Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Hol tudok 100% természetes...

Hol tudok 100% természetes lekvárokat vásárolni online?

Figyelt kérdés

SE:

cukor

édesítőszer

zselatin

szalicilsav

és semmi, semmi...csak: GYÜMÖLCS

2021. aug. 6. 12:28
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

#10: pedig a bebiétel amit te keresel.

Hőkezelt gyümölcspüré.

Semmivel sem drágább mint egy tetszőleges "bio" lekvár.

2021. szept. 3. 14:43
 12/20 anonim ***** válasza:
74%
Lekvarhoz KELL a cukor. Attol lekvar. A cukor nem adalekanyag.
2021. szept. 3. 14:51
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, én a 9-es, gyümölcspépes válaszoló vagyok és nem a Wikipédia, vagy az Értelmező szótár alapján írtam a válaszom, hanem a gyakorlatból merítve.

Nagyobb helyeken, általában a multiknál szoktam látni azt amit te keresel a HŰTŐPULTBAN gyümölcspép, vagy gyümölcshús néven, olyan műanyag dobozban, mint a mustár vagy vagy a kacsazsír.

Ezek azok, amikben a darált gyümölcsön kívül SEMMI nincs, ezért csak fagyasztva áll el. Ezek szerintem hőlezelve sincsenek, amik nàlam külön bónusz.

Ha te a bébiételes gyümölcspépen kívül BÁRHOL veszel minden mentes lekvárt - ami nem fagyasztott - nyugodtan elönyvelheted, hogy át vagy verve, mert ilyen nincs.

2021. szept. 3. 16:53
 14/20 anonim ***** válasza:
72%

9 és 13 vagyok és ilyenről beszélek:

[link]

De van kicsiben is, alma, málna, barack (sárga és őszi)

áfonya, ribizli, vegyesgyümölcs formában is.

2021. szept. 3. 17:04
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk amit linkeltem, pont nem jó példa, mert most látom, hogy ebben van hozzáadott cukor, de az teljesen natúr amiről beszéltem.
2021. szept. 3. 17:07
 16/20 anonim ***** válasza:
58%
2-es vagyok és kíváncsi lennék miért értékelted úgy, hogy szerinted nem a kérdésre válaszoltam? Még bér-lekvárfőzésben is benne lettem volna ha méltatsz reflektálni, de ehelyett még le is húztad a válaszom a többiekével együtt a kommentedben.:(
2021. szept. 3. 18:32
 17/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen 13-as a válaszod!!

16-os! Érzem a műanyag fóliának a jellegzetes szagát – azaz már nem érzem, hogy jó néhány éve egyáltalán nem használok.

Szalicilsav csak akkor kellhet, ha a fedő sérült a sokszori kinyitástól, kifeszítéstől, mivelhogy ekkor nem zár jól. A sérült fedőt én így hívom: elhasználódott, le kell cserélni. A műanyag ki és be engedi a szagokat, na meg a saját szagát is. Ki érzi, ki nem. Lehet mondani, hogy nem érzed – persze, mert elvegyül. De ez nem azt jelenti, hogy nem került bele mű-anyag-szag.

Köszönöm, de nem kívánok élni a lehetőséggel.

Szavakkal itt be is fejezem a kérdést.

=================================================================================

2021. szept. 3. 19:52
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Legyünk tudatos vásárlók! Nézzük meg mi van abban a rettegett "bolti" lekvárban!

[link]

Gyümölcs, eddig ugye semmi extra.

cukor - szerintem nagyon nincs mit hozzátenni ehhez sem. Répacukor vagy nádcukor. A cukorrépából illetve cukornádból vonják ki, szénhidrát, energia a szervezet számára. Mint bármi másból, ebből is megárt a sok.

Pektin - magyarul zselésítő anyag. Azért kerül bele, hogy ne folyjon szanaszét a lekvár, mivel nincs benne annyi cukor, hogy kőkemény legyen, mint a nagyi lekvárja. Honnan származik? Meg fogtok lepődni: almából, körtéből, sárgarépából vonják ki.

Citromsav - egy kis extra ízt ad a lekvárnak, illetve szép élénk marad a színe, nem barnul be az üvegben. A nevéből szerinem könnyen kitalálja mindenki, honnan származik.

Nem bízol a gyárakban, a nagy keverőkben, ahol ezek készülnek? Alaptalan a félem. Nagyon szigorúak a tisztasági előírások, kötelező minden szériából mintákat hosszú időre elraktározni, tehát még utólag is könnyen kideríthető, hol csúszott hiba a gépezetbe. Kínosan ügyel rá mindenki, hogy ilyen ne történjen, hiszen ugrik a munkahelye.

Várjunk csak, otthon a háziasszonyt ki ellenőrzi?

Csak segíteni akarok ezzel a kis írással, nem kioktatni senkit.

2021. szept. 3. 19:53
 19/20 anonim ***** válasza:
49%
Kérdező, szerintem a lekvár helyett vegyél egy nagy levegőt :) Abban nincs "adalékanyag", oh wait!
2021. szept. 3. 19:57
 20/20 anonim ***** válasza:
17-re: Én eskü úgy főztem volna be, ahogy kéred, csak még annó is próbáltam felvenni a fonalat, hogy mik lennének az elvárásaid. Mindenkinek van zizije, ha nem akartál volna műanyag fóliát, akkor nem lett volna. Őstermelő vagyok, biogazdasággal, még bio gyümölcsöt is tudtam volna adni hozzá, de azt is kifőztem volna, amit Te veszel meg, amit Te megbízható forrásnak gondolsz. Hát mindegy mostmár ez múlt idő.:)
2021. szept. 4. 07:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!