Mit tegyek, ha a frissen mosott ruhák poshadt/állott szagúak lesznek száradás után?
Figyelt kérdés
Gondolom tudjátok milyen szagról beszélek. Tényleg olyan, mintha beposhadna a ruha. De érdekes módon a fehérek és pirosak, illetve a gyerek ruhái nem ilyen szagúak. Csak és kizárólag a mi sötét ruháink. Mindegy hol szárítom, mindegy hányszor öblítem ki, mégis ilyenek. A mosógép sem lehet a ludas, hisz mint írtam, a többi ruhával nincs gond. Igaz lehet az, hogy ezt vmi baktérium okozza? Segíthet esetleg, ha kimosom a ruhákat 80 fokon? Eddig nem mertem, ki tudja mennyi ruha anyaga, színe éli ezt túl. Mit próbáljak még ki esetleg? Van tippetek? Köszönöm!2010. szept. 23. 13:57
1/22 anonim válasza:
amint lejárt a mosási program, rögtön teregesd ki a ruhákat, hogy ne legyen idejük megbüdösödni
2/22 anonim válasza:
80 fokon mosni? Hát, az elég meredek, nem valami kíméletes megoldás és nem hiszem, hogy a magas hőfokon való mosás segítene. Teregess ki azonnal, amikor végzett a program és szellőztess gyakran abban a helyiségben, ahol szárítod a ruhákat. És ne zsúfold tele a gépet ruhákkal amikor mosol.
3/22 anonim válasza:
Próbáld úgy teregetni, hogy a levegő járjon a rétegek között.
Most amíg nem fűtenek, a vastagabb ruhákat 2-3 tartóra teszem. (nem tudom, érthető, a szárítón nem egy drótra, hanem többet áthidalva vele, ahogy fér.)
4/22 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Mint már írtam, mindent próbáltam. Azonnali kiteregtés: pipa. Szellősebb teregetés: pipa. Szellőztetés: pipa (kinn szárad sokszor a kertben). Nem itt van a hiba. Lehet, hogy a 80 fok meredek, de az legalább tuti kiírtja a bacilusokat. Egyéb ötlet esetleg? Mert sajna ezek a 'hétköznapi' ötletek eddig nem jöttek be. De azért persze nagyon köszönöm őket!
2010. szept. 23. 14:14
5/22 anonim válasza:
Önts egy liter ecetet a mosógépedbe és indíts el egy rövid programot. Az enyémen segített.
6/22 anonim válasza:
Lehet, hogy az öblítővel van gond?
7/22 A kérdező kommentje:
Gondoltam már az ecetre is, mint megoldásra. Viszont azt nem értem, hogy lehet, hogy a piros-, gyerek- és fehér ruhákkal nincs ilyen probléma?
Az öblítőnél szintén ez a helyzet. A többi ruhánál hogyhogy nem gond? Köszi!
2010. szept. 23. 14:33
8/22 anonim válasza:
Én arra lettem figyelmes, hogy ugyanazzal a programmal mosott ruháknak más illatuk lesz, amikor kiteregetem őket és szerintem nem a színekkel van összefüggésben, hanem az anyag összetétellel, mert ami nagyon pamutos annak időnként kissé fura (állott) szaga van, ami meg műszálasabb, annak finom öblítő illata. Lehet ez is egy kiindulópont.
9/22 anonim válasza:
Én muszáj öblítőt használjak, ugyanis szinte koromszagúak a ruhák száradás után és nálunk sem a hellyel van gond. Öblítő használatakor minden rendben, illatozik 200 méterről is a szárítókötél környéke.
Szerintem ez a bacilusos dolog nagy butaság. Miért csak a sötét ruhát támadná? Meg amúgy is meredek az egész...
10/22 anonim válasza:
Vagy például, amit kézzel mosok ki, az soha nem lesz fura, kellemetlen szagú, hanem friss öblítős illatú, de ugyanaz a ruhadarab géppel kimosva már nem mindig jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!