A túl sok munka okozza, hogy a mai szülők közül sokan nem kreatívak és nem konyhatündérek vagy csak túl sok az elvárás a szülőktől és fárasztó lépést tartani?
Szituáció;
Például elmegy a szülő és vesz egy üveg mogyoróvajat és kérdezi a gyerekét, hogy milyen lekvárt kér mellé. A gyerek azt mondja, szőlőlekvárt. De tudjuk, olyant nem gyártanak.
A régi időkben a szülő házilag készített volna szőlőlekvárt, de a mai szülők lebeszélik a gyereküket és más lekvárt vesznek helyette, főleg szamócásat.
Kérdésem: a kreativitás azért kezd eltűnni a szülőkből, mert a munka túl sok vagy, mert most túl sok elvárás van a szülőktől?
Régen azért csináltak lekvárt és befőttet, mert azzal tartósították a gyümölcsöt, hogy legyen télen is mit enni. Szerintem a mai szülő előbb teljesíti gyermeke vágyát, mint mint régen, amikor egyes nézetek szerint a gyereknek Kuss volt a neve.
Az, hogy ma élnek az egyszerűbb dolgokkal a kínlódás helyett, annak köszönhető, hogy az egész világ felgyorsult.
#12 Miféle nevelési célzattal? Ennek semmi értelme. Ha már a lekvárfőzéses példánál maradunk, az időhiány vagy a képesség hiánya lehet a magyarázat.
De például, ha nekem mondaná a kisfiam, hogy ilyen vagy olyan lekvárt akar, már megvenném is hozzá a gyümölcsöt. Még nem volt gyerekem, amikor a fejembe vettem, hogy meg akarom kóstolni a mangólekvárt, megfőztem magam, vittem belőle kollégáknak is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!