Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Hogy motiváljátok magatokat a...

Hogy motiváljátok magatokat a házimunkára hétköznap esténként?

Figyelt kérdés

Mikor itthonról dolgoztam akkor gyönyörű rend és tisztaság volt itthon. Ennek viszont vége, és borzasztóan néz ki minden. Csak a kötelező minimumot csinálom meg.

Hazaérek este 6 - fél7 körül (ha nincs túlóra vagy közlekedési fennakadás), bevásárolok vagy főzök valami gyorsat, vacsorázok, igyekszem valamicskét mozogni ha tudok, tisztálkodok stb, és máris este 9-10 van mire ezekkel megvagyok. Őszintén szólva nem bírom magam rávenni hogy még nekiálljak komoly takarításnak, inkább választom hogy legyen napi 1-2 óra szabadidőm. :(

Próbáltam könnyíteni a dolgom, pl vettünk robotporszívót… de ahhoz fel kell pakolnom a földről a dolgokat, amire ritkán van időm így sokszor koszos a padló. Nem főzök bonyolult kajákat, de az előkészítéssel, mosogatással együtt egy óra így is rámegy. Mosogatógép nincs, nem is férne el. Szóval már nem igazán tudom hova redukálni a feladatokat… muszáj lenne rávennem magam.

Hogy motiváljátok magatok, hogy a napi 1-2 óra szabadidőtöket takarítással töltsétek? Mi ad ehhez energiát, lendületet? Bármi tipp? :/

2024. jan. 19. 17:29
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
65%
Ha hétvégén nem szeretnél takarítani akkor tényleg hétköznap kell. És ez lesz a vége, hogy semmi nincs meg
2024. jan. 22. 11:30
 22/38 anonim ***** válasza:
A mosogatás, elpakolás olyan dolgok, amit minden nap kell végezni, mint pl. fogmosás, tisztálkodás, elindulni dolgozni stb. Nem szoktuk azt mondani, hogy ma nem mosok fogat, mert már nem tudom rávenni magam. Ugyanúgy kell nézni ezeket a tevékenységeket is, meg kell csinálni, különben kellemetlenül érezzük magunkat.
2024. jan. 22. 18:34
 23/38 A kérdező kommentje:

Tudom, épp ezért írtam ki a kérdést hogy hogy vegyem rá magam?

2024. jan. 23. 07:25
 24/38 anonim ***** válasza:

Ha az a bajod hogy nem tudod rávenni magad pesig idot epp talalnal ra akkor pszichologus.

Ezzwl parhuazmosan meg a párnak is tessek hazimunkat vegezni

2024. jan. 23. 07:34
 25/38 anonim ***** válasza:

Gondolj arra, hogy ha gyorsan megcsinálod, megmarad a rend, és ha rendezett a lakás, jobban érzed magad és több időd is marad. Engem ez motivál.

Az is segít, ha átrendezitek úgy a lakást, hogy könnyen takarítható legyen. Kevesebb bútor, kevesebb szőnyeg és kárpitozott felület, minden tárgy a helyére eltéve zárt helyen, stb. Így ha később mindent rögtön elraksz használat után, akkor rögtön rendezett hatása van, és a heti takarításnál a felületeket csak át kell törölnöd.

2024. jan. 23. 08:39
 26/38 A kérdező kommentje:

Nem szeretnék este 9-10-kor pszichológushoz menni azzal, hogy este 9-10-kor már nincs energiám/kedvem takarítani.

Néha ráveszem magam, de ezeket egyáltalán nem gyors megcsinálni, ha nekiállok akkor konkrétan semmi szabadidőm nincs aznap. :(

Bútorok számát nem tudjuk csökkenteni, már így is túl kevés a tárolóhely és nincs mindennek helye.

2024. jan. 23. 09:11
 27/38 anonim ***** válasza:
Úgy tűnik te a kérdéssel csak ki akartad panaszkodni magad. Rengeteg megoldási javaslatot kaptál. Válogass belőle.
2024. jan. 23. 09:41
 28/38 A kérdező kommentje:

Mi volt a rengeteg megoldási javaslat? A legtöbben csak győzködtek hogy nem is lehet kupi/kosz ha nem vagyok otthon sokat. :D

2024. jan. 23. 12:34
 29/38 anonim ***** válasza:

Ha vesszük például a mosogatást vacsora után, miért nem gyors megcsinálni? Ketten vagytok, akkor tegyük fel, van 3 edény, amiben főztél, 2 tányér, 2 villa, 2 kés, 2 pohár. Ezeket 10 perc alatt el lehet mosogatni, plusz letörlöd a tűzhelyet és a pultot, ez szerintem 15 perc. Nem megy rá egy este.

Igazából amiket mondasz, többnyire olyan feladat, amit elnapoltál, és így egyre hosszabb megcsinálni. Egyszer kell rendet rakni, es új lappal indulni. Új év, új szokások!

2024. jan. 23. 13:26
 30/38 anonim ***** válasza:
65%
A 30 hozzászólásból 10 válasz konkrét javaslat volt, hogy mit tudnál változtatni. Ha mindenre az a válasz, hogy nem tudod rászánni magad, azon nem tudunk segíteni.
2024. jan. 23. 14:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!