Rossz feleség vagyok ha hétköznap rendelem az ebédet?
Itthonról dolgozom heti 20-30 órában egy 2 és egy 4 éves gyerek mellett (nagyobbik ovis).
Hétköznap nagyon kevés időm jutna a főzésre így rendeljük az ebédet. Megmondom őszintén így kevesebbet járok hétköznap boltba, mintha kevesebbet költenék.
Ezen a szüleim teljesen kiakadtak hiszen itthon vagyok és "ráérnék" főzni... Hozzáteszem rend van itthon, kert is rendben, ki van mosva, most fejezek be egy képzést is, de a főzésre nincs elég időm.
Tényleg rossz háziasszony vagyok emiatt? Ennyire szégyellni való dolog az ebédrendelés?
"hétköznap rendelem az ebédet...
mintha kevesebbet költenék"
Vagy nem tudsz főzni, vagy nem tudsz számolni.
Vagy mindkettő.
Én mindkét oldallal egyet is értek, meg nem is.
Egyrészt:
Semmi baj nincs azzal ha valaki rendel, akár minden főétkezésre. Ha nektek anyagilag belefér, megfelel a rendelt étel minősége, akkor a ti dolgotok. Ettől nem lesz rossz feleség senki.
Másrészt:
Sokan ennél több tevékenység mellé is be tudják szorítani a főzést, tehát azt ne állítsuk hogy "nincs" rá idő. Maximum van olyan dolog, amit szívesebben csinálsz helyette. Nagy kettő. Ha kéne, be tudnád szorítani te is a napi 2 főzést.
A rendelés drágább, mint főzni. Sokan ezt nem akarják elfogadni, de tény.
Aki otthonról dolgozik, az igenis (jobban) ráér. Nekem csak az utazással napi 2x40 perc megy el. Ha a 40 órát otthonról dolgoznám le, minden nap "ingyen" lenne a főzés ideje.
Ha neked a rendelés plusz költsége megéri azt az időt amit mespórolsz vele, és azt inkább másra szeretnéd (nem pedig muszáj, nagy különbség) fordítani, azzal az égvilágon semmi baj nincs, komolyan.
A baj egyedül azzal van hogy ezt nem így komunikálod, hanem elkezded bizonygatni hogy "jajj nincs idő" meg "jajj igy kevesebbet költök". Az én szememben ez nagyon visszás.
Nem vagy rossz, csak valamit rosszul csinálsz.
Nem kell szuper anyának lenni, meg minden nap új kaját főzni, de simán meglehet oldani két naponta a főzést gyerek, meló mellett, ráadásul neked még utaznod sem kell. Azt viszont kétlem, hogy kevesebbet költenél.
Én még jó rendelt ételt nem ettem.
Éppen meg lehetett enni kategória.
Ha nektek ez megfelel, akkor nem gond.
Pl. nem tudom elképzelni hogy hogyan lehet ennyire ízetlen rántott csirkemellet készíteni, ha akarnám sem sikerülne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!