Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Mit tegyek, ha a frissen...

Mit tegyek, ha a frissen mosott ruhák poshadt/állott szagúak lesznek száradás után?

Figyelt kérdés
Gondolom tudjátok milyen szagról beszélek. Tényleg olyan, mintha beposhadna a ruha. De érdekes módon a fehérek és pirosak, illetve a gyerek ruhái nem ilyen szagúak. Csak és kizárólag a mi sötét ruháink. Mindegy hol szárítom, mindegy hányszor öblítem ki, mégis ilyenek. A mosógép sem lehet a ludas, hisz mint írtam, a többi ruhával nincs gond. Igaz lehet az, hogy ezt vmi baktérium okozza? Segíthet esetleg, ha kimosom a ruhákat 80 fokon? Eddig nem mertem, ki tudja mennyi ruha anyaga, színe éli ezt túl. Mit próbáljak még ki esetleg? Van tippetek? Köszönöm!
2010. szept. 23. 13:57
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Ezt a bacis dolgot olvastam vhol. Vhogy a sötét színű ruhákba beleették magukat (mert egy helyen van a szennyes, ill. együtt van mosva)...vagy nem tudom. :)))

Mindenesetre már ott tartok, hogy kidobálok minden sötét pólót és egy ideig csak pirosban vagy fehérben járunk. :)))

2010. szept. 23. 14:42
 12/22 A kérdező kommentje:
Ja, és ha kézzel mosok ki egy ilyen ruhadarabot, akkor is rossz szagú marad. Az sem segít. Még, ha áztatom sem.
2010. szept. 23. 14:54
 13/22 anonim ***** válasza:
én ezt a vastag pamut pólóknál veszem észre. semmi nem használ. mondjuk gondoltam arra, hogy először kimosom ecetes mosással félórás programon, aztán kimosom rendes mosószerrel rendes programon. vagy fordítva.
2010. szept. 23. 15:00
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván van valami a sötét ruhákkal.

- Másik moszóporral mosod? (Márkán belül is különbözhet a fehér és a színes mososzer minősége)

- másik öblítő?

- esetleg ez egyik sötöt ruha amivel atöbbit mosod büdös, és annak veszi át a szagát a többi. (Nekem már volt ilyen büdösödős törölközőm.)

A magas hőmérséklető mosás valószín ű kárt tesz a ruháidban. Ha fertőtleníteni akarsz, akkor egyszerűen vasld ki!

2010. szept. 23. 15:01
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és egy jó mosószer aranyat ér. Gondolom próbáltál már mosószert váltani. De ha nem, akkor nosza!
2010. szept. 23. 15:03
 16/22 anonim ***** válasza:
Vegyél jó minőségű mosószert. Én nem használok öblítőt, mégis mindig jó illatúak a ruhák. De tény, hogy az egyik legdrágább mosóport használom (ha nem a legdrágábbat).
2010. szept. 23. 21:56
 17/22 anonim ***** válasza:
Túl hideg van, nekem is néha így ősz felé mikor még nincs fűtés olyan szagúan szárad meg. Utálom
2010. szept. 24. 17:22
 18/22 anonim ***** válasza:
Nekem csak a szárítógép segített!
2010. szept. 25. 07:38
 19/22 anonim válasza:
Szerintem sokáig szárad a ruha, mert kint már hűvös van, és ha nem fűtötök, bent is hideg van. Én is a szárítógépre esküszöm, egyébként télen, ha bent szárad a ruha, állott szaga van. A szárítógép után nagyon finom öblítő illatú.
2010. szept. 29. 17:28
 20/22 anonim ***** válasza:
Szerintem ez anyagfüggő lehet. Nekem is van két garbóm, amiknek mosás után rossz az illata, a többinek nem.
2010. okt. 6. 13:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!