Ez jó módszer feltakarítani a kiömlött ételt a konyhapadlóról illetve az asztalról?
Megpróbálom leírni a lépéseket, én hogyan szoktam:
Padló:
- egy papírtörlővel vagy mosható konyhai törlőkendővel (pl. Vileda) összeszedem amit lehet, és kiszórom a szemétbe
- a papírtörlő vagy törlőkendő tisztán maradt részeivel áttörlöm a felületet
- a papírtörlőt kidobom, vagy ha törlőkendőt használtam, akkor kiöblítem
- felmosóvödörbe öntök vizet, a vízbe teszek valamilyen felmosószert
- mop felmosóval áttörlöm a területet, majd a felmosót belemártogatom a vödörbe
- még egyszer áttörlöm a felületet a moppal, és utána a mopot belemártogatom a vödörbe
- a vödör tartalmát kiöntöm és ki is öblítem a vödröt
- a mopot leöblítem tiszta vízzel (pl. úgy, hogy beleteszem az üres vödörbe, és műanyag palackból öntök rá vizet)
Konyhaasztal:
- egy papírtörlővel vagy törlőkendővel (Vileda) összeszedem a darabokat és egyebeket, amennyire csak lehet, és kiszórom a szemétbe
- a papírtörlő vagy törlőkendő tisztán maradt részeivel áttörlöm a felületet
- a papírtörlőt kidobom, vagy ha törlőkendőt használtam, akkor kiöblítem
- egy konyhai szivacsra teszek egy kicsi mosogatószert, és letakarítom a maradványokat
- a szivacsot leöblítem, kicsavarom, és a nedves szivaccsal is átmegyek a felületen
- papírtörlővel vagy egy másik törlőkendővel szárazra törlöm az érintett részt
- ha papírtörlőt használtam, azt kidobom, illetve a törlőkendőt kiöblítem
Túlzás, ahogyan én csinálom, vagy ez a normál módszer?
Vagy az is megfeleően levinne mindent, ha csak mosható törlőlendőt vagy papírtörlőt használnék az asztalon, mosogatószer nélkül?
Az asztalon amúgy normál viaszosvászon asztalterítő van.
Túlbonyolítod.
Persze ha van rá időd, és ez a hobbyd, csak nyugodtan csináld így...😁
4-es
100+1 csillag a válaszodra.
Már könnyeket nevetek. 🤣🤣🤣
Porszívózol, azután felmosok 1x Ajaxos vízzel
Ha felmostam, visszamártom a felmosót, kicsavarom és félreteszem, a vizet kiöntöm
Ha nedves folyt le, akkor papírtörlővel felitatom a nagyját, utána mosom fel.
Az asztalról nagyjából letörlöm a morzsákat, majd a konyhai fújóssal (Cif vagy most Floraseptet próbálok) 2-t szórok és vizes szivaccsal vagy ronggyal letörlöm. Konyhapult ugyanígy, indukciósat zsíroldóssal vagy ablakpucolóval takarítom (szennyezettségtől függően)
Ha darabos étel ömlött a földre, akkor egy kupac papírtörlővel rátolom a szemeteslapátra, arról kidobom, a lapátot leöblítem, a helyét feltörlöm.
A pulthoz van egy viledám, benedvesítem, azzal összekotrom a morzsákat, zöldséghéjat, stb. a tenyerembe söpröm, kuka, a viledát is belerázom a szemetesbe, leöblítem, még egyszer áttörlöm és csókolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!