Az alábbiakra milyen porszívót ajánlanátok?
Alapeset: 60nm lakás, hagyományos porszívóval 3-4 nap után megjelennek a sarkokban, éleknél porcicák ami borzasztó idegesítő. Egy óra porszívózás, heti 2 alkalommal. Sajnálom rá az időt és körülményes is. 3x át kell dugni új konnektorba, nehezen fordul, felborul, szívócső állandóan útban van, egyszóval kényelmetlen az egész. Utálom.
Két opciót látok, még egyik sem volt előtte, így nem tudom, melyik lehetne praktikusabb.
1, robotporszívó
Előnye: csinálja a dolgát csendben, nincs rá gond, ráadásul akkor, amikor nem vagyok itthon
Hátránya: félek, hogy felületes munkát végez, szerintem nincs akkora szívóereje sem, így a hagyományossal ugyanúgy rá kellene dolgozni
2, kézi porszívó
Előnye: gyors, praktikus, nem kell vele egy órát szenvedni, szívóerő is vetekszik a hagyományossal
Hátránya: üzemidő és a robothoz képest az, hogy foglalkozni kell vele plusz havi 1-2x a hagyományossal szintén rá kellene dolgozni
Kérlek, akik ezeket használják, írjanak nekem pro és kontra érveket. melyikkel úszhatom meg a legkisebb ráfordítással és a legjobb eredménnyel? Személy szerint a kézi felé hajlok.
150e forintot áldoznék rá. Nem veszek belépőszintet azért, hogy "kipróbáljam".
A robotporszívó tényleg nem tud minden zugba bejutni és kitakarítani, viszont ha rendszeresen járatod akkor nem lesz annyi por ami ezekben a zugokban összegyűlhetne.
Ha hetente egyszer te kiporszívózod ezeket a sarkokat, az rövid idő, és a robot amúgy sem tud a mennyezetre felmenni, ott is időnként takarítani kell a képződő hálókat sarokban, függöny tetején, lámpánál, stb.
3-4 nap alatt, ha porcicák jelennek meg a sarkokban, akkor azt konkrétan termeled... Rossz szokása a nőknek, hogyha bent teregetnek, előtte 3-4x megrázzák a ruhát, mielőtt rádobnák a teregetőre, abból termelődik a porcica!
Egyébiránt nem hetente kétszer kellene porszívózni és akkor nem lenne kosz a sarkokban. Írod, hogy erre nagyon kényes vagy... nem hetente egyszer és akkor nem kell 1 órát takarítani! Ha veszel egy kézi, álló porszívót, akár akkusat, forgókefést, 60m2-t kb. 15 perc alatt fellehet porszívózni, ha megteszed ezt minden nap, akkor nem lesz kosz a sarkokban sem.
Én a 75m2-t porszívozom ki 20 perc alatt. Ha extra alapos vagyok, akkor 30 perc, de akkor minden zugon is végigmegyek a kis kefés csővel.
Nálunk a 20 perces menetet pont kibírja a Samsung V60 akkus porszívó egy menetben.
A robotporszívó nálunk nem opció, ahol a por gyűlik, sehova sem férne be, szekrénylábak közé, széklábak közé, ajtok mögé, bútorok mögé, kanapé alá, stb...
Nézd, nekem van egy Electrolux robotporszívóm (kb. 3 éves) és egy Dyson kézi porszívóm. Egyik sem tudja azt nyújtani, mint a porzsákos porszívóm.
A Dysonnak az árához képest nevetséges a szívóereje, igaz nem kell a kábellel bajlódni, de fejet cserélni, vagy a réseket kiporszívózni pont annyira bonyolult, mint a simával.
Illetve nem gondolnám, hogy a kézi porszívóval hamarabb végeznél. Miért? A konektorokba való bedugás kb 0,5-1 perc lehet, maximum azt az időt spórolnád meg, de attól ugyanúgy fogni és tolni kell. A robotporszívónál pedig még több kompromisszumot kell kötni.
#14: azt el kell fogadni, hogy az akkus porszívók vákuumban és légmennxiségben is töredékét tudják a vezetékes porszívókhoz képest, viszont a forgókefe sokat segít ezen.
Én a 450 aW vezetékest "félgázon" használom, a 150 aW akkust meg a 4 fokozatból a 2.-on. Az akkus nyilván kompromisszumos, viszont csak lekapom a fali dokkolóról, és dolgozok is vele, nem kell előszedni, kihúzni 4m kábelt, stb..
Akkor kell feljebb kapcsolnom, ha valami nehezebb darabot akarok felszívni, pl. kisebb kavicsot.
Vásárlásnál a legfontosabb paraméter a szívóteljesítmény (nem villamos teljesitmény), ahol ezt nem adják meg, olyan porszívót nem szabad megvenni, mert harmatgyenge lesz.
Sajnos a dragák között is bőven van ilyen.
De a legfontosabb, hogy a vezetékes porszívót semmi nem váltja ki, csak kiegeszíti!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!