Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Rossz feleség vagyok ha...

Rossz feleség vagyok ha hétköznap rendelem az ebédet?

Figyelt kérdés

Itthonról dolgozom heti 20-30 órában egy 2 és egy 4 éves gyerek mellett (nagyobbik ovis).

Hétköznap nagyon kevés időm jutna a főzésre így rendeljük az ebédet. Megmondom őszintén így kevesebbet járok hétköznap boltba, mintha kevesebbet költenék.

Ezen a szüleim teljesen kiakadtak hiszen itthon vagyok és "ráérnék" főzni... Hozzáteszem rend van itthon, kert is rendben, ki van mosva, most fejezek be egy képzést is, de a főzésre nincs elég időm.

Tényleg rossz háziasszony vagyok emiatt? Ennyire szégyellni való dolog az ebédrendelés?

2022. jan. 19. 22:29
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
66%

"hétköznap rendelem az ebédet...

mintha kevesebbet költenék"

Vagy nem tudsz főzni, vagy nem tudsz számolni.

Vagy mindkettő.

2022. jan. 19. 22:49
 2/38 anonim ***** válasza:
43%
Dehogyis. Mindenki úgy tölti az idejét és azzal, amit szeretne.
2022. jan. 19. 22:59
 3/38 anonim ***** válasza:
70%
Attól, hogy valaki otthonról dolgozik, még nem ér rá. Néha én is kapok ilyen megjegyzéseket, ez hülyeség. Főleg ha gyerekek is vannak, természetes, hogy nincs időd. Vagy kedved, tökmindegy. Ha megengedhetitek magatoknak, akkor teljesen felesleges megőrülni.
2022. jan. 19. 23:00
 4/38 anonim ***** válasza:
63%
Vannak időszakok, amikor az idióták ellepik a gyakorit. Most is látszik, a két értelmes válasz le van pontozva, a rosszindulatúak fel.
2022. jan. 19. 23:15
 5/38 anonim ***** válasza:
83%

Én mindkét oldallal egyet is értek, meg nem is.

Egyrészt:

Semmi baj nincs azzal ha valaki rendel, akár minden főétkezésre. Ha nektek anyagilag belefér, megfelel a rendelt étel minősége, akkor a ti dolgotok. Ettől nem lesz rossz feleség senki.

Másrészt:

Sokan ennél több tevékenység mellé is be tudják szorítani a főzést, tehát azt ne állítsuk hogy "nincs" rá idő. Maximum van olyan dolog, amit szívesebben csinálsz helyette. Nagy kettő. Ha kéne, be tudnád szorítani te is a napi 2 főzést.

A rendelés drágább, mint főzni. Sokan ezt nem akarják elfogadni, de tény.

Aki otthonról dolgozik, az igenis (jobban) ráér. Nekem csak az utazással napi 2x40 perc megy el. Ha a 40 órát otthonról dolgoznám le, minden nap "ingyen" lenne a főzés ideje.

Ha neked a rendelés plusz költsége megéri azt az időt amit mespórolsz vele, és azt inkább másra szeretnéd (nem pedig muszáj, nagy különbség) fordítani, azzal az égvilágon semmi baj nincs, komolyan.

A baj egyedül azzal van hogy ezt nem így komunikálod, hanem elkezded bizonygatni hogy "jajj nincs idő" meg "jajj igy kevesebbet költök". Az én szememben ez nagyon visszás.

2022. jan. 19. 23:32
 6/38 anonim ***** válasza:
49%
Ja, ha főzni “nincs ideje” valakinek, akkor rögtön megmagyarázzátok, hogy ha nagyon akarná lenne, de ha mondjuk gyerek mellett magára nincs ideje, fodrászhoz menni vagy sportolni, akkor hát persze, ő nagyon elfoglalt anyuka. Úgy érzem, hogy ha egy nő a házimunkában nem teljesít 100%-ot, akkor rögtön leszólják, ha bármi másra nem ér rá, akkor meg jaj szegény. Persze, mindenknek lenne plusz 1-2 órája egy nap, ha ügyesen beosztaná az idejét, de lehet hogy szívesebben tölti azt az időt a gyerekével, nem fizetetlen cselédként. Kisgyerekre vigyáz, részmunkaidőben dologozik, takarít, mos, de persze még főzni is kéne. Hát szerintem meg megkeresi azt a pénzt, hogy kaját rendelhessen. A legtöbb anyuka kétéves mellett nem is dolgozik, mégis elfoglalt.
2022. jan. 19. 23:41
 7/38 anonim ***** válasza:
54%
Pont annyira vagy rossz feleség, amennyire egy férj rossz attól, hogy nem főz magára hétköznaponként
2022. jan. 19. 23:43
 8/38 anonim ***** válasza:
34%

Nem vagy rossz, csak valamit rosszul csinálsz.

Nem kell szuper anyának lenni, meg minden nap új kaját főzni, de simán meglehet oldani két naponta a főzést gyerek, meló mellett, ráadásul neked még utaznod sem kell. Azt viszont kétlem, hogy kevesebbet költenél.

2022. jan. 19. 23:48
 9/38 anonim ***** válasza:
32%
Hát nem téged választanálak ha lenne jobb opció. Ezek a rendelések nem valami olcsó opciók...az amerikaiaknál szokás ez.
2022. jan. 19. 23:50
 10/38 anonim ***** válasza:
25%

Én még jó rendelt ételt nem ettem.

Éppen meg lehetett enni kategória.

Ha nektek ez megfelel, akkor nem gond.

Pl. nem tudom elképzelni hogy hogyan lehet ennyire ízetlen rántott csirkemellet készíteni, ha akarnám sem sikerülne.

2022. jan. 19. 23:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!