Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Lábas, edény és pohár mosogatása?

Lábas, edény és pohár mosogatása?

Figyelt kérdés

Lábas, edély: Megmosom kívül-belül mosogatószeres szivaccsal, majd öblítéskor folyatom a vizet a belsejébe, kiöblítem, majd lefelé fordítom az edényt a csap alatt, az aljára folyatom a vizet, és ekkor megy az oldalára is, de meg kell forgatni (körbe) a csap alatt az oldalát is?

pohár: öblítéskor hasonlóképpen a pohár oldalát is körbe kell forgatni? Illetve ha a belsejét öblítem, akkor tele kell engedni vízzel? Mert néztem ilyen videókat, és ott nem mindig engedték tele, de szerintem úgy nem lesz teljesen kiöblítve.

2022. szept. 15. 16:14
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Nincs erre szabványosított módszer... Mindenki úgy csinálja, ahogy neki a legkényelmesebb, legmegfelelőbb, ill. leghigiénikusabb.

Ha neked nem elég az öblítés, akkor öblítsd duplán.

2022. szept. 15. 17:05
 2/7 anonim ***** válasza:
73%
Amúgy anyukád hogyan csinálta??? Sose figyelted?
2022. szept. 15. 17:05
 3/7 A kérdező kommentje:
sajnos nem :(
2022. szept. 15. 17:10
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
A kiöblítéskor nem az számít, hogy tele van vagy nincs. Ez tulajdonképpen extrakciónak felel meg technológiailag. Minél többször, minél több lépésben történik meg, annál hatékonyabb (jelen esetben a mosogatószer eltávolítás). Kevesebbet számít, hogy mekkora mennyiségű öblítővíz kerül a pohárba, ha az egyes öblítési fázisokban a lehető legkevesebb szennyezett öblítővíz marad vissza a pohárban (lecsepegési idő kivárása alapvető).
2022. szept. 15. 17:11
 5/7 anonim ***** válasza:
A legjobb megoldás a mosogatógép. :)
2022. szept. 15. 17:12
 6/7 anonim ***** válasza:

Öblíteni sokszor, kevés vízzel kell.

Kívül csak ne legyen habos. Belül általában kétszer szoktam, közben jusson körbe mindenhova a falra. Aztán zutty ki és mégegyszer.

Ha valami klórosat öblítek ki, akkor miután nem látok habat, még vagy háromszor öblétek, de inkább többször.

De ahogy mondták nincs fix csak úgy a jó módszer.

Hideg vízzel szoktam öblíteni, de ha csak egy mosogatód van, akkor lehet meleget kell használnod.

Esetleg lehet öblítés gyanánt tiszta vízbe áztatni, de én nem szoktam elégedett lenni azzal, én akkor is öblítek utána egyet folyó vízzel.

A legtakarékosabb tényleg a gép.

2022. szept. 15. 17:32
 7/7 anonim ***** válasza:
Egy tálba mosogatószeres vizet teszek, kb. 7 pumpálásnyi mosogatószerrel, mindent elmosok, és átrakom egy lavórba. Majd kicserélem a tálban a vizet tisztára, és mindent abban mosok le. Ha valami nagyon habos azt lemosom csap alatt is, a gyerek cumijait először folyó vizben öblítem és utána megmerítem külön öblítővízben. Ez így nem a legjobb, régen mindent normálisan leöblítettem folyó vízben, de mivel a mosogatónk túl alacsonyan van (valahol még a csípőmnél is lejjebb) szétmegy a hátam, a férjem meg nem cseréli ki, és mosogatógépet se vesz, mert ő erre már nem akar pénzt költeni (minek mosogatógép itt vagyok én....). Szóval én meg letojom, ha valami kicsit mosogatószeres marad. A nagyobb darabokat (lábas, tepsik) a kádban mosom el, mert ott kényelmesebb, beállítok egy tésztaszűrőt, abba egy szűrőt, és oda öntöm le a piszkos vizet, hogy ne duguljon el a lefolyó, majd a végén kimosom az egész kádat is mosogatószerrel, vagy tisztítószerrel, mivel zsíros lett az egész.
2022. okt. 3. 18:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!