W5 vízkőoldó tablettát használtam kávégépbe, de még az ötödik átfőzés után sem tiszta a víz. Mit tegyek?
Összetevőnek szerves és szervetlen savak, plusz segédanyagokat ír. Még főzzem át vagy tízszer vagy kuka vagy lehet már kávét főzni vele? Ti meginnátok? Van valami tapasztalat ezzel a termékkel? Semmit nem találok sehol? Visszahívott termék? (Kaptam vagy fél éve ajándékba)
Már bánom, hogy nem ecetet használtam 😔. Nem akarok mérgezést vagy bármi kárt az egészségben okozni emiatt.
Kávégépbe nem szabad ilyen vízkőoldót tenni, ecetet meg főleg nem, mert tönkre teszi a belső részeket. A használati (b)utasítást nem olvastad el? A mi kávégépünké kifejezetten tiltja az ecetet, nem véletlenül.
Lehet kapni kimondottan kávégépbe való vízkőoldót, azt kell használni. Nem feltétlen kell a drága gyári, mi is egy Xavax nevűt használunk, ami fele annyi, mint a gyári és garanciát vállalnak rá.
Ecetet használok már vagy 20 éve.
Mivel a kávéfőzőm nem olvasta el a használati utasítást, így nem tudja, hogy tönkre kellene mennie az ecettől.
Vagyis a mai napig semmi baja.
3# persze ezek a kávétól is tönkremennek.
Sok alu alkatrészt az erősebb savak nagyon megoldják, és az érdes, mart felületen jobban megtapad a vízkő.
Citromsav jobb alternatíva, illetve az olyan főző, ahol a főbb dolgok rozsdamentesek.
A citromsavtól még bajod sem lesz.
Ezt találtam, itt is a citromsavat írják.
Ismerem, ezt a szarvasit pár csavarral szét kell szedni és kézzel-smirglivel kipucolni.
De egyébként totálisan fölösleges ezeket vízkőoldózgatni, semmi de semmi bajod nem lesz tőle. A villanybojlerből vödörnyit szoktak kiszedni és attól sincs senkinek baja.
A kávé nem úgy folyt már belőle, hanem csak csurdogált egy év után sajnos.
Végül még vagy 3-szor átfőztem sima vizzel és véééégre tiszta lett. Azóta kétszer lett kávé főzve és még élve van a tesztalany :D
De az biztos, hogy inkább anyum tanácsát fogadom meg és ecettel fogom legközelebb - az tuti nem árt az egészségnek és nem kell ennyit szenvedni vele. (Neki is szarvasi van és mindig ecettel takarítja)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!