Hivatásos takarítónő/bejárónő heti egy alkalommal hogyan takarítja a családi házat? Mi minden fér bele? Mi mindent kell 4 óra vagy 8 óra alatt megcsinálni?
Mindig megegyezés kérdése, hogy mi a takarítónő dolga és az mennyi időt vesz igénybe.
Nem mindegy hogy egy 80nm-es lakást kell kitakarítani vagy egy 180nm-est, 1 fürdőszobát kell rendbe tennie vagy 3-t. Ha elvállalja a vasalást is akkor fontos, hogy 1 férfira kell csinálni aki szinte soha nem hord inget vagy egy 5 tagú családra ahol mindenkinek vasalni kell dolgait.
Diákként végeztem csak ilyen munkát, de akkor a heti 1 takarításban benne volt a lakásban a portörlés, porszívózás, a fürdőszoba, vécé kitakarítása. Ez 2 óra volt ha annyi idő alatt végeztem. A munka volt megbeszélve, az rajtam múlt mennyi idő alatt oldom meg.
Azt csinálja meg, amit kérsz tőle, és amiben megállapodtok.
Az, hogy mennyi idő, az rajta múlik.
De semmiképpen sem óradíjba fizess, hanem alkalomra.
Meg kell beszélni.
Hozzánk két hetente jár egy hölgy. Az alap takarítás mindenhol portörlés, wc, fürdő komplett takarítása (portörlés, vízkőoldás, fertőtlenítés), konyhában vízkőoldás, portörlés mindenhol, pult, tűzhely letörölgetése, szükség esetén a sütő kitakarítása. Felmosás, porszívózás. Ez kb. 4 óra alatt megvan. Évente kétszer ablakot pucol ezek mellett, az olyan 7-8 óra kb. így egyben.
114 nm-es ház, gyerekkel. Nálunk értelemszerűen nem elég ez a karbantartás, de nekem megéri, hogy nekem csak a szinten tartással kell foglalkozni és mire kezdene eluralkodni a káosz, pont jön a takker.
#7: szuper, hogy nálatok így működik :)
Én megyeszékhely melletti faluban lakom, esélytelen takarítót találni, pedig sokszor már úgy voltam, hogy bármennyit kifizetek, csak ne a család elől kelljen elvennem az időt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!