Rossz feleség vagyok ha hétköznap rendelem az ebédet?
Itthonról dolgozom heti 20-30 órában egy 2 és egy 4 éves gyerek mellett (nagyobbik ovis).
Hétköznap nagyon kevés időm jutna a főzésre így rendeljük az ebédet. Megmondom őszintén így kevesebbet járok hétköznap boltba, mintha kevesebbet költenék.
Ezen a szüleim teljesen kiakadtak hiszen itthon vagyok és "ráérnék" főzni... Hozzáteszem rend van itthon, kert is rendben, ki van mosva, most fejezek be egy képzést is, de a főzésre nincs elég időm.
Tényleg rossz háziasszony vagyok emiatt? Ennyire szégyellni való dolog az ebédrendelés?
Nem attól vagy rossz feleség, hogy nem főzöl. A rossz csak az, hogy junk food-ot eszik a család.
Nézd meg az azon főzőkonyhák szemetét akiktől rendelsz. Konzerves dobozok a konzerves dobozokat érik. Nem is dolgoznak friss alapanyagokkal mert nincs kapacitásuk rá, személyzet + idő. Másrészt az árakat is csak így tudják tartani, hogy versenyképesek maradjanak.
Időt takaritasz meg ha egyszerre nagyobb adagokat főzöl, beporciozod és a mélyhűtőbe berakod. Mikor stresszes napod van nincs időd főzni, a melyhűtőből kiveszel egy-egy adagot.
Este is előre lehet dolgozni másnapra. Te egyáltalán nem vagy rossz feleség, sőt! Dolgozol, gyerekeket nevelsz ez egy fulltime job, egyszerűen csak a time managementtel van probléma.
"Ha neked a rendelés plusz költsége megéri azt az időt amit mespórolsz vele, és azt inkább másra szeretnéd (nem pedig muszáj, nagy különbség) fordítani, azzal az égvilágon semmi baj nincs, komolyan.
A baj egyedül azzal van hogy ezt nem így komunikálod, hanem elkezded bizonygatni hogy "jajj nincs idő" meg "jajj igy kevesebbet költök".
Egyetértek. Nekem sincs semmi bajom azzal, ha valaki rendel, a szomszédban is ezt csinálják, az ő dolguk, nekem tényleg nincs semmi negatív véleményem róluk. Mindenki rangsorol, mi éri meg neki pénzben-időben.
De igen, nem kell mellé ez a körítés, hogy nincs rá idő. Én is dolgozok kb. heti 20 órát, mellette gyerek, háztartás, nyáron a veteményes is teljesen az enyém, mégis belefér, hogy 2 naponta főzzek. Néha van, hogy a harmadik nap a fagyóból veszek elő kaját.
Ezeknél a kérdéseknél itt mindig kitör a botrány, mert itt még az is tökéletes feleségnek, nőnek, anyukának adja elő magát, aki aztán baromi messze van a tökéletestől.
Szerintem az, hogy rendeltek, az teljesen a ti dolgotok, sem a szüleidre, sem pedig itt vadidegenekre nem tartozik. Én pl. így vagyok a takarítónővel: szét szekált érte mindenki, mikor megtudták, hogy heti kétszer jön hozzánk. Lenne időm takarítani, szeretek is, de sajnálom rá az időt és anyagilag megengedhetjük magunknak, hogy ne mi suvickoljuk a lakást hétvégén. Hogy erről mit gondolnak az emberek: pont lesz@rom…
Az én ismeretstégi, családi körömben minden háziasszony mártírt csinál magából, mennyit kell főzni, mosni, takarítani és én vagyok a fekete bárány, mert én meg csak hétvégén főzök stb.
Lehet, hogy nem vagyok tökéletes anya, feleség, háziasszony, de van időm magamra, a gyerekeimre, a férjemre és, hogy erről mit gondolnak mások…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!