Alábbiak alapján milyen fűkaszát ajánlanátok nekem?
Egyedül élő 25 éves nő vagyok. Jelenleg sajnos nincs több százezrem fűkaszára. Tegnap a bátyám egy Stihl fűkaszával úgy levágta a füvet, hogy csak na.(Amikor itthon van beszokott segíteni) Ég és föld a különbség a fűnyírós vágás között. Fűnyíróval szoktam, de nagyon nem szeretem. Elég göröngyös itt ott a talaj, sokszor kiesik a kereke vagy le kell állítani és kipiszkálni a füvet és sok helyre nem fér oda.
Fizikailag rendben vagyok tehát nem baj ha egy kicsit van súlya mert tudom tartani.
Ilyeneket nézegettem: [link]
Csak abszolút nem értek hozzá ezért hátha itt tudtok segíteni nekem. :)
Jó, kijavítom magam (#9 vagyok), igazából ha nincs nagy munkatempó, akkor jó a gyengébb is.
Amit külön nem írtam, ahogy nézem, pedig fontos: minden, ami NEM Stihl, Husqvarna, Oleo Mac, Maruyama, Nikkari, Shindaiwa, Honda (meg még biztos van egy-kettő, pl Echo nagyritkán), azt biztos, hogy kell javítgatni majd. Ez csak akkor éri meg, ha elvagy kisgépjavítással otthon. A felsorolt nagy nevekkel elvagy évekig, mint egy új autóval. Kivétel persze, ha nem jól használod, tehát nem pörgeted, ezért nem forog a hűtőlapát se eléggé ahhoz, hogy lehűtse rendesen, nem fullszintetikus olaj és 100-as benzin van benne, állott benzinnel akarod indítani tavasszal, nem jó a keverési arány, nem vigyázod meg kicsit bejáratósan, ilyenek.
Ha mégis kínai mellett döntesz, akkor ahogy az elsőt hazavitted, kezdhetsz gyűjteni a másodikra, hogy váratlan leállásnál legyen mivel folytatni a munkát, aztán jöhet a hibakeresés. Vannak jó magyar videók (szereléssel kapcsolatos információkat tekintve legalábbis, más kérdés az arcoskodás), és itt a láncfűrészek hibakereséséről szólók is kincsesbányák, ugyanaz az alapelv, ugyanaz a hibakeresési és javítási koreográfia.
Tesód kaszával kb. mennyi idő alatt vágta le ezt a területet?
Egy normálisabb, akár önjárós fűnyíró nem segítene rajtad? Az, hogy a meglévőt turkálni kell meg kiesik a kereke, azért az nem általánosan érvényes a fűnyírókra!
50 ezerig csak ezeket a kínai gépeket kapod, amiknek rezgéscsillapítása nulla, széjjel ráz, és valóban elő-előfordul, hogy javítgatni kell. Amit linkeltél, az egy gyerekjáték... az arra jó maximum, hogy járda mentén, hinta körül stb. lecsapd vele a füvet vagy esetleg ilyen 3-5m2-t levágj vele, az az akku meg bír kb. 10-15 perc munkát. Ha akkus kell és olcsó, akkor sem 50-ezres kategória, Lidl-ből a Parkside PPFSA-40 40 ezer forintért, ehhez hozzájön még 2db legalább 4Ah-s akku, de inkább 4db, aminek darab ára 15 ezer, töltő plusz 15 ezer, szóval az is legalább 85 ezer! Az könnyű, és ellehet vele lenni kisebb területen, de tény, hogy szívesebben ajánlanék azon márkák közül, amit előttem felsoroltak és az sajnos mind távol áll az 50 ezertől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!