Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Fürdő takarítás domestos/vízkő...

Fürdő takarítás domestos/vízkőoldó? Klórgáz?

Figyelt kérdés

Ma tandil vízkőoldós ( nem tudom savas vagy lúgos e nincs rajta) —> tandil bad reiniger tisztítószerrel takarítottam majd a wc peremébe domestos wc tisztítószert öntöttem. Előtte azért lehúztam meg áttöröltem a wc t de szúrós szagra lettem figyelmes.

Ez klórgáz lehetett? Kimentem , picit égett az arcom, de lehet csak bemagyaráztam. Meg azért 15 oerc eltelt a két dolog között mert maga a Tandil önmagába is büdös otthagytam.

Esetleg ti mivel takaritotok? Valami egeszsegesebb szer van?

2021. szept. 12. 22:10
 1/5 anonim ***** válasza:

Fölösleges vízkőoldós szerrel takarítani, ha nincs vízkőoldó. Néhány egyszerű tisztítószer bőven elég.

A csempékre én egy ecetes tisztítót használok, hogy ne maradjon foltos, de sokszor a sima mosogatószer is megteszi.

W -be és környékére valamilyen fertőtlenítő tisztítószer ( domestos, stb). Nem szokott vízköves maradni, ha mégis, akkor csak azt a részét tisztítom át vízkőoldós alap szerrel.

( Vízkőoldók savas szerek)

2021. szept. 13. 06:50
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a wc-be elég a fehér Domestos. Ha este körbeöntöm, reggel lehúzom, mást nem is kell csinálni, szép fehér lesz mindenhol. Fürdőben (kád, mosdó) illetve konyhában mosogatónál meg a vízkőfoltokat a 20%-os ecet hozza le legjobban. Szintén áttörlöm, mondjuk addig elmegyek porszívózni, aztán elég lezuhanyozni. Szerintem ha rendszeresen takarítasz (meg mindenki maga után), egy 4-5 fős háztartásban sem képződik olyan makacs kosz vagy kórokozó, ami ellen iparilag :) kellene küzdeni.
2021. szept. 13. 07:52
 3/5 anonim ***** válasza:
2HCl (vízkőoldó) + NaOCl (Domestos) --> NaCl + H2O + Cl2
2021. szept. 13. 10:04
 4/5 anonim ***** válasza:

Kis túlzással, de szinte az összes fürdőszobai tisztítószert kipróbáltam. A leghatásosabbnak mégis az ecet bizonyult. Sajnos töményen nagyon szúrós szaga van, ezért én úgy csinálom, a Frosch málnaecetes tisztítószerével keverem be.

Wc-be nekem a Bref vált be a legjobban, a peremet pedig domestosos vízzel tisztítom.

Azzal, hogy a szereket rajta hagyjuk a felületen nagyon kell vigyázni, mert könnyen károsodást, marást okozhatnak!

2021. szept. 13. 16:46
 5/5 anonim ***** válasza:
A Tandil nálam már akkor is nagyon szúrós szagú, ha semmivel sem keverem. Épp nemrég vettem észre. Nem is használom már, átálltam inkább a vécében a W5-re, a maradék Tandillal meg inkább felmosok, úgy nem olyan tömény a szaga.
2021. szept. 18. 22:42

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!