Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Nem győzöm a házimunkát,...

Nem győzöm a házimunkát, ilyenkor mit csináltok?

Figyelt kérdés

Túl sok a feladat. Másfél munka mellett még gyerek nélkül is alig győzöm. Főzés takarítás rendezés kert, háziállat.

Akkor menne max ha folyamatosan csinálnám megállás nélkül de azt nem bírom hogy hazarohanok a munkából dolgozni ráadásul még otthon is folytatnom kell a munkát sokszor.

Gondoltam takarítóra de egyelőre nem győzött meg a kínálat.

Penésztelenítés, molytalanítás, lomtalanítás, portalanítás, megfelelő páraelszívó készülék keresése, felújítás, ezek mind a levegőben lógnak..

Ti hogy győzitek?

Mindkettőnknek sok a dolga, megosztjuk és a nagyobb dolgokat a férjem csinálja de a házimunka az enyém.

Hogy lehet ezt például gyerekkel!?

Nagyszülők nem jönnek szóba, ráadásul őket is segíteni kell..

jún. 19. 00:31
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
21%
Ne nyihogj! Hiszen még gyerek sincs.
jún. 19. 02:21
 2/26 anonim ***** válasza:
100%
Lentebb adod az igényeidet.
jún. 19. 05:03
 3/26 anonim ***** válasza:
100%
Több mindent csináljon a férjed otthon.
jún. 19. 06:42
 4/26 anonim ***** válasza:
87%

Sehogy:) üdv a klubban, csak itt van 2 gyerek is + egy rendetlen férj. Ugyanezen gondolkodtam, hogy akkor lenne mindig minden megcsinálva, ha sosem pihennék, ülték le megnézni egy filmet vagy nevezni kicsit.

Pár tipp, ami megkönnyíti az életem:

Nagyobb adag ételek főzése, hogy ne kelljen minden nap főzni.

Ha nincs, akkor mosogatógép, a konyhai gépek legjobb találmánya, szerintem.

Porszívó robot, ha van rá keret, akkor egy drágább kivitel. Olyan, ami magát üríti, "papucsot"

cserél, majd fel is mos. Így sokkal ritkábban kell elővenni a nagy porszívót, mert elég jól szinten tart.

Szelektálás, minimalista stílus(el kell felejteni a polcokon párosodás dísztárgyakat, porfogókat, a "jó lesz még valamire" hely foglaló dolgokat

jún. 19. 07:16
 5/26 anonim ***** válasza:
100%
Netezni akart lenni, nem bírok rájönni hol kell az új telón kikapcsolni az automata javítást 😄
jún. 19. 07:17
 6/26 anonim ***** válasza:
62%

Sehogy :)

Kb havonta takarítok. A konyhában van nagy igénybevétel azt heti párszor de az kb 10-12 perc. Mosogatógép segítség. Főzni 3 napra.

A többit meg elengedem. Kb heti 2x van olyan hogy fel orat raszanok pakolászásra. Az egy szoba. Vagy egy teljesen es egy felig. A tobbi ugya marad. Es elvezem hogy cserebe van szabadidom

jún. 19. 09:27
 7/26 anonim ***** válasza:
61%

Kezdj egy nagy adag szelektálással. Szobáról szobára.

Utána pedig egyrészt minden könnyebb lesz, másrészt engedd el

jún. 19. 09:50
 8/26 anonim ***** válasza:
55%

Ahogy írták, el kell engedni!

Ezt nem könnyű, idő kell hozzá mire belátja az ember, hogy nem megy és nem mi vagyunk a háztartásért, hanem a ház van értünk, ami nem fér bele az nem fér bele. Ekkor jönnek azok a megoldások amiket már írtak, meg hogy elrejted a rumlit, kidobod ami felesleges stb. stb.

A párom nagyon sokat dolgozott mindig is, rendes, főz, stb. de mivel én voltam otthon a gyerekekkel azt gondoltam a háztartás az én dolgom. Még persze mindent akartam, gyerekkel sétálni, közöse játszani, tanulni, szakkörre, sportolni vinni őket. Nem fért bele a 24 órába. Így lassanként elhagytam amit lehetett. Így sok maradt. Egyszer volt hogy majdnem agyonvágtam a férje skémet, mikor felébredt éjjel, kijött a nappaliba és látta, hogy fél egykor még vasalók. Erre megkérdezte nem kellene-már inkább aludnom.

IGEN ba....+, kellene, de akkor nem lesz inged reggel amit felveszel! Itt engedtem el az egészet és azóta se érdekel ha nincs rend vagy por van.

jún. 19. 10:14
 9/26 anonim ***** válasza:
49%
Nálunk is van 2 gyerek a 110 nm-es ház és 3500 nm-es telek mellé. Én akkor kezdtem el szélmalomharcnak érezni, amikor megszületett az első lányunk. Addig azért nem nagy cucc 3-4 óra alatt végigtakarítani mindent, amíg a férjem kint füvet nyír. Még egy este elmegy mondjuk terasz takarításra, söprögetésre, kertre, mit tudom én, esti 10 perces locsolások, stb. Az összes többi nap meg élvezzük a munkánk gyümölcsét. Na azzal, hogy lett egy babánk és teljesen átalakult a napi rutinunk, már küszködés volt. 7 hónapos terhes voltam a másodikkal, amikor azt mondtam, hogy én ezt befejeztem, nem robotolni akarok állandóan a ház körül, amit azért vettünk, hogy élvezzünk. Feladtam az elveimet és lett takarítónk fixen 2 hetente, plusz zsebben fűnyírásra is megbízható ember telefonszáma, ha néha úgy jönne ki a lépés, akkor jön és nyír. Ami munkát ki lehet szervezni, azt megpróbáljuk kiszervezni, ha megtehetjük és ennyi. A kis pizslicsárékkal (medence takarítás, locsolás, stb.) meg simán elvagyunk.
jún. 19. 10:21
 10/26 anonim ***** válasza:
67%
Mindennek kell fix hely, és használat után oda vissza kell tenni. A kiesik a kezedből ott ahol használtad, meg a vissza teszed között néhány másodperc az eltérés. Ha mindent vissza teszel, nincs rendetlenség, tehát havonta egyszerre nem megy el több óra arra, hogy vissza tedd a helyére. Napi szinten kétlem, hogy ez a művelt 5 percél több időt venne igénybe. Ez a teljes napod 0,00138%-a.
jún. 19. 10:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!