Milyen illatú nálatok a ruha közvetlenül a mosógépből kiszedve?
Eddig nem szagolgattam de mióta sok posztot látok, hogy rossz illatú sokaknál a ruha a gépből kivéve én is rászoktam és csomószor valóban fura szagú nálunk is. A mosógép makulátlan és max 2 éves, gyakran van 60 fokos mosás, mosógéptisztítás, fertőtlenítős öblítő is van használva.
A bugyik időnként izzadság szagúak (erre emlékeztet), néhány ruhadarabon komolyan mondom gcire hasonlító posványt érzek de kizárólag ha az orromba dugva mélyen szagolom meg. Ez inkább persze csak a 30 fokos mosásnál van. Mi a kutyafüle okozza ezt? kapszulával és sansin öblítővel mosok illetve sanytollal. 2 órás programon is ez van.
A covid óta sokan éreznek sokfélét.
Egy időben én is mindennek rohadt vöröshagyma szagát éreztem, aztán elmúlt.
Nyugodj meg a ruháid nem büdösek mosás után!
Nincs eléggé kimosva.
25 évvel ezlőttig senki se hallott olyanról, hogy csak beteszed a gépbe, lefuttatsz egy 45 perces mosást és kész.
Előmosni, dörzsölni, áztatni kell sok mindent.
Van olyan, hogy naponta átöblítesz egy nyári ruhát 30 fokban gyorsprogramon és az elég, de nagyon különbözők a szennyesek.
A fehérnemű pl. nem ez a kategória.
3: De mondom, hogy a gépi mosás nem mindenre elég.
Én a fehérneműt elő is mosom, dörzsölöm, folttisztítom és áztatom is.
Ne haragudj, de ti meddig hordotok egy bugyit, vagy alsónadrágot?
Ne mondd már, hogy 1 nap alatt ilyen ordenáré állapotba kerül, hogy ennyi kezelést igényel!
De ha valakinek folyása van, az használjon betétet, ahogy bepisilésre/bekakálásra is van erre megfelelő. No meg vécépapírból is van száraz/nedves, ha rendesen kitörli magát valaki, akkor a fehérnemű a legkisebb gond mosásnál.
Tuti a géppel van valami.
Nekem új gépem van, rövidebb programon volt, hogy érezhetően nem öblített. És nekem is izzadtságszagú marad sokszor a ruha, meg kellemetlen szagú. Pedig nem vagyok igénytelen 1 nap után megy minden cucc a gépbe.
Gyakorlatilag csak a leghosszabb, legalaposabb mosás ér valamit.
Érdekes, mert korábbi albérletemben hasonló típus volt, ott a legegyszerűbb, legrövidebb program után patyolat tiszta, friss illatú ruhák kerültek ki a gépből.
Szerintem nagyon is igazak a legendák, hogy amiket mi kapunk mosószereket, azok közel sem olyan jók mint amiket külföldről hoznak. Illetve a kemény víz is sokat ront a mosási hatékonyságukon.
Én is kínlódom a ruháimmal, mert nem jön ki a szaguk, hozzáteszem, ezek főleg munkásruhák és polók, útóbbiakat naponta cserélem és 2,5 órás , 60 fokos mosás és előáztatás után is emulzió szaguk van. Viszont tegnap duplán mostam ki, és most érezni az öblítőt, szóval lehet vissza kell térnem a mosóporra, mert azzal tudok csak a gépemben előmosást is csinálni.
Amit lehet, azt csak 60 fokon mosok, amit meg nem, ahhoz pedig fertőtlenítős mosószert használok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!