Hülyeség az előmosás, plusz öblítés?
Nem tudom sokan miért kapnak frászt egy plusz öblítéstől hogyha az arra szolgál, hogy teljesen vegyszermentes legyen a ruha és ne viszkessen az emberen ha érzékeny a bőre
Én is használok extra öblítést így biztos nem marad a ruhában egy csepp mosószer sem.
Az előmosásról meg annyit, hogy azért egy edzőruha eléggé koszos lehet meg tele bacival egy komolyabb edzéstől tapasztalatból mondom szóval nem hülyeség az előmosás sem
A beteges vízspórolásról annyit, hogy én a wc-t kisdolog után is lehúzom teljesen meg néha üresen is ezáltal nem torlódik fel a csövekben a papír meg a végtermék
Van olyan ismerősöm aki nagyon takarékosan húzza le nem csak kisdolog de nagydolog után is
Hozzá évente kétszer jár a gyorsszolgálat duguláselhárító hozzám egyszer sem
A fent említett spórolásával megspórol havi ezer forintot kb az évi 12ezer a duguláselhárító ennél jóval drágább és kényelmetlenebb.
14es vagyok
Az lemaradt, hogy ha pedig a környezetvédelmet nézzük nem miattam jár körbe a városon a vízműves tartálykocsi magasnyomáson csatornát mosni hanem a nagy vízspórolók miatt.
#14 Az a baj, hogy van egy nagyon erős sötétzöld agymosás a világban és mivel maga az elv, hogy védjük a környezetünket, meg spóroljunk a vízzel, az jó és mindenki szeretne jól viselkedni (ebben legalább) - így gondolkodni már nem gondolkodnak az emberek hanem csak átveszik a külföldi szlogeneket.
A magyar víz és szennyvízrendszer teljesen más, mint sok másik országban. Ez az amit sokszor nem is tudnak az emberek és emiatt hoznak olyan jó szándékú döntéseket amik alapvetően tévesek. Nálunk nem is lehet konyhamalacot használni pont amiatt, mert a mi szennyvíz rendszerünket elpusztítja ha túl sok a szerves anyag a szennyvízben a víz mennyiségéhez képest. Egyszerűen a szennyvíz tisztításnak vannak biológiai lebontási lépései is és ez nem működik csak ha nem túl sűrű, nem túl tömény a szervesanyag mennyiség a szennyvízben.
A másik oldala a víz ára és előállítási költsége. 1 köbméter víz ára ma 200-500Ft között van az országban, ugyanennyi szennyvíz költsége 200-600Ft között van, kicsivel többe kerül, mint maga a víz. Vagyis 1 köbméternyi víz használata egy lakossági fogyasztónak 400-1100Ft között van, és egy család ami nagyon sok vizet használ, az sem fogyaszt többet havonta 4-5 köbméternél. Mi locsolunk vele a kertben, elég jelentős mennyiséget elhasználva, és nekünk így a száraz locsolási időszakokban sem több 10-11 köbméternél. Tehát pénzt nem takarítasz meg azzal érezhetően ha nem húzod le a vécét normálisan. A szennyvízrendszernek sem teszel jót azzal, ha visszafogod ilyen erősen a vízfogyasztást és Magyarországon nincsen vízhiány sem. A nyári meleg hónapokban a locsolást korlátozzák, de nem azért, hogy víz maradjon mert elfogy, hanem mert maga a rendszer nem tudja biztosítani az olyankor megnövekvő vízmennyiséget mindenki számára egyformán és helyi problémák tudnak kialakulni.
Van értelme az átgondolt vízhasználatnak. Hogy ne zuhanyozz órákon keresztül vagy ne engedd tele a kádadat csak hogy 2 perc alatt lefürödj benne, vagy ne folyóvízzel mosogass lassan szenvedve sok vizet feleslegesen elfogyasztva - ezek teljesen jó ajánlások. Ezek már olyan mértékű és felesleges vízhasználatok amik pénzben is érezhetőek, hiszen melegvizet használsz vele. Ahogy a vécénk nekünk is két fokozatú és valóban felesleges a teljes tartálynyi vizet minden alkalommal leengedni - főleg mivel a fiúk nem is használnak mindig vécépapírt.
Ugyanakkor ahogy írtad is, ésszel kell csinálni. Én is gyakran szoktam csak takarításképpen teljesen lehúzni a vécét és egy szimpla csaptelep vagy zuhanyfej cserével a vízfogyasztás úgy is korlátozható, hogy a használati értéke nem csökken, hiszen a másképp kiengedett kevesebb víz is ad ugyanolyan jó hatást zuhanyzásnál, mosogatásnál.
Voltam a közeli szennyvíztisztító telepen és ott bizony elmondták a szakemberek, hogy nekik rossz ha túl kevés vizet használnak az emberek. Azonban a mai sötétzöldek által uralt világban ilyet nyilván nem kommunikálhatnak kifelé, hiszen akkor azonnal megtámadják az adott céget azzal, hogy nem eléggé zöldek.
"sokan miért kapnak frászt egy plusz öblítéstől hogyha az arra szolgál, hogy teljesen vegyszermentes legyen a ruha"
Nem frászt kapnak, csak azt kell megérteni, hogy ha te öblítőt használsz az öblítés során, akkor nemhogy vegyszermentesebb nem lesz a ruha, hanem csak még plusz vegyszer-réteg rakódik rá, mert az öblítő így működik.
Ha sima vízzel öblít a kérdező, akkor már hatásosabb lesz az öblítés, de minden vegyszert akkor sem fog kivinni, ha nagyon vegyszeres mosószerrel mosol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!