Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Rossz feleség vagyok ha...

Rossz feleség vagyok ha hétköznap rendelem az ebédet?

Figyelt kérdés

Itthonról dolgozom heti 20-30 órában egy 2 és egy 4 éves gyerek mellett (nagyobbik ovis).

Hétköznap nagyon kevés időm jutna a főzésre így rendeljük az ebédet. Megmondom őszintén így kevesebbet járok hétköznap boltba, mintha kevesebbet költenék.

Ezen a szüleim teljesen kiakadtak hiszen itthon vagyok és "ráérnék" főzni... Hozzáteszem rend van itthon, kert is rendben, ki van mosva, most fejezek be egy képzést is, de a főzésre nincs elég időm.

Tényleg rossz háziasszony vagyok emiatt? Ennyire szégyellni való dolog az ebédrendelés?

2022. jan. 19. 22:29
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
78%
Akkor rossz helyről rendelsz, utolsó.
2022. jan. 19. 23:53
 12/38 anonim ***** válasza:
31%
Mér lenne valaki rossz feleség, ha nem főz? Egy feleségnek nem dolga, hogy főzzön. Söt egyáltalán nincs dolga, nem egy alkalmazott. A házimunkát vagy el kell osztani és közösen megcsinálni, vagy fizetni harmadik embert, aki megcsinálja. A feleség nem egy alkalmazott, akinek feladata van.
2022. jan. 19. 23:56
 13/38 anonim ***** válasza:
81%
#14: Ez általánosságban igaz, teljesen egyetértek veled. Ez a konkrét eset viszont nem ennyire egyértelmű számomra. Ha arról van szó, hogy a férfi kétszer annyit dolgozik (és vélhetően jóval többet is tesz bele így a családi kasszába) akkor ha tetszik ha nem elvárható hogy "cserébe" a feleség a házimunkából (ide értve a gyereknvelést is) vegye ki a részét jóval nagyobb arányban.
2022. jan. 20. 00:00
 14/38 anonim ***** válasza:
42%
Szóval az hogy gyereket nevel, kicsivel otthon van, és a házimunka magy részét is megcsinálja, nem elég? Én 40 óránál többet dolgozom, de sokkal szívesebben nyomkodom a billentyűzetet full time, mintha mondjuk főzni, mosni, takarítani kéne és egy kisgyerek minden igényét kielégíteni. Szerintem fárasztóbb a házimunka, munka, gyerekgondozás együtt. Szóval nem lenne kedvem főzni.
2022. jan. 20. 00:09
 15/38 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként ha mindenképp szeretnél megfelelni, az is elég, ha hetente kétszer főzöl nagyobb adagot, amit két napig esztek és a maradékot lefagyasztod. Akkor két főzésből négy napra lenne kaja a több napon mi kiveszel valamit a fagyasztóból. És lehet este is főzni, vagy előkészíteni mindent, ha akkor jobban van időd.
2022. jan. 20. 01:05
 16/38 anonim ***** válasza:
79%

Nem attól vagy rossz feleség, hogy nem főzöl. A rossz csak az, hogy junk food-ot eszik a család.

Nézd meg az azon főzőkonyhák szemetét akiktől rendelsz. Konzerves dobozok a konzerves dobozokat érik. Nem is dolgoznak friss alapanyagokkal mert nincs kapacitásuk rá, személyzet + idő. Másrészt az árakat is csak így tudják tartani, hogy versenyképesek maradjanak.

Időt takaritasz meg ha egyszerre nagyobb adagokat főzöl, beporciozod és a mélyhűtőbe berakod. Mikor stresszes napod van nincs időd főzni, a melyhűtőből kiveszel egy-egy adagot.

Este is előre lehet dolgozni másnapra. Te egyáltalán nem vagy rossz feleség, sőt! Dolgozol, gyerekeket nevelsz ez egy fulltime job, egyszerűen csak a time managementtel van probléma.

2022. jan. 20. 05:09
 17/38 mindentudó99 ***** válasza:
79%
Figyelj ez a te dolgod ha nem főzöl hát nem főzöl. De azért azzal ne áltasd magad hogy rendelni olcsóbb mert ez nem igaz. És azzal se hogy nincs fél órád naponta főzni valamit mert ez se igaz. Pláne hogy nem muszáj minden nap főzni. Erre van a fagyasztó és a műanyag dobozok. Egyébként se jó minden nap olyat enni ami tele minden vacakkal adott esetben. Tartósító ízfokozó stb. Barátoméknál az asszony nem főz mert gyerek mellett nem ér rá állítólag. Emellett meg panaszkodik hogy halálra unja magát. A férj hazajön a melóból és főz. De ha a férjnek így jó nekem mindegy. Szóval szerintem te is tudod hogy lenne rá időd mert különben ki se írtad volna a kérdést. Csak azt várod hogy felmentést kapj mindenkitől hogy helyes dolog nem főzni a családnak. De természetesen ha neked és a férjednek megfelel így és anyagilag is megengedheted magadnak akkor senkinek semmi köze hozzá. Persze véleménye lehet a szüleidnek ettől függetlenül.
2022. jan. 20. 06:33
 18/38 anonim ***** válasza:
89%

"Ha neked a rendelés plusz költsége megéri azt az időt amit mespórolsz vele, és azt inkább másra szeretnéd (nem pedig muszáj, nagy különbség) fordítani, azzal az égvilágon semmi baj nincs, komolyan.

A baj egyedül azzal van hogy ezt nem így komunikálod, hanem elkezded bizonygatni hogy "jajj nincs idő" meg "jajj igy kevesebbet költök".

Egyetértek. Nekem sincs semmi bajom azzal, ha valaki rendel, a szomszédban is ezt csinálják, az ő dolguk, nekem tényleg nincs semmi negatív véleményem róluk. Mindenki rangsorol, mi éri meg neki pénzben-időben.

De igen, nem kell mellé ez a körítés, hogy nincs rá idő. Én is dolgozok kb. heti 20 órát, mellette gyerek, háztartás, nyáron a veteményes is teljesen az enyém, mégis belefér, hogy 2 naponta főzzek. Néha van, hogy a harmadik nap a fagyóból veszek elő kaját.

2022. jan. 20. 07:56
 19/38 anonim ***** válasza:
50%

Ezeknél a kérdéseknél itt mindig kitör a botrány, mert itt még az is tökéletes feleségnek, nőnek, anyukának adja elő magát, aki aztán baromi messze van a tökéletestől.

Szerintem az, hogy rendeltek, az teljesen a ti dolgotok, sem a szüleidre, sem pedig itt vadidegenekre nem tartozik. Én pl. így vagyok a takarítónővel: szét szekált érte mindenki, mikor megtudták, hogy heti kétszer jön hozzánk. Lenne időm takarítani, szeretek is, de sajnálom rá az időt és anyagilag megengedhetjük magunknak, hogy ne mi suvickoljuk a lakást hétvégén. Hogy erről mit gondolnak az emberek: pont lesz@rom…

Az én ismeretstégi, családi körömben minden háziasszony mártírt csinál magából, mennyit kell főzni, mosni, takarítani és én vagyok a fekete bárány, mert én meg csak hétvégén főzök stb.

Lehet, hogy nem vagyok tökéletes anya, feleség, háziasszony, de van időm magamra, a gyerekeimre, a férjemre és, hogy erről mit gondolnak mások…

2022. jan. 20. 08:38
 20/38 anonim ***** válasza:
29%
En teljesen megetelek. Egy ket evessel vagyok itthon de nem tudok fozni. Hatkor kel,onnantol 12 ig meg sem all. Eletveszelyes sajat magara,pisilno kavezni is szaladva tudok,igazbol amig kiszedem,elosztom a kajat,addig tonkretett multkor egy haztartasi gepet es az asztal tetejen egyensulyoz,volt hogy kiszokott a hazbol. Amit tudok,fagyasztottat bedobni max a sutobe es ennyi. Csak akkor tudok fozni,ha egy felnott itthon van es allandoan figyeli,megy utana. Amugy egy napra 1200 egy menu,leves masodik,eszik belole a kisfiam,en,es jon haza a kisiskolás lanyom,es megeszi vacsirara amit hagyok. Hol fozol meg te ennyibol 3 emberre? Plusz az ido ami elmegy vele? Sehol. Mondjuk nem zabalni kell,az teny. Nem vagyunk nagyetkuek.
2022. jan. 20. 08:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!