Nem győzöm a házimunkát, ilyenkor mit csináltok?
Túl sok a feladat. Másfél munka mellett még gyerek nélkül is alig győzöm. Főzés takarítás rendezés kert, háziállat.
Akkor menne max ha folyamatosan csinálnám megállás nélkül de azt nem bírom hogy hazarohanok a munkából dolgozni ráadásul még otthon is folytatnom kell a munkát sokszor.
Gondoltam takarítóra de egyelőre nem győzött meg a kínálat.
Penésztelenítés, molytalanítás, lomtalanítás, portalanítás, megfelelő páraelszívó készülék keresése, felújítás, ezek mind a levegőben lógnak..
Ti hogy győzitek?
Mindkettőnknek sok a dolga, megosztjuk és a nagyobb dolgokat a férjem csinálja de a házimunka az enyém.
Hogy lehet ezt például gyerekkel!?
Nagyszülők nem jönnek szóba, ráadásul őket is segíteni kell..
Hogy ha a penésztelenítés, molytalanítás, lomtalanítás stb. teendők a levegőben lógnak, akkor az a lakás nem fog addig tisztának tűnni, amíg ezeket meg nem teszitek. Ha felesleges tárgyak/bútorok vannak mindenhol, meg penészfolt, és röpködnek a molyok időnként, akkor mindig az lesz az érzésetek, hogy tök mindegy, mennyit takarítotok, kosz van. Ezeket a felsorolt teendőket tervezzétek meg és csináljátok meg.
Utána a felújított, letisztult lakásban legyen minimalista minden, csak a szükséges tárgyak és azok is zárt szekrényekben. Ne legyen szőnyeg, textilfüggöny, kárpitozott bútorok, mert szívják a port magukba. Ne legyen túl sok bútor, hogy könnyen végig lehessen porszívózni. A tárgyakat rögtön használat után a helyére kell rakni. Így elég ha hetente párszor porszívóztok, és hetente/kéthetente nagytakarítás, ahogy belefér.
"Nagyszülők nem jönnek szóba"
Itt most azon gondolkodtál, hogy megkéred a nagyszüleidet, hogy segítsenek a házimunkában? Vagy már a jövőn gondolkodtál, mikor lesz gyerek?
Nem kell kert és házillat.
Egy egy fős lakásba kéne menned, ami kb. 25-75 nm lehet.
13, ja a szüleimre gondoltam, bocs..csak egyel előbbről.
Anyám felajánja, hogy segít, de tudom, hogy nem tud. Nekik is vásárolni kell, orvoshoz vinni stb.
Barátainknak a szülei építettek egy házat..saját kezűleg. És idősebbek, mint az én szüleim. Pénzt is adok nekik néha, szóval innen nem tudsz támadni.
Igen, valahogy össze kell szedni az egészet, de rengeteg munka, az azt jelenti, hogy az éves szabadságot nem pihenéssel, hanem a házzal töltjük, és minden évben felgyül annyi..
Amúgy nem vagyok egy tisztaságmániás tündér, már így is gáz, ami van. Csak egészségügyi problémák is vannak a háttérben (mozgásszervi), szóval nem annyira egyszerű a helyzet. És igen, még azon is gondolkoztunk, hogy társasházba vagy mobilházba költözünk, mert nem győzzük.
De köszönöm a tanácsokat.
"Pénzt is adok nekik néha, szóval innen nem tudsz támadni."
Te paranoiás vagy? Ki akart téged támadni? Adtam tanácsot, és megkérdeztem, hogy hogy jönnek ide a nagyszülők, mert értelmezhetetlen, hogy egy ház takarításához nagyszülői, vagy akár szülői segítségre lenne szükségetek.
13. Kijavítottam magam, bocsánatot kértem mert elírtam, és megköszöntem. Újfent bocsánat amiért a támad szót használtam. Es igen, pszichológushoz is járok, mert rémes apám volt es mindenért megbüntetett, megvert azért is amit nem csináltam, szóval ha valamivel úgy érzem hogy esetleg vádolnak pl.h anyucikáékat használom arra hogy kitakarítsák a házamat akkor igen rögtön védekezésbe lepek át, akkor is ha nincs erről szó.
Röviden ennyi a pszichológiai háttere a paranoiának.
Amúgy pedig nem átlagember-életet élünk ezért nehezebb beilleszteni folyton a házimunkát.
Te anyáddal akarsz takarítatni? 😲
Nem szégyelled magad?!
Nem akarok anyámmal takaríttatni.
Ha lenne szövegértelmezési képességed, tudnád, de sajnos nincs.
Első körben ott van, hogy nem jön szóba.
Ők szorulnak segítségre. Anyám folyton ajánlgatja hogy segít és mindig VISSZAUTASÍTOM. Tudsz követni?
Te is csak egy aljas frusztrált proli vagy aki alig várja hogy beszólhasson a masiknak és ezzel kicsit könnyítsen a saját keserűségén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!