Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Indukciós főzőlap karcainak...

Indukciós főzőlap karcainak eltávolítására milyen finomságú anyagot illetve milyen súroló szert ajánlotok?

Figyelt kérdés

Reménykedem találkozott már innen valaki ezzel a problémával és túlesett már ezen, mert most az ő véleményük érdekel, házi praktikák és normál zsíroldó vagy kézi dörzsölés nem segített csak rontott a helyzeten. Klasszik szódabikarbóna+ecet pedig szépen el is színezte a felületet.


Néztem videókat a témáról de sehol sem ajánlanak konkrét megoldást és az a helyzet nem vagyok toppon sem szerszám sem tudásban hogy nekiálljak polírozni, szóval ebben kérnék segítséget!!



szept. 22. 05:08
 1/9 A kérdező kommentje:

[link]



[link]



Nem tudom ezeknek lenne-e értelme, vagy egyből géppel nekimenni, nem igazán szeretnék többet kísérletezni mivel már rontottam a helyzeten, viszont belinkelem őket hátha valaki használta már.

szept. 22. 05:49
 2/9 Noren1989 ***** válasza:
83%

Ömmm, edzett üvegről beszélünk. Semmi értelme polírozgatni.


Emellett: wax. Az feltölti a karcokat, nem eltàvolítja.

szept. 22. 06:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
Semmi, idővel ilyen. Max cserèlteted a teljes üveglapot.
szept. 22. 07:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
Üveget?- semmivel. De ez edzett üveg, ami erős, speciális, de adott esetben szèt is tud durranni.
szept. 22. 07:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:

Tehát azt mondjátok az ez és ehhez hasonló videók amik erről szólnak nem mérvadóak.


[link]

szept. 22. 07:53
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
A karcot nem fogod tudni eltűntetni. Én már elengedtem, aki használja a főzőlapját, annak mindenkinek ilyen hidd el!
szept. 22. 08:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
A karc ott fog maradni örökre. Annyit tudsz tenni hogy mostantól jobban vigyázol rá
szept. 22. 08:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
73%

Az a helyzet vigyázni kell rá, nincs más opció. Így 3 év rendszeres használat után még szinte újnak látszik.

Amire figyelni kell:

# Az edények, lábasok aljának simának kell lennie, nem lehet sehol sem érdes.

# főzés közben nem szabad húzkodi a fűzőlapon az edényeket.

# Csak akkor szabad rátenni az edényt az aktuálisan használt főzőzónára, ha az tiszta.

# súroló szerek használata tilos

# enyhe szennyeződésnél clean-el befújod és microszálas törlőkendővel áttörlőd.

# Erősen szennyezetten úgy kell takarítani, mint egy bukósisakot: azaz miután lehűlt befújod clean ablak pucolóval és leteríted konyhai papírtörlővel. Ezután még megfújod a papírtörlőt is jól át ázzon. Hagyod rajta kb 5 percig és letörlöd róla a koszt. Végül clean és microszálas törlőkendő.

# vízkő foltokat félbevágott citrommal átdörgölöd, papír törlővel letörlőd, végül clean és microszálas kendő.


A indukciós főzőlap a konyhád legkényesebb eleme, a tiéden már csak a csere segíthet.

szept. 22. 08:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:

A helyzet az, hogy minèl több ès mèlyebb a karcod, annál kevèsbè lehet eltüntetni egy adott felületről.

A üveg kemèny, nem úgy megy mint a videóban, ès nem házi szerrel.

Van üvegpolírozó, talán cèzium oxidal. Hozzá megfelelő paszta ès több szemcsemèretű csiszoló anyag(ok) ès csiszoló korong. Ès biztos nem egyszerű, mivel nem igazán piszmognak ezzel.

szept. 22. 12:09
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!