Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Használtok külön mosószert a...

Használtok külön mosószert a “szebb, alkalmi, utcai stb” ruhákra?

Figyelt kérdés
Én a fehérneműkre, edzős cuccokra, itthoni melegítőkre, kutyázós cuccokra ilyen általános, univerzális mosószert szoktam (Ariel, Tomi, mikor mi akciós), a szebb, kényesebb darabokra, ha úgy tetszik utcai ruhákra pedig Perwollt szoktam (fekete és a színes változatot). Anyukám szerint ez hülyeség és felesleges is. Ti mit gondoltok?
tegnap 21:04
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem, mindent ugyanazzal mosok szerrel és porral.
tegnap 21:32
 2/4 anonim ***** válasza:
Nem használok, és nem is látom, hogy te milyen logika mentén teszel így.
tegnap 22:10
 3/4 anonim ***** válasza:

Én is 1 félét használok mindenre is. A bugyijainktól át a fehér ingen keresztül férjem olajos munkásruhájához is.

Én sem értem a te logikádat.

Mégha a fehéreknek használnál külön fehérítőset, oké. De lényegében most 2 ugyan azt tudót használsz csak más névvel.

ma 08:34
 4/4 anonim ***** válasza:

Én nagyon jól értem a logikáját a kérdezőnek, és a magyarázatot is ismerem.

A finom textíliákhoz azért nem használ Tomit, mert a Tomi nagyrésze olcsó mosószóda, ami erősen lúgos kémhatású, és árt a finom kelméknek. Ráadásul ezt a lúgos hatást próbálják citromsavval ellensúlyozni, ami a mosási hatásfokát is rontja természetesen. Az én értékrendemben a Tomi egy olcsó és gagyi alapanyagokból összeállított mosópor - rendkívül jó marketinggel. És alaposan túlárazva!

A Perwoollban természetesen nincsen mosószóda, a textíliát kimélő alapanyagokból is lehet mosószert csinálni, csak ezek az alapanyagok jóval drágábbak, nem lehet akkora haszonnal előállítani a mosószert, mintha gagyi alapanyagot használnék. Cserébe később feslenek, később bolyhosodnak a ruhák, mert a szóda nem teszi tönkre a ruházatot.

És ha valaki nem hinne nekem csak úgy bemondásra, olvassa el bátran a termékek EU előírás szerint készülő Biztonsági Adatlapjait, hogy meggyőződhesen arról, miről is beszélek.

[link]

[link]

ma 11:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!