Nálatok hogy van a napi rutin a takarításban?
Nekem heti menetrendem van. Hétfő nappali,kedd vasalás, szerda porszivózás csüt.gyerekszoba,péntek konyha, szombat fürdő,porszivózás, vasárnap felmosás, és persze igény szerint mikor mit kell.
Minden reggel letörlöm a fürdő tükröt mik-roszálassal+ablaktisztitó, fújok a mosdóra tisztitó habot,letörlöm, és a wc-t áttörlöm,öntök bele tisztitószert,ezek csak pár mozdulatok de segit a tisztaság tartásában. Délelőttönként mosok,általában minden nap (3 gyerek)
Nálam reggel mosdókagyló CIF-fel áttörölve, WC takarítása. Elpakolás, ha véletlenül valami nincs a helyén. Port törölni a heti nagytakarításkor szoktam, naponta csak a TV, zongora és a monitor van letörölgetve.
Délben mosogatás, (minden mosogatás előtt a mosogatótálcát is elmosom, így sosem kell vízkőoldózni) mosogatás után mosogató áttörlése CIF-fel. (Nincs mosogatógépem)
Este mosogatás, felseprés, felmosás.
Végül zuhanyzás után zuhanyozó feltörlése.
Minden nap kétszer mosogatunk (itthonról dolgozunk), egyszer a férjem, egyszer én. A porszívózást hetente a férjem csinálja. A mosás 2 naponta ez én reszortom, együtt teregetünk (sajnos 2 naponta kell, mert picike a gépünk).
Takarítás heti egyszer, mindig hétvégén, én most 9 hónaposan már nem csinálom, így a férjemre marad a vécépucolás (azt korábban én szerettem megcsinálni).
Annyi a taktikánk, hogyha valami kiömlik, foltot hagy, vagy porol, azt azonnal egy csuklómozdulattal letöröljük, így nincs szükség nagytakarításra a fürdőben vagy a konyhapulton igazán.
Vasalni való cuccaink nincsenek, viszont naponta van macskaalom takarítás, 2 hetente meg teljes csere, ezek is a férjem dolgai, terhességem miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!