Hol tudok 100% természetes lekvárokat vásárolni online?
SE:
cukor
édesítőszer
zselatin
szalicilsav
és semmi, semmi...csak: GYÜMÖLCS
Én 20 éve mindenféle adalék nélkül főzöm be a lekvárt, gyümölcsleveket.
Nagyon egyszerű, tanuld meg és csináld. Tized annyiba kerül, mintha megveszed, és az sem biztos, hogy valamilyen adalék ne lenne benne.
Steril üvegek, steril tető, dunszt. Ott sorakozik a polcomon 40 üveg paradicsomlé, 30 üveg őszibarack, 25 üveg sárgabarack, holnap főzöm be a 10 kg. szilvát. Fele lekvár, fele ivólé.
A lekvárba gyümölcs és cukor kell, az úgy "természetes".
A szín megőrzése erdekében mi még kis citromsavat szoktunk bele tenni. Ha nem zavar, hogy minden barna, akkor az sem kell.
A tartósítószer, zselatin, és egyeb ipari segédanyagokat lehet nélkülözni.
"A lekvár olyan sűrű pép, amely a gyümölcs cukorral vagy cukor nélkül történő főzése által jön létre." (wikipédia) de értelmező kéziszótárban is meg lehet nézni, akinek van.
Értem én, hogy a bárhol kapható lekvárnak nevezett dolgok tele vannak adalékanyagok sorával (de legalább 1-gyel) és az emberek többsége mind használ valamilyen egyéb adalékanyagot és ők úgy tudják, hogy ez meg az meg amaz nélkül a lekvár nem lekvár. Ettől elrugaszkodva - mert nem érdekel, hogy mit gondolnak - a kérdésre még nem érkezett válasz, pedig sokan próbálkoztatok.
Gyümölcspépet (egyenlőre, kevés keresés után) csak bébiétel formájában találtam, de azok irreálisan drágák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!