Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Új konyhaszekrény nagyon erős...

Új konyhaszekrény nagyon erős új "fa" szagot hogy lehet eltüntetni? Minden edény átvette ezt az új bútorszagot. Hiába vannak nyitva.

Figyelt kérdés
jan. 8. 11:48
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:

Akkor egyébként mi a jó?

Konkrétan mi az MDF, HDF, melamin, meg vami dekorlap. Azt hiszem ezeket olvasom a bútoroknál.

Ha cucc átveszi a szagát az kuka, vagy elég elmosni? Mert én ezekbe belepakoltam. Ojké a fém cuccok elmosósak, de a műanyag? Vagy pl. a konyharuhák.

jan. 8. 12:49
 12/28 anonim ***** válasza:
Valódi fa, természetes anyaggal felületkezelve az ami ilyen szempontból a legjobb, csak ezeknek az ára sokszorosa a bútorlapokénak. Az MDF, HDF, forgácslap az alap. Ezek fapor, vagy forgács és ragaszó keverékéből préselt lapok, ezek vannak bevonva valamilyen melamin alapú anyaggal ez van a felületen, ezt nevezik dekornak, laminálásnak. Lehet pl az MDF lapokat festeni is, vagy PVC fóliával bevonni, de ezek sem jobbak egészség szempontjából. Évtizedek óta ilyen anyagokat használnak a bútoriparban, tehát sok választási lehetőség nincs.
jan. 8. 13:06
 13/28 A kérdező kommentje:

Tehát akkor nem az én választásom volt a rossz, mielőtt még vonatnak mennék, hogy mekkora balf@sz voltam megint, hanem ezek vannak, egy bizonyos árkatekóriában....vagy azért van kisebbik rossz megoldás? mostmár érdekel (kíváncsi fajta vagyok)

És mi szaglik? Azt már tudjuk, hogy nem lakk. Ez a melamin? Vagy egyszerűen ennek ilyen a szaga?? Tipikus kemény bútorbolt szag. :(

Persze igazi fára nem lesz pénzünk sose.

jan. 8. 13:12
 14/28 anonim ***** válasza:

Nem volt rossz a választásod, ezek közül mindegy milyet veszel.

Egyszerűen a gyártás során használt vegyi anyagok szaga, ragasztók, műanyagok, kipárolog és nem lehet majd érezni.

jan. 8. 13:56
 15/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Hát akkor szellőztetem, a fiókokat most kiraktam. Mindent kiszedtem belőle, még áttörlőm egyszer mosogatószeres vízzel, aztán hátha.... Csoda vigye el.

Egyébként gyártás során használnak maszkot vajon?

jan. 8. 14:00
 16/28 anonim ***** válasza:
Gyártás során már zárt rendszereket használnak elszívással, egyedi gyártásnál meg maszkot.
jan. 8. 15:03
 17/28 A kérdező kommentje:
olvasom a laminált padló is HDF+melamin. Jól értelmezem?
jan. 8. 15:44
 18/28 anonim ***** válasza:
Igen, az is.
jan. 8. 22:08
 19/28 anonim ***** válasza:
A bútorlapból párolog az oldószer. Szellőztess sokat, fél-1 év és már nem érzed majd
jan. 9. 13:13
 20/28 A kérdező kommentje:

Uhh. Nem káros a benne tartott dolgokra a kipárolgás? tészta, keksz,liszt, cukor stb

Mostmár tiszta ideg vagyok

jan. 9. 14:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!