Hol tudok 100% természetes lekvárokat vásárolni online?
SE:
cukor
édesítőszer
zselatin
szalicilsav
és semmi, semmi...csak: GYÜMÖLCS
#10: pedig a bebiétel amit te keresel.
Hőkezelt gyümölcspüré.
Semmivel sem drágább mint egy tetszőleges "bio" lekvár.
Kérdező, én a 9-es, gyümölcspépes válaszoló vagyok és nem a Wikipédia, vagy az Értelmező szótár alapján írtam a válaszom, hanem a gyakorlatból merítve.
Nagyobb helyeken, általában a multiknál szoktam látni azt amit te keresel a HŰTŐPULTBAN gyümölcspép, vagy gyümölcshús néven, olyan műanyag dobozban, mint a mustár vagy vagy a kacsazsír.
Ezek azok, amikben a darált gyümölcsön kívül SEMMI nincs, ezért csak fagyasztva áll el. Ezek szerintem hőlezelve sincsenek, amik nàlam külön bónusz.
Ha te a bébiételes gyümölcspépen kívül BÁRHOL veszel minden mentes lekvárt - ami nem fagyasztott - nyugodtan elönyvelheted, hogy át vagy verve, mert ilyen nincs.
9 és 13 vagyok és ilyenről beszélek:
De van kicsiben is, alma, málna, barack (sárga és őszi)
áfonya, ribizli, vegyesgyümölcs formában is.
Köszönöm szépen 13-as a válaszod!!
16-os! Érzem a műanyag fóliának a jellegzetes szagát – azaz már nem érzem, hogy jó néhány éve egyáltalán nem használok.
Szalicilsav csak akkor kellhet, ha a fedő sérült a sokszori kinyitástól, kifeszítéstől, mivelhogy ekkor nem zár jól. A sérült fedőt én így hívom: elhasználódott, le kell cserélni. A műanyag ki és be engedi a szagokat, na meg a saját szagát is. Ki érzi, ki nem. Lehet mondani, hogy nem érzed – persze, mert elvegyül. De ez nem azt jelenti, hogy nem került bele mű-anyag-szag.
Köszönöm, de nem kívánok élni a lehetőséggel.
Szavakkal itt be is fejezem a kérdést.
=================================================================================
Legyünk tudatos vásárlók! Nézzük meg mi van abban a rettegett "bolti" lekvárban!
Gyümölcs, eddig ugye semmi extra.
cukor - szerintem nagyon nincs mit hozzátenni ehhez sem. Répacukor vagy nádcukor. A cukorrépából illetve cukornádból vonják ki, szénhidrát, energia a szervezet számára. Mint bármi másból, ebből is megárt a sok.
Pektin - magyarul zselésítő anyag. Azért kerül bele, hogy ne folyjon szanaszét a lekvár, mivel nincs benne annyi cukor, hogy kőkemény legyen, mint a nagyi lekvárja. Honnan származik? Meg fogtok lepődni: almából, körtéből, sárgarépából vonják ki.
Citromsav - egy kis extra ízt ad a lekvárnak, illetve szép élénk marad a színe, nem barnul be az üvegben. A nevéből szerinem könnyen kitalálja mindenki, honnan származik.
Nem bízol a gyárakban, a nagy keverőkben, ahol ezek készülnek? Alaptalan a félem. Nagyon szigorúak a tisztasági előírások, kötelező minden szériából mintákat hosszú időre elraktározni, tehát még utólag is könnyen kideríthető, hol csúszott hiba a gépezetbe. Kínosan ügyel rá mindenki, hogy ilyen ne történjen, hiszen ugrik a munkahelye.
Várjunk csak, otthon a háziasszonyt ki ellenőrzi?
Csak segíteni akarok ezzel a kis írással, nem kioktatni senkit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!