Hogy tudnam rendbetenni a lakasom es kitakaritani,ha nagyon rendetlen?
Mivel kezdjem? A konyha? Ott milyen rendezoelv szerint haladjak?
Hogy ne legyek utana ideges flusztralt es drepresszios,ha naponon at ezt csinalom?
Honnan tudom,h mit erdemes kidobnom? Mi lesz,ha utolag rajovok,h megis kell?
Mivel motivaljam magam egesz nap?
"Hogy ne legyek utana ideges flusztralt es drepresszios,ha naponon at ezt csinalom?"
Az motiváljon, hogy az egész hónapos elhanyagolást egyetlen nap alatt rendbe tudod tenni. Ha 30 nap kupicsinálást csak 30 nap alatt lehetne rendbe hozni, én is bánatos lennék. De ha nem nagy lakás, egy nap elég. A mosogatni való beáztatásával kezdeném. És a mosni való ruhák mosógépbe rakásával folytatnám. Aztán azokat a dolgokat, amik nem lettek a helyükre téve, helyre kell tenni. Aztán felülről lefelé kell takarítani. Tehát csillár és szekrénytető... a por lefelé száll...
Esetleg általános rendet tartanál? Adj fix helyet a cuccoknak és használat után tedd oda vissza --> nincs kupi, nincs rendetlenség, ami kacatonként ~ +2-5 mp az életedből.
Ugyan ez a ruhákra is érvényes legyen, ami koszos tedd a szennyes ruha gyűjtőbe, amit meg felveszel jelölj ki neki egy fix helyet, fiók/polc/szoba inas stb. aztán össze hajtva tárold raja a cuccokat. Berugdosni a sarokba vagy szétszórni a padlón és kjelőlt helyre rakás között szintén nincs több 2-5 mp-nél.
Így a takarítási időből gyököt lehet vonni!
Úgy, hogy egyáltalán elkezded akárhol, aztán pedig nem hagyod abba, míg nem látsz valami eredményt, amely boldoggá tenne téged!
Én is zenét vagy előadást szoktam hallgatni közben amúgy, hogy élvezet is legyen a kevésbé élvezetes teendők mellett, és úgy tényleg repül az idő.
Az meg, hogy mit érdemes kidobnod tényleg nehéz kérdés, de jó rendezőelv az, hogy ha egy éve nem nyúltál hozzá, akkor akár el is engedheted.
A motiváció pedig a rend és a tisztaság, hiszen ha kívül rend és tisztaság van, akkor belül is könnyebb megtalálni az egyensúlyt.
3 db mosatlan van max. Az mem sok.
Mosast is rendszeresen csinslom. Az se gond.
Egyszeruen a ruhak vannak mindenhol ,az asztalok tele vannak pakolva mindenfelevel,a konyha is tele van .
De nem erzek elegedettseget. A multkor kimostam a hutot es semmit se ereztem.
Vendeget soha nem hivok a kutya miatt. Meg egyebkent se hivnek.
Engem nem motival a rend,sose motivalt,de mostmar ez nekem is sok ami itt van.
Az egyetlen dolog.h a parom idekoltozik kb par honap mulva vagy kesobb. Miatta akarom rendbetenni.
Nem értem, mi olyan bonyolult ezen.
Elkezded összeszedni a holmikat, minden megy a helyére, ami szemét, a kukába. Ha minden elpakoltál, töröld le az asztal, konyhát, porszívózz és moss fel, ennyi.
Mi olyan bonyolult ezen? Ha nem élvezed, ne élvezd, csak csináld.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!