Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Hogyan kell mosogatni?

Hogyan kell mosogatni?

Figyelt kérdés

2012. dec. 1. 09:05
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

jó a kérdés,

hisz szinte mindenki más módszerre esküszik,

2012. dec. 1. 09:30
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Kétféle képpen szoktam:

Vagy engedek vizet, abban mosogatok, a mosogató mellé, a pultra pakolom az elmosott dolgokat, majd mikor végeztem, folyóvíznél öblítek.

Vagy folyóvíznél mosogatok, szintén a pultra pakolom az elmosott dolgokat, ha valaminek áznia kell, akkor miután átkentem mosogatószerrel, egy másik stócba rakom a pultra, és mikor végeztem, szintén folyóvíznél öblítek. Ilyenkor amiknek ázniuk kellett öblítésnél mosogatom le a már felázott szennyeződést.

2012. dec. 1. 10:55
 3/15 anonim ***** válasza:
58%
Én folyóviznél mosogatok. Aminek áznia kell,az vagy már eleve ázott pár órát,vagy miközben a többit mosogatom,közben ott van a mosogatóban és ázik,folyik rá a viz.Én egyből öblitem is egyesével.(tudom,pazarlás,de annyira mégse ha havi 3ezer a vizszámlánk 2 főre úgy hogy napi fürdés és heti 4 qadag mosás benne van)
2012. dec. 1. 13:30
 4/15 anonim ***** válasza:
33%

Gőzzel felpuhítom: üveget, porcelánt mikróban kis víz felforral pillanatok alatt, fénmnél a nagyobb fazék aljára kis víz, majd ez fedő alatt felforral, pár csepp mosogatószerrel.

Dörzsikés szivacsra is ár csepp és a felgőzölt cuccokat pillanatok alattát tisztára lehet dörzsölni. Utána bő, hideg folyóvízben a mosógatószer leöblít, hogy kézhúzásra "csikorogjon" a zsírmentes edény. Ha a kéz csúszik a felületen, akkor zsíros maradt, tehát pár csepp mosogató a szivacsra és vissza a dörzsölés részhez... Szerintem ez olcsóbb, mint sok vizet felmelegíteni és bő vízben mosogatni, ráadásul egyszerűbb, kézkímélőbb, gyorsabb is, mert nem ázik úgy ki az ember bőre.

De ki mit szeret, ahogy írják a többiek is...

2012. dec. 4. 05:30
 5/15 anonim ***** válasza:
90%
Még valamit elfelejtettem: papír kéztörlővel, (esetleg egy erre rendszeresített guriga WC papírral, ha nincs otthon jobb) a szilárd nagyobb, vagy bekötöttebb zsíros dolgokat ki kell mosogatás előtt törölni. Ez a zsíros papír eszményi gyújtós lehet másnap reggel a kályhába, plusz nem kell a vízbe feleslegesen beoldani a maradékokat. Így a mosogatószerrel és a szivacs élettartamával is lehet spótolni, a környezetet kímélni. Ezért elég mindig néhány csepp belőle, lévén csak a felszínen lévő, pár mikronnyi zsírréteget kell leoldani...
2012. dec. 4. 05:38
 6/15 winR ***** válasza:
38%

Bepakolsz a mosogatógépbe, feltöltöd mosogatószerrel, kiválasztod a programot és egy óra múlva kiveszed az elmosott, megszárított edényeket, tányérokat, stb...

Én így szoktam.

2012. dec. 4. 06:58
 7/15 anonim válasza:
89%

Örülök, hogy itt normális válaszokat is olvashattam.

Noha én pasi vagyok, régen sokat mosogattam, és egy módszerre esküszöm, mely két tálcás...vagy hogy mopndják mosogatóban jó. Én nem is értem hogy lehet valkinek egy tálzás. A lényeg hogy aki folyó vízben mosogat, az olyan mértékű pazarlást csinál, amit ha tudna többé nem csinálná. Fontos, hogy erős legyen a mosogatószer, és az egyik tálcában jó forró mosószeres vízben mosogassunk úgy, hogy minél több edényt rakunk bele, mert addig áznak. A másik tálcába rakom az elmosottakat, addig szépen lecsurog a hab. Aztán ha nincs több mocskos edény, akkor leengedem a vizet, kiöblítem a leengedett tálcát, és teszek bele langyos vizet, majd abban öblögetek, akár tömegesen. Ez a leggyorsabb és leg gazdaságosabb módszer szerintem. Ám valaki képtelen álló vízben öblögetni, de tapasztalatom az, hogy semmi gond nincs vele.

2012. dec. 4. 08:56
 8/15 anonim ***** válasza:
36%

Tévedés, hogy a folyóvizes mosogatás annyival pazarlóbb lenne. (Meg lehet mérni pontosan, ott a vízóra.)

Lehet itt is meg ott is pazarolni. Pl. "teletálcás" állóvizes mosogatással is összejön ez, ha csak kis mennyiségű edényt akarunk elöblögetni, nagy mennyiségű vízben. Ha azonban pár edényt gyorsan lecsapattunk keskeny sugárral tisztára, habmentesre ugyanott vagyunk szinte. Azért írom hogy szinte, mert az egészségtelen és mérgező mosogatószermaradékoktól, benntragadt mikroszennyeződéstől megszabadulni nem hátrány.

Ahogy korábban írtam, megfontoltabb előkészítéssel minél kevesebb vegyszert használok és minél alaposabban leöblítem a cuccokat, de igyekszem a vizet nem pazarolni a szükségesnél jobban. A "kéttálcás", állóvizes öblítés viszont nem öblítés tulajdonképpen, hanem a nemkívánt anyagok szimpla felhígítása az érzékszerveink által tolerálható szintre, ami sajnos nem minden esetben a szervezetünk által is tolerálható mértéket jelenti. Egyik ember a környezetvédelmet részesíti előnybe saját egészségével szemben, másik pedig fordítva. Mindenki döntse el szabadon, hogy melyik módszert preferálja...

2012. dec. 5. 01:51
 9/15 anonim válasza:
79%

Én ott kezdeném, hogy előbb bekoszolom, hogy legyen mit mosogatni...

mondjuk félig átsült bélszínnel... jó véresen..

2012. dec. 5. 07:51
 10/15 TappancsMancs ***** válasza:
73%

Mosogattam már több helyen is és tanultam pár rutint. Bár a leleményes háziasszony is rájön. :) Folyóvíz felejtős mert pazarlás. Teli mosogatós felejtős, pazarlás. :) Ami beleégett pl tepsi azt áztatni kicsit mosószeres meleg vízben. Amúgy elég egy mosogatós is hozzá ha ügyesen pakolunk. Nálunk is egy van.

1 Papírral vagy kézzel, vagy kanállal a maradékokat és tömény zsírt kikaparni szemetesbe.

2 Elsők a nem zsírosabb félék. Ezeket egymás mellé szorosabban is telepakolni a mosogatót. Első edénybe kis víz és mosószer, elsúrolni és az lesz a mosószeres a továbbiakban. Tehát menet közben nem kell folyni a víznek. Fölösleges. :)

3 Elmosogatni a mosószeresünkből mindent sorban. Közben nincs egyenként öblítés, az a végén van. Ha kell még mosószer akkor tenni még a mosószeres edénykébe, kis vízzel érzéssel.

4 A nem zsírosokból (kólás pohár, kávés stb) lejövő habokat megvizezgetni végig és az mind mehet mind a külön tett zsírosakba. Mert kávé után az még töményen zsíroldó hatású.

5 Öblítés végig ami el van mosva. Egy legyen pont a félig nyitott (ne zubogjon) víz alatt. Fölötte öblíteni az elsőt, ha kész mehet száradni. A következő az lesz amire folyt a víz öblítéskor és helyére egy másik. Így azt amire folyt a víz (persze csak félig mert öblítettünk) azt már félig a fölös vízzel el is mostuk. Így egyet öblítünk és egy alatta félig magától öblítődik. Gyorsabb és takarékosabb.

6 Rutinnal ez a két lépéses öblítés három lépéses is lehet, az még takarékosabb és gyorsabb is. Amikor felvesszük azt amire csak folyt a víz, azt a vizet ugyanezzel a mozdulattal átöntjük a következőbe, és azt húzzuk a folyó víz alá. Fölötte öblítés és így tovább.

7 Jöhet a zsíros. A nagyon zsírosat külön kis mosószerrel és vízzel lenagyolni és mehet a lefolyóba a fáradt mosószeres zsír. Utána a legkevésbé zsírossal kezdeni pl tányér. Az elsőt elmosogatni és az lesz a mosószeres-víz tartó. Ha kész átönteni egy újba és mehet alulra. Elmosni megint, átönt és alulra. Ameddig fér a mosogatóba addig pakolni. Ha nem fér több akkor ha még van zsíroldó hatása az utolsónál az mehet a többi zsírosba és stb tovább.

8 Itt a nagyobb edényeknél már lehet egyenként kell öblíteni.

:)

2013. febr. 7. 17:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!