Hogy lehet úgy “megtartani a rendet”, hogy valóban időt spóroljak vele?
Rengetegszer láttam a tanácsot, hogy “csak meg kell tartani a rendet” otthon, és akkor sose kell takarítani, mindig vállalhatóan néz ki a lakás.
Ezen felbuzdulva nemrég kitakarítottam alaposan, mindent elpakoltam, és igyekszem “megtartani” ezt az állapotot. De én úgy érzem hogy így csak elvisz rengeteg időt.
Pl ahelyett hogy 3-4 naponta mosogatnék, most napi 3x kell, soha nincs vége. Ahelyett hogy este leülnék és élvezném a szabadidőt, mehetek törölgetni a konyhába.
Amikor hazaérek, egy csomó idő elmegy mire mindennek találok helyet és elrakom oda egyesével.
A fürdőt minden zuhanyzás után törölgetem, ami csak napi 2 perccel számolva is negyed óra, annál gyorsabban volt kész régen amikor 1-2 hetente csináltam csak. (És nem 2 perc, mire feltörölgetek, kinyomogatom a rongyot, tovább törlök, stb)
A rendrakás meg a mosogatás a legrosszabb, mióta próbálom “megtartani a rendet” azóta úgy érzem 2x-3x annyi időm megy el ezekre, mint korábban. Volt már hogy inkább kihagytam a vacsorát pl, mert akkor megúszom az esti mosogatást…
Ha azt akarom hogy tényleg szép, tiszta állapot maradjon akkor a konyhát és a fürdőt naponta minimum 1x ki kell takarítanom, ami sok idő, nyilván több mintha 1-2 hetente csinálnám…
Mit csinálok rosszul? Hogy kell ezeket folyamatosan csinálni úgy, hogy nem sok idő?
Mert hülyék.
Ha egy kicsit engedsz abból, hogy csili-vili legyen a lakás, akkor néha intenzíven takarítva sokkal kevesebb időt visz el, mint minden nap csinálgatva.
Az ebédet se egy hét alatt csinálod apránként, meg úgy kb semmit, ami feladat.
Ahhoz pont elég annyi, amit a 14 is ír.
Ami zavarja a szemed azt megcsinálod, a többit meg havonta.
Nekem meg az nem fér a fejembe, hogy 120m2-es lakást hogy lehet 15 perc alatt felporszívózni, és 10 perc alatt felmosni.
Azért csak emelni meg húzogatni kell ezt-azt, ami nagyban lassítja ezeket. Ráadásul felmosásnál már az, hogy kiengedjem a vizet, meg aztán kiöntsem plusz egy vödöröblítéssel, már az idő.
Ilyen gyorsan max. ilyen tessék-lássék módon lehet megcsinálni.
De még egy dobnyi ruhát sem sikerült idáig egyszer sem 10 perc alatt kiteregetnem.
Én ezeket a gyors tempókat szeretném valahogy eltanulni...
És szívesen el is mennék egy továbbképzésre, mert valóban szívesen megtanulnám :D
Most azt mondom, képtelenség, de biztos nem az, hisz nem csak te írsz ilyen rövid időket.
Itt jon a tulzsufoltság. Amikor tul kis helyen tul sok dolog van. Ha megfelelő a mennyiseg a takaritas is gyorsabb.
Es igen, tessek lassek modon lehet megcsinalni. De 1-2 havonta razsan az ember pl 1 orat hogy meg a kanapet is elhuzza stb. De a porszivo+felmosas hetente pont eleg, semmi szukseg annal nagyobb takaritasra es tisztasag van.
Itt jon a kepbe az hogy lejjebb kell adni az igényeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!