Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Takarítónők, akik háznál...

Takarítónők, akik háznál takarítotok, tudnátok tanácsot adni hogyan kezdjek neki a munkának egy családi házban? Először fogok menni és kicsit izgulok. :) Mit mivel érdemesebb tisztítani? Pl, kád, WC, stb.

Figyelt kérdés

2023. jan. 23. 20:50
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
36%

Én egy luxus házban vagyok bejárónő Budán. Itt bizony egy porszem sem lehet sehol. Tény, hogy meg is fizetnek, és megbecsülnek.

Sajnos a takarító szakma ma Magyarországon pont az ilyenek miatt, mint a kérdező van a béka segge alatt!

2023. jan. 24. 19:22
 12/21 A kérdező kommentje:

Ha már a béka segge alatt tartunk, kíváncsi lennék, mit szólna kedves utolsó, ha tudná az eredeti foglalkozásomat.

Nekem nem szégyen a munka, nem piszkos. Egyszerűen szerettem volna, segítséget kérni, hogy mire figyeljek oda, hogy szerencsésen megtartsam a munkámat 25 évesen.

2023. jan. 24. 22:00
 13/21 anonim ***** válasza:
64%
Itt azzal van a baj, hogy elvállaltál valamit, de nem fogod tudni megcsinálni. Kezd kicsiben, menj el egy vállalkozóhoz, ahol betaníttanak, utána tudod vállalni egyedül is. Amíg nincs tapasztalatod, nem fogsz tudni teljesítteni. Hidd el ezek a gazdag családok nem sz@roznak. És ha esetleg egy kissebb városban, falunk laksz, hamar körbe fog érni a híred és a munkád!
2023. jan. 24. 22:07
 14/21 anonim ***** válasza:
59%

De hogy vársz segítséget? Nem tudjuk milyen a ház, milyen felületek, burkolatok, bútorok vannak. Mekkorák a helyiségek?

Ez mind szép és becsülendő, hogy dolgozni akarsz, de az alapok nélkül egy munkaadó sem lesz veled elégedett. És itt azt mi nem tudjuk megadni neked.

Keress fel egy vállalkozót, aki takarítással foglalkozik. Menj el 2-3 munkára velük, tanulj a többiektől, kérdezz. Utána már könnyebb lesz.

2023. jan. 24. 22:15
 15/21 anonim ***** válasza:
86%

10!

Gondolom az egészségügyet Te is szidod! Pedig pepitában az amit leírtál!

Vagy "kis pénz, kis foci"?

Vagy akkor már menne a rinya?

ha a burkoló fuga hiányosan, fogasan rakná le a lapot amin meg-megakadna a körmöd takarítás közben,

vagy foltos lenne a fal a festő után, netán nehezen csukódna az ajtó, vegy csak minden másodikra indulna be az autód.

Ezért tart itt az ország, mert az ilyen prolikat még nem vetetette ki magából a társadalom.

2023. jan. 24. 22:59
 16/21 anonim ***** válasza:
64%
#15: ugyanezt mondom én is, a takarítók 99 %-a ezzel a felfogással él.
2023. jan. 25. 07:02
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Hogy normális tanácsot is kapj:

Én nem takarítok, hozzám járnak.

Nálam pakolni nem kell, minden el van téve a helyére, ez nem az ő feladata.

Mi úgy beszéltük meg, hogy mindig a konyhával kezd. Minden felületet letöröl (a tisztítószereket én veszem, de azt, amit ő szeret), a csaptelepet-mosogatómedencét vízkőteleníti, kerámialapot letisztítja a hozzávaló tisztítószerrel. Utána jönnek a szobák: felületek letörlése, a fabútorok áttörlése faápolóval. Ablakot 2 havonta tisztít. Ezután a fürdőszoba, ahol megint csak külön szivaccsal-ronggyal takarít. A wc-be domestos, a kád, mosdó ecetes tisztítóval, a csaptelepek vízkőoldóval. Végül az előszoba, itt is felületek letörlése. Ehhez általános tisztítószert használ. Végül porszívózás mindenhol, majd felmosás. 50 nm, 3 óra alatt van meg mindennel, ha ablakmosás is van, akkor 4 óra. Ilyenkor a függönyöket bedobja a mosógépbe és ha kész, vissza is teszi. Nálam ennyi az elvárás, a te megbízód is biztosan elmondja, mit fog kérni, milyen eszközökkel. Ne aggódj, nem lesz gond.

2023. jan. 25. 09:37
 18/21 anonim ***** válasza:
24%
Természetes alapú szereket használj pl ecetet. Amik nem szennyezik a lakók környezetét és nem betegítik meg őket. És te sem lélegzel be káros anyagokat.
2023. jan. 25. 15:29
 19/21 anonim ***** válasza:
78%

Aham, tök jó, csak az ecet pont annyira marja a takarító orrát, mint a klór.

Plusz nézz utána, hogyan állítják elő az ecetet, utána visszatérünk rá mennyire természetes.

2023. jan. 25. 18:04
 20/21 A kérdező kommentje:

17!

Jó, hogy még vannak rendes emberek ebben az ocsmány világban.

Köszönöm szépen!

Minden jót kívánok neked.

2023. jan. 26. 20:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!