Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Mosógép programok: mi a...

Mosógép programok: mi a különbség az áztatás, előmosás és intenzív között? Mikor melyiket kell használni? És mire jó plusz öblítés?

Figyelt kérdés

2020. júl. 8. 11:24
 1/6 anonim ***** válasza:
58%

Áztatást, előmosást én nem szoktam használni. Ami olyan piszkos, pl. párom kerti munkás ruhái, vagy a fehér ingek gallérja, azokat be szoktam áztatni egy éjszakára a kádba. De, hogy a kérdésre is válaszoljak: az élőmosást a nagyon koszos ruháknál szokták használni, szó szerint a mosás előtt átpörgeti a ruhákat egy enyhén mosószeres vízben.

Intensiv program: sokkal gyorsabban forgatja a ruhákat.

Extra öblítés: allergiások számára szokták ajánlani. Annyi a lényeg, hogy az plusz egy öblítést még beiktat a programba.

Egyébként a Samsung nagyon jó kis gép, nekem is az van. Általában az egy órás napi programot használom, teljesen elégedett vagyok vele.

2020. júl. 8. 11:37
 2/6 anonim ***** válasza:
41%

Áztatás: ahogy a kifejezés is pontosan ezt jelenti, vizet enged a dobba, és ott ázik a ruha.

Előmosás: nem csak áll a dob, hanem forog is.

Plusz öblítés: szerintem parasztvakítás... Eleve 5x öblít a gép, az bőven elég.

az előttem szólóhoz hasonlóan nálunk sincsenek extrém koszos ruhák, ezért én cska normál mosási programokat használok (előmosás nélkül).

Azokból is a "lefelezős" verziót, azaz időben rövidebben.

2020. júl. 8. 11:47
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2020. júl. 8. 20:01
 4/6 anonim ***** válasza:
2: Nálunk a legtöbb program egyszer vagy kétszer öblít alapból.
2020. júl. 9. 04:48
 5/6 anonim ***** válasza:
81%
Minden gép 2-3szor öblít, legalábbis a mai gépek már igen. Édesanyám 25 éves Indesit gépe még valóban 6szor öblítene, de azon még a régi programkapcsoló van, 3 öblítést ebből ki szokott hagyni.
2020. júl. 9. 06:48
 6/6 anonim ***** válasza:
Előmosáskor a feloldott nagy trutyit inyomja, nem fogja lötybölni. Koszos ruhát mindenképpen így mossál. Sima napi viseleteshez nem kell, ott elég a sima egyszerű mosás. Ha sok ruha van a gépben, akkor mindenképpen nyomj be egy extra öblítést, de sokkal jobb, ha lemegy az alapprogram, majd nem veszed ki ,hanem rányomsz egy öblítés-centrifugálást külön.
2021. febr. 28. 13:04

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!