Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Rajtam kívül van még olyan...

Rajtam kívül van még olyan aki mosogatás helyet csak nedves törlőkendővel átörli a tányérokat edényeket?

Figyelt kérdés
2022. szept. 27. 14:18
1 2
 11/13 anonim válasza:
66%

10-es...

Ennyi baromságot ritkán olvasni egyetlen kommenten belül.

A seggeddel nem eszel, nem kerül kontaktba steril környezetet igénylő tárgyakkal, étellel, stb. Jó esetben.

Papírtörlővel, vagy nedves törlőkendővel nem lehet teljesen tisztává tenni a tányérakat/edényeket. De igen, szükséges "fertőtleníteni", mert ha nem lesz teljesen tiszta a tányér/edény, a rajta maradt étel elkezd lebomlani, kvázi "rohadni". Baktériumok, betegségek tömkelege tanyázik, vagy telepszik meg ebben a környezetben.

A palacsintasütő más, ott rövid távon azért nem gond, ha nem mosod el, mert eleve égett tészta marad rajta, ami nem rothad olyan gyorsan, másrészt a következő használatkor a hő ismét "fertőtleníti".

A zsír nem fertőtlenít, sőt... A vírusok megtapadását is segíti a felületeken.

De igen, az edényeknek "steril tisztának" kell lenniük. Feltéve, ha nem akarsz penészes edényekből enni, és/vagy betegségekkel küzdeni.

A kések pedig...

Nem tudom, te hol nőttél fel, de elbeszélgetnék a szüleiddel...

2022. okt. 4. 09:02
 12/13 Meton ***** válasza:
62%

Na látod, te írod a marhaságokat. A palacsinta sütőn tojás is van. Ha az almát lezsírozod, akkor hónapokig friss marad, nem rohad el. Tehát a gombák nem telepszenek meg a zsírban. Meg a bacik sem, mert elpusztulnak. Csak próbálod magadat igazolni azzal, amit kitalálsz, de nem gondolod végig.

A fertőtlenítő, ami a bacikra ártalmas, szerinted nem ártalmas az emberre? Ha nem öblíted el rendesen, akkor bekerül a szervezetedbe. Bele nem halsz, de nem egészséges.

Vannak olyan evőeszközeim, amit túrázáskor használok és még soha nem mostam el. Mégsem penészes egyik se. El kell törölgetni, az elég. Amúgy ha nedves marad, akkor ugyanúgy megtelepszenek rajta a bacik, tehát mindenképpen törölgetni kell. Azt csak te hiszed, hogy steril marad.

2022. okt. 5. 17:17
 13/13 anonim válasza:
Ennyire spórolsz? :D
2022. okt. 20. 12:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!