Kinél mi a mosási rutin? Mit hány fokon?
Mindig bajban vagyok a mosással.
Én általában 4 felé válogatom a színeket. Fekete, fehér, világos, színes sötét. 30 fok. De így nagyon sok idő még összegyűlik a mosás. Plusz a bugyikat és a zoknikat előtte kézzel kimosom, de azokat 40 fokon kéne mosni minimum. Ha összegyűjtöm külön lefogy a készletem és azokat is szín szerint kéne, mert rendszeresen befogja egyik a másikat (a fehéreket) színfogó mellett is. És akkor a zoknikat meg nem moshatom együtt a bugyikkal, de a 30 fok a többi ruhával kevés neki szerintem. Így mindig bajban vagyok és logikáznom kell, hogy akkor most mit mivel, meddig gyűjtsem stb.. a törölközőket külön kell mert azt 60 fokon mosom, de az is egy negyed mosási adag (2 törcsi, 2 kéztörlő). Konyharuhákat szintén 60 fokon, de azt meg nem rakom össze a törölközőkkel. A takarító rongyokat sem, szóval az is egy külön adag. Pár db rongy. Kivagyok már ettől 😅 Szívesen meghallgatom nálatok ez hogy megy, lehet, hogy én spilázom túl. És akkor most jönnek majd a babaruhák is. Azt is szín szerint, külön 40 fok minimum stb...
Nagyon raertek ennyit vallogatni.
Nalunk minden megy vallogatas nelkul 40 fokon, feher szinessel meg torolkozovol. A szaritoban is egy program visz mindent.
Túl bonyolítod nagyon 😁
Nálam van
: - fehér
-Törölköző ágyneműk konyharuha
-Fekete/sötétek
-világos
Mindent 40 fokon, kivéve az ágyneműt és torolkozoket mert azt 60 fokon mosom.
Nálunk van
- fehér, amiben csak és kizárólag fehér van (rózsaszín, bézs stb nem)- normál ruházat a zoknin át a pólóig- általában 40, néha 60 fok fehér mosószer
- sötét- jellemzően fekete, sötétkék, sötétzöld, szürke színek normál ruházat, általában 40 fok, színes mosószer
- egyéb színes: ide mehet ami se nem hófehér, se nem sötét, pl világoszöld, világoskék, piros stb- színfogót mindig használok és minden megvett új ruhát ellenőrzök, fog-e, ereszti-e a színét, azt nyilván külön…nem nagyon van ilyen, 40 fok, színes mosószer
-ágynemű-törölközők egy teljesen külön adag- 60 fok, színes mosószer
- nem használok textil konyharuhát, ha lenne valami zsíros konyhai textil, akkor azt persze, külön szedném
- full külön kezelem a sportruházatot, amiből versenysportoló miatt rengeteg van- ott az anyagok csak 40 fokot bírnak, de mindig teszek hozzá fertőtlenítő mosószeradalékot (szagok miatt pl, meg ezek igénybevett cuccok, durvábbak, mint az én irodai viseletem pl)
Nem kell agyon bonyolítani, új ruhákat ellenőrizd és használj színfogót.
Én minden mosáshoz használok mosószódát (a mosópor összetevője is amúgy, hatékonyabb vele a mosás), ha valami rettenet koszos pl zokni van, akkor trisós áztatás. De ez ritka
Itt mindenki 30-40 fokon mos? Tiszta lesz?
Én mindent 60 fokon(külön fekete fehér színes) és 90 fokon (külön torcsi, ágynemű, konyharuha) s sokszor úgy érzem hogy nem elég tiszta. Pl zoknik dresszek beszürkülnek.
30 fokon lötyikölést új ruháknál először mikor a boltból hazahozom, vagy -nyáron strand után a vizes cuccokat amikor másnap is tudom hogy használjuk.
16-os, en rajtad csodalkozom, hogy nem mennek tonkre a cuccaid? :D
Amiket mi hordunk ruhakat, azokon pl a cimke is 30-40 fokos mosast szokott javasolni, en 40 fokon szoktam mosni.
Teljesen tiszta a lesz, pedig van egy porban-sarban fetrengo 1,5 evesem is, aki pluszban allandoan leeszik magat etkezesekkor is. Koszos lesz nap vegere, na. A foltokra szoktam csak tenni egy kis mosogatoszert (nekem ez valt be) aztan megy minden a gepbe es tokeletes lesz.
Nem olvastam a kommenteket.
Én 3 fele válogatom. Van a "tiszta" meg a "koszos" kupac.
Tisztába mennek az olyan ruhák, amik nem foltosak, csak frissíteni kell. Pl a gyerekek oviban abba voltak, szekrénybe már nem visszarakható, de nem is koszos.
30 perces 30 fokos mosás.
Koszosba megy a bugyi, zokni, leevett, foltos stb ruha.
2órás 40 vagy 60 fokos mosás. Attól függ milyen és mennyire koszosak.
Ezek heti 2x.
Heti 1x pedig férjem munkásruhái. Pólók, nadrágok, pulcsik.
Autószerelő, olajosak a ruhák.
Erre van külön van mosógép, 60fokos 2x átmosva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!