Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Új konyhaszekrény nagyon erős...

Új konyhaszekrény nagyon erős új "fa" szagot hogy lehet eltüntetni? Minden edény átvette ezt az új bútorszagot. Hiába vannak nyitva.

Figyelt kérdés
jan. 8. 11:48
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
100%
Sehogy. Kiszellőzik.
jan. 8. 11:50
 2/28 A kérdező kommentje:
Fúúú, szinte mindent elmosogatok mikor használnám előtte, annyira zavar a szag. :( Vettem egy egyszerű szekrényt klamrába is, de annak semmi szaga nincs.
jan. 8. 11:52
 3/28 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg a festék szagra gondolsz, meg fog szűnni.
jan. 8. 11:52
 4/28 A kérdező kommentje:
Igen. Mint amikor egy bútorboltba bemegyünk ez a szag van. De midnen átveszi, ami benne van tartva :( Ruhánál nem is zavarna ennyire.
jan. 8. 11:55
 5/28 anonim ***** válasza:
100%
Amit a kamrába vettél, az biztos laminált bútorlapból van, a konyhai meg festett, vagy lakkozott lehet, annak erős szaga van hetekig. Kipárolog belőle egy idő után. Én bútorokat készítek, amikor lakkozott bútort csináltam magamnak, akkor kb 2 hétig nem vittem haza, hogy ne otthon szívjam a mérget, de még így is lehetett érezni amikor otthon bevittem a helyére.
jan. 8. 12:04
 6/28 A kérdező kommentje:

Szóval ez méreg? Ás amiket benne tartok és átveszi a szagát az nem lesz káros? Basszus még ilyen hogy nutella, kakaópor stb is van benne. Az csúcs. mindjárt mutatom a tálalót pl.nem egy helyről vettem a bútorokat, de mind ugyanez

[link]

jan. 8. 12:11
 7/28 anonim ***** válasza:

Melamin formaldehid.

"Előállítása ipari méretekben kalcium-ciánamidból történik. A kalcium-ciánamidból szénsavval vagy kénsavval ciánamidot szabadítanak fel, ezt alacsony hőmérsékleten való bepárlással nyerik ki. A ciánamidot enyhén lúgos oldatban (pH = 8-12), 50-80 °C-on dimerizálják, így diciándiamid képződik (képleteket lásd lejjebb). A diciándiamidot metanolos ammóniaoldatban, 160 °C-on, zárt térben hevítve egy tautomer vegyületen keresztül egy gyűrűs, trimer termék, a melamin képződik."

Nem fogsz meghalni tőle, de nem is egészséges.

jan. 8. 12:19
 8/28 A kérdező kommentje:
Hát jól választottam basszus :(
jan. 8. 12:20
 9/28 A kérdező kommentje:

[link]

Ez jobb lett volna?

jan. 8. 12:35
 10/28 anonim ***** válasza:
Ez laminált bútorlap, kevésbé intenzív a szaga, de végülis ez is tele van ragasztóval, meg egyéb vegyi anyaggal, az is hosszú ideig párolog belőle.
jan. 8. 12:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!