Mit lehet tenni az állandó por ellen?
Figyelt kérdés
Heti kétszer takaritok,minden nap porszivozok ennek ellenére mindig akkor por van nálunk hogy az valami borzalom.Aki gyakorlott segítene hogy mit kellene tennem?2021. dec. 10. 10:09
11/16 anonim válasza:
Ha sok a statikus elektromossággal feltöltődő (műanyag) berendezési tárgy, ami vonzza a port, akkor előbb ott kell körülnézni.
12/16 anonim válasza:
Nálam a robotporszívó és a légtisztító kombója segített. Az előtt nekem is sok por volt a lakásban, de amióta a robotporszívó hetente háromszor megy és mellé még a légtisztító is dolgozik azóta drasztikusan kevesebb a por mennyisége még a szekrények/polcok tetején is. Mielőtt ezek lettek volna hetente porszívóztam egyszer és töröltem port. Mióta megvannak ezek az után meg havonta egyszer kell csak mindegyiket és sokkal kevesebb port szedek össze. Teljesen megszűntetni nyilván nem tudja egyik sem, de a mennyiéget tudja csökkenteni. Persze ahány ház és ember annyi igény.
13/16 anonim válasza:
Az utóbbi pár évben több helyen is laktam Budapesten belül és mindenhol sok volt a por. Én azt a trükköt vetem be, hogy a színes, nyeles portörlőt (nem tudom, minek nevezik) kicsit bevizezem és úgy törölgetek át mindent. Szárazon csak arrébb száll a por.. Ezen kívül minimális szőnyeg és inkább gyakori felmosás, mint söprés.
14/16 anonim válasza:
A cipőt nem veszitek le az előszobában?
A macska is behordja.
Ez ezzel jár együtt.
A függöny is megfogja a port és elég kb. évente kimosni.
De ha lábon is behordjátok, és a macska is jön-megy ki-be, akkor gyakran nyitogatjátok is az ajtót. Esetleg van neki az ajtókon kis rés vágva? Mert azon is befújódik.
Akkor nem az ablakrésen fújódik be a zöme, akkor a függöny sokadlagos.
Ha ezek nem így lennének nálatok, nem lenne por, megvan az oka.
15/16 anonim válasza:
13: Igen, alátámasztom, hogy vizesen kell takarítani, nem csak leporolni, porszívózni, hanem ki is kell dobni az összetakarított port, mert visszaszáll.
16/16 anonim válasza:
"De behozzuk mi is a cipőnkkel, ruhánkkal és minden egyéb tárggyal."
Hát én mindent leteszek az előszobában, semmit nem viszek be a lakásba ezekből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!