Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Mivel lehet takarítani a...

Mivel lehet takarítani a zuhanykabint?

Figyelt kérdés

Apartmanban dolgozom, ahol 1-2 naponta takarítom a zuhanykabint és megőrülök tőle, mert elsősorban vízkő cseppes azt szoktam a zöld flakonos frosch márkájú tisztítószerrel megtenni, de utána még maszatos, ezért ablaktisztitóval is áttörlöm, de ez rettentő időigényes, nem beszélve arról, hogy kicsi a kabin és 1 oldala van amit el lehet húzni. Ameddig takarítom ott állok a "vegyszer szagban" ami abszolút nem tesz jót.

Hogyan lehet gyorsítani a folyamatot? olvastam olyat hogy létezik üvegtisztító kendő, amihez csak víz kell (kapható dm-ben, penny-ben is).

Azzal vajon tudom tisztítani a zuhanykabint? Ha csak át kellene törölnöm és nem lenne sem vízköves sem maszatos, maga lenne a csoda.

2023. júl. 10. 21:40
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
Akkor azért lehet csíkos, mert nem öblíted le rendesen a szert. Próbáld meg a mikorszálas kendőt.
2023. júl. 12. 17:20
 22/36 anonim ***** válasza:
A papucsról: Én egy törölközőt vagy kádkilépőt teszek a lábam alá a zuhanytálcába a törölgetéshez. Persze már az után, hogy kívűlről benyúlva lezuhanyoztam és befújtam tisztítószerrel az üveget.
2023. júl. 12. 17:22
 23/36 A kérdező kommentje:

#21 Hotelben töltöttem a vendéglátás szervező tanulmányaim alatt a gyakorlatot, ahol szobaasszony feladatokat is el kellett sajátítani, a gumi lehúzó után sosem töröltük át semmivel, nem maradt csíkos, de kipróbálom úgy, hogy áttörölöm kendővel utána

#22 köszönöm a tippet

De miért szoktad lezuhanyozni?

Ezt még nem hallottam sosem, de lehet neked van igazad és így egyszerűbb; bár ha nagyon s.o.s váltás van nem biztos hogy lesz rá időm :D

2023. júl. 12. 17:57
 24/36 anonim ***** válasza:
Nem az egész fülkét zuhanyozom le, csak a tálcát. Azt vizesen, tiszítítószerrel sikálom át, aztán szárazra törlöm. Akkor megyek át az üvegen is.
2023. júl. 12. 18:40
 25/36 A kérdező kommentje:
Így már értem, azt hittem az üveg részére gondolsz a zuhanyzás alatt ^^.
2023. júl. 12. 21:55
 26/36 anonim ***** válasza:
A vízkőoldót rajta kell hagyni állni, nem azonnal letörölni. Tehát bekened, 5 percig hagyod hatni, majd lemosod vízzel. Ha nem akarsz vízcseppet utána, akkor mikroszálas kendővel áttörlöd. Ezeket a vegyszereket nem tanácsos belélegezni.
2023. szept. 27. 08:22
 27/36 A kérdező kommentje:

Nem tanácsos de ha zuhanykabint tisztítok és benne állok akkor hogy ne lélegezzem be?!

Maszk sem véd sokat

Főleg nyáron ezer fokban abba takarítani...

2023. szept. 27. 09:30
 28/36 anonim ***** válasza:
kimászol belőle. amíg hat a szer,addig pl. a mosdót takarítod le
2023. szept. 28. 06:58
 29/36 A kérdező kommentje:

persze, egyértelmű, hogy nem állok ott 5 percig még hat de amikor letörlöm papírtörlővel vagy mikroszálás kendővel az is idő.

Régebben csináltam az ablaktisztító szerkezettel, de azzal csak rosszabb lett

2023. szept. 28. 08:47
 30/36 anonim ***** válasza:
Bekenem az üveget vizkőoldóval.Sietek.Közben alig veszek levegőt. Kilépek a kabinból. 5 perc után visszalépek és a zuhannyal lemosom az üveget.Ez gyorsan megy. Közben nem nagyon veszek levegőt, csak miután lemostam. Ez magától isszépen szárad, nem marad foltos. De ha azonnal látványos eredményre vágysz, szárazra törlöd.
2023. okt. 2. 08:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!