Nem győzöm a házimunkát, ilyenkor mit csináltok?
Túl sok a feladat. Másfél munka mellett még gyerek nélkül is alig győzöm. Főzés takarítás rendezés kert, háziállat.
Akkor menne max ha folyamatosan csinálnám megállás nélkül de azt nem bírom hogy hazarohanok a munkából dolgozni ráadásul még otthon is folytatnom kell a munkát sokszor.
Gondoltam takarítóra de egyelőre nem győzött meg a kínálat.
Penésztelenítés, molytalanítás, lomtalanítás, portalanítás, megfelelő páraelszívó készülék keresése, felújítás, ezek mind a levegőben lógnak..
Ti hogy győzitek?
Mindkettőnknek sok a dolga, megosztjuk és a nagyobb dolgokat a férjem csinálja de a házimunka az enyém.
Hogy lehet ezt például gyerekkel!?
Nagyszülők nem jönnek szóba, ráadásul őket is segíteni kell..
Sehogy:) üdv a klubban, csak itt van 2 gyerek is + egy rendetlen férj. Ugyanezen gondolkodtam, hogy akkor lenne mindig minden megcsinálva, ha sosem pihennék, ülték le megnézni egy filmet vagy nevezni kicsit.
Pár tipp, ami megkönnyíti az életem:
Nagyobb adag ételek főzése, hogy ne kelljen minden nap főzni.
Ha nincs, akkor mosogatógép, a konyhai gépek legjobb találmánya, szerintem.
Porszívó robot, ha van rá keret, akkor egy drágább kivitel. Olyan, ami magát üríti, "papucsot"
cserél, majd fel is mos. Így sokkal ritkábban kell elővenni a nagy porszívót, mert elég jól szinten tart.
Szelektálás, minimalista stílus(el kell felejteni a polcokon párosodás dísztárgyakat, porfogókat, a "jó lesz még valamire" hely foglaló dolgokat
Sehogy :)
Kb havonta takarítok. A konyhában van nagy igénybevétel azt heti párszor de az kb 10-12 perc. Mosogatógép segítség. Főzni 3 napra.
A többit meg elengedem. Kb heti 2x van olyan hogy fel orat raszanok pakolászásra. Az egy szoba. Vagy egy teljesen es egy felig. A tobbi ugya marad. Es elvezem hogy cserebe van szabadidom
Kezdj egy nagy adag szelektálással. Szobáról szobára.
Utána pedig egyrészt minden könnyebb lesz, másrészt engedd el
Ahogy írták, el kell engedni!
Ezt nem könnyű, idő kell hozzá mire belátja az ember, hogy nem megy és nem mi vagyunk a háztartásért, hanem a ház van értünk, ami nem fér bele az nem fér bele. Ekkor jönnek azok a megoldások amiket már írtak, meg hogy elrejted a rumlit, kidobod ami felesleges stb. stb.
A párom nagyon sokat dolgozott mindig is, rendes, főz, stb. de mivel én voltam otthon a gyerekekkel azt gondoltam a háztartás az én dolgom. Még persze mindent akartam, gyerekkel sétálni, közöse játszani, tanulni, szakkörre, sportolni vinni őket. Nem fért bele a 24 órába. Így lassanként elhagytam amit lehetett. Így sok maradt. Egyszer volt hogy majdnem agyonvágtam a férje skémet, mikor felébredt éjjel, kijött a nappaliba és látta, hogy fél egykor még vasalók. Erre megkérdezte nem kellene-már inkább aludnom.
IGEN ba....+, kellene, de akkor nem lesz inged reggel amit felveszel! Itt engedtem el az egészet és azóta se érdekel ha nincs rend vagy por van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!