Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Rossz feleség vagyok ha...

Rossz feleség vagyok ha hétköznap rendelem az ebédet?

Figyelt kérdés

Itthonról dolgozom heti 20-30 órában egy 2 és egy 4 éves gyerek mellett (nagyobbik ovis).

Hétköznap nagyon kevés időm jutna a főzésre így rendeljük az ebédet. Megmondom őszintén így kevesebbet járok hétköznap boltba, mintha kevesebbet költenék.

Ezen a szüleim teljesen kiakadtak hiszen itthon vagyok és "ráérnék" főzni... Hozzáteszem rend van itthon, kert is rendben, ki van mosva, most fejezek be egy képzést is, de a főzésre nincs elég időm.

Tényleg rossz háziasszony vagyok emiatt? Ennyire szégyellni való dolog az ebédrendelés?

2022. jan. 19. 22:29
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
45%
Okos asszony vagy és haladsz a korral, szüleid meg maradiak. Mi már vagy 20 éve rendeljük az ebédet, feleségem is itthon dolgozik (igaz már jóval 70 felett vagyunk).
2022. jan. 20. 09:09
 22/38 anonim ***** válasza:
71%

"Szerintem az, hogy rendeltek, az teljesen a ti dolgotok, sem a szüleidre, sem pedig itt vadidegenekre nem tartozik"

De ki mondta ennek az ellenkezőjét amúgy? Mert ahogy látom, itt is mindenki kb. annyit írt, hogy az ő dolga, be főzzön, ha nincs kedve, csak felesleges mentegetőzni, hogy nincs idő rá.

Egyrészt, mert valószínűleg lenne, ha akarná, másrészt, mert senkinek nem tartozik elszámolással, miért nem akarja.

2022. jan. 20. 09:18
 23/38 anonim ***** válasza:
79%

"Amugy egy napra 1200 egy menu,leves masodik,eszik belole a kisfiam,en,es jon haza a kisiskolás lanyom,es megeszi vacsirara amit hagyok."

Hát ne haragudj, de ez, amit ebben a mondatban leírsz, kb. kimeríti a minőségi éhezés fogalmát.

Egyrészt, nem hiszem el, hogy egy 1200 forintot menüből jóllaktok ennyien, én egy vékony 55 kilós nő vagyok, de én megeszek egy leves+második menüt ebédre, nemhogy még a két gyerekem is jóllakjon belőle. Pedig 55 kilósan nem nevezném magam zabagépnek, te még itt kb. 1200 kalóriát osztasz el 3 ember között.

Arról nem beszélve, hogy ezek a menüs ételek nem igazán mindennapi étkezére valóak, mert 1200 forintért te csak úgy kapst leves+másodikat, hogy olcsó, nem túl egészséges, minőségi alapanyagokból föznek, amelyekben a tápanyag sem túl sok.

Bmeg, biztos nem etetném napi szinten ilyen menüs kajákkal a gyerekeimet. Jól se laknának a "maradékkal", meg az egészségükön nem spórolok.

1200 forintból veszek fél kiló csicseriborsót, csinálok belőle falafelt, mellé salátát és tk. pipát otthon, az is kijön kb. ennyiből, de legalább normálisan esznek, és elég nagy adag ki is jön belőle.

Ez már nevetséges, amit leírtok néha, és ez még mindig nem azt jelenti, hogy főzni KELL, de a ló túloldalára se essünk már át....

2022. jan. 20. 09:25
 24/38 anonim ***** válasza:
16%
Marpedig eleg, levest masodikkal meg se tudnam enni,annyit adnak. Kislanyom csak csipeget,egy ket eves gyomra meg nem nagy. En meg amugy is dietazo...Helyi kifozde,hazias kaja. Amit en fozok sokszor meg se ettèk,nem lattam ertelmet sem pepecselni vele.ha nem lenne eleg,talan yen egyszer volt,fozunk vacsira valamit.
2022. jan. 20. 09:45
 25/38 anonim ***** válasza:
25%

"Amugy egy napra 1200 egy menu,leves masodik,eszik belole a kisfiam,en,es jon haza a kisiskolás lanyom,es megeszi vacsirara amit hagyok."

A férjem meg -aki amúgy 3 műszakban dolgozik, hogy eltartson- meg le van sz.rva.

Egyen amit talál...

2022. jan. 20. 10:04
 26/38 anonim ***** válasza:
74%

“Egy ket evessel vagyok itthon de nem tudok fozni. Hatkor kel,onnantol 12 ig meg sem all. Eletveszelyes sajat magara,pisilno kavezni is szaladva tudok,igazbol amig kiszedem,elosztom a kajat,addig tonkretett multkor egy haztartasi gepet es az asztal tetejen egyensulyoz,volt hogy kiszokott a hazbol.”

Most kellene megnevelni azt a kétévest. Játszótéren jól lefarasztani, de maga a friss levegőn való tartózkodás is fáraszt. Utána kell nevelni, megmutatni neki hol vannak a határok. Eleinte nagyon stresszes és a legtöbben akkor adják fel ha nehézségekbe ütköznek. Nagyon sok energiája van a picurnak, ezt az energiát kell okosan kanalizálni.

A te hektikus ide-oda rohangáló energiádat átadod a kicsinek és viszont.

Nyugodj le.

2022. jan. 20. 10:12
 27/38 anonim ***** válasza:
9%

En nyugodt vagyok,a gyerek nem .mar tobb szazezer ft kart okozott a lakasban,de letojom,imadom igy is.

25-os,a ferjem dolgozik,napkozben menuzik,mivel egesz nap a gep elott ul,van tulsulya is,igy este már o sem akar bezabalni fott kajabol,boven eleg a hideg kaja,rantotta virsli,melegszendvics,stb.

2022. jan. 20. 10:18
 28/38 anonim ***** válasza:
100%

En nyugodt vagyok,a gyerek nem .mar tobb szazezer ft kart okozott a lakasban,de letojom, (...)”

Akkor minden rendben. Kiváncsi vagyok, hogy majd felnőttként a munkaadója is így reagál ha százezres károkat okoz.

2022. jan. 20. 10:23
 29/38 Hintalow ***** válasza:
100%
No para, èn is ritkán főzök, miután 5-6 között hazaèrek, tanulok a gyerekkel, meg utána mèg esetleg a saját dolgaimmal foglalkoznèk, marhára nem hianyzik mèg ezzel is szìvni. Hogy aztán napokig ugyanazt egyem, meg a változatosságot is szeretem, az meg megint nem nagyon fèr össze a "kutyafuttában összedobok valamit megoldással."
2022. jan. 20. 10:28
 30/38 anonim ***** válasza:
8%
Igy van,nem tudom emberek hogy tudjak ugyanazt enni napokig. Mi csak frissen esszuk,azt meg ki fogja megcsinalni este hat utan. :/
2022. jan. 20. 11:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!