyűjtöm külön lefogy a készletem és azokat is szín szerint kéne, mert rendszeresen befogja egyik a másikat (a fehéreket) színfogó mellett is. És akkor a zoknikat meg nem moshatom együtt a bugyikkal, de a 30 fok a többi ruhával kevés neki szerintem. Így mindig bajban vagyok és logikáznom kell, hogy akkor most mit mivel, meddig gyűjtsem stb.. a törölközőket külön kell mert azt 60 fokon mosom, de az is egy negyed mosási adag (2 törcsi, 2 kéztörlő). Konyharuhákat szintén 60 fokon, de azt meg nem rakom össze a törölközőkkel. A takarító rongyokat sem, szóval az is egy külön adag. Pár db rongy. Kivagyok már ettől 😅 Szívesen meghallgatom nálatok ez hogy megy, lehet, hogy én spilázom túl. És akkor most jönnek majd a babaruhák is. Azt is szín szerint, külön 40 fok minimum stb...
- sötétek 40 fok, mix, 1o 15p
- világosak 40 fok, mix, 1o 15p
- torolkozo, konyharuha, ágynemű 60 fok eco 3.5 ora (ott van 60 fok)
- uszoda utan torolkozo es furdoruha mososzer nelkul 30p 30 fok
Csodalkozom h neked a 30 perces program rendesen tisztit. Azt nem nagymosásra talaltka ki
Nem bonyolítom ennyire.
A ruhákat kettészedem: sötét, világos.
Ezen kívül szokott lenni rendszeresen:
- kímélő programos cuccok (farmerek, kötött holmik, melltartók),
- törölközők (ide bedobom a fürdőszobai szőnyegeket is, meg a konyharuhát),
- ágyneműhuzat (ide bedobom a nappalis plédeket is)
A többi ahogy épp adódik.
Kímélős cuccokat 30 fokon mosom, a többit 40-en.
Nálam sötét és világos mosás van ruhákból, 40 fokon. Ebben benne van minden, fehérnemű, zoknik, stb. Nem is mosom előre kézzel őket. Az a dolga a mosógépnek, hogy kimossa… Programokat sem szoktam variálni, nem ment még tönkre ruhám a mosógépben, a sima pamutmosás mindre jó.
Törölközőket és konyharuhákat és egyéb rongyokat együtt mosok 60 fokon. Ágynemű is mehetne ebbe a kategóriába, de az általában kitesz önmagában egy adag mosást, max 1-2 törcsit bedobok melléjük.
Ruhák másfél órán mennek, a többi talán 2.
Mindent 30 fokon es minden feketet egybe. Mas szin meg csak keves van.
Az osszes feher es szines torcsit kidobtam vagy masnak odaadtam. Babaruha meg hasonlo problema nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!